בגידה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בגידה
    מיכל
    02/03/2009

שלום, אני ובן זוגי נמצאים יחד כבר 12 שנה. אני בת 31 והוא בן 34. ההחלטה של לא להינשא היתה החלטה משותפת. החלטנו שנינו שאיננו רואים את הצורך בכך וכי שנינו מחויבים זו לזו גם ככה. לפני כ-14 חודשים בן זוגי חזר משהות של 5 חודשים בחול, הוא עבד בפרויקט חד פעמי אשר עזר לנו לכסות חובות שהיו לנו ואשר העיקו על שנינו. בתחילה היססתי מהנסיעה בעיקר מהריחוק והפיתויים אך הוא הרגיע אותי מאוד. במהלך תקופה זו היינו בקשר טלפוני ובמיילים, הוא חזר לאחר 3 חודשים לביקור אחד חד פעמי של שבוע. לאחר שהוא חזר גיליתי במייל שלו מכתב מאיזו ילדונת מחול והאשמתי אותו בבגידה בי, הוא כמעט עזב אותי וזה גרם למשבר עמוק ביחסים שלנו. איכשהו הצלחנו להתגבר על כך ולפני כשנה הוא הפתיע אותי בטיסה לחול נתן לי טבעת והציע לי להיות איתו לעולמים (לא חתונה) כמובן שאמרתי כן.. מאז חלפה שנה. לפני חודשיים ילדתי את ביתנו הבכורה והייתי בעננים. אך, לפני כחודש גיליתי כי הוא מנהל במסנג'ר שיחות נפש וחילופים של דברי אהבה עם מישהי שהוא פגש בחול. מסתבר שהם התנשקו ולא ברור לי מה עוד. היא ציינה בפניו שהיא אוהבת אותו הוא כתב לה שהוא רצה להביא אותה לארץ. הקשר הזה נמשך כבר שנה אם כי נראה שהוא מעט נירגע מאז שילדתי. קשה לי לתאר את עומק הבגידה שאני מרגישה. אני אוהבת אותו מאוד ולא מאמינה שהוא בגד בי פיזית ווירטואלית. היום גיליתי במייל שלו שהוא מנוי לאתר של פנויים פנויות וממפלרטט עם שלל בחורות באינטרנט. בשלב זה זה נראה לי רק פלירטוט וירטואלי. הוא מעולם לא היה מהבחורים שאומרים שהם אוהבים ותמיד הוא טוען שאהבה רואים במעשים. זו גם הסיבה שכל כך התרגשתי ממעשה הטבעת. יש לציין שאני אומרת לו לעיתים קרובות שאני אוהבת אותו. אני לא יודעת מה לעשות ואיך להתמודד עם זה. אינני יודעת איך להעלות את הנושא ופוחדת מההשלכות. ניסיתי לשכוח מזה אבל לא מצליחה. אני פשוט לא יודעת כיצד להתעמת איתו מבלי שזה יגרום לפיצוץ ולתחושת אנטי מצידו. אני מפחדת שברגעים קשים, שעל בטוח יהיו לנו בהמשך הדרך הוא יחצה את הקו בין פלירטוט וירטואלי למשהו יותר ממשי. העניין המדהים הוא שמאז הלידה ומאז שגיליתי את ההתכתבויות שלו אנחנו כביכול מסתדרים טוב יותר ממה שאי פעם הסתדרנו, כמעט ללא חיכוכים, יחסי מין טובים בתדירות גבוהה וכו'' ועושה רושם שהוא כן מחויב אלינו אבל שוב אולי זה רק אליה... אני עדיין מאוד אוהבת אותו ומאוהבת בו ומפחדת מצד אחד שיעזוב אותי מצד שני שישאר איתי רק בגלל הילדה. אינני רוצה שהבת שלי תגדל ללא זוג הורים אוהבים (גם אני וגם בן זוגי שנינו ילדים להורים גרושים) אך ברור לי שאינני יכולה להמשיך כמו שהדברים כעת , זה לא מגיע לי והספקות וחוסר האמון שלי בו מתחילים להשפיע עלי ואני מפחדת שישפיעו על היחסים שלי עם ביתי. אני אשמח לעצה איך להתקדם הלאה ומה לעשות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בגידה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בגידה

אריקה
    03/03/2009

שלום לך, מיכל בת יענה!!!!!!J תחשבי. אם לא תדברו על זה. אם תוותרו על שקיפות - השקר כאילו לא קיים????? נראה שמרוב פחד שינטוש אותכם, את מכניסה את האבק מתחת לשטיח ומחייכת כאילו הבית נקי. אבל אם תמשיכי להסתיר את הנושא שמעיק עליך -התקשורת והאמון ביניכם, כמו מגדל קלפים, תהיה עוד יותר לקויה עד נתק. אני מציעה לכם לגשת קודם כל ליועצת זוגית שתברר מה חסר בזוגיות שלכם שגורם לו לחפש עוד ריגושים בחוץ. אתם יחד מגיל צעיר. אולי זה שהוא לא חווה הרבה, הוא מחפש עכשיו השלמות? אולי מה שביניכם עכשיו הוא קצת מסכה? אל תסתירי את החששות שלך בתקווה שהכל "יהיה בסדר". כי זה לא! רק במקרה גילית. אל תוותרי על שקיפות! עובדה שזה מנקר לך בראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת

מיכל
    05/03/2009

באופיי מאוד לא מתאים לי להיות בת יענה אבל מאז שביתי נולדה התפיסה שלי על החיים מעט השתנתה.. אין לי ספק שאנחנו צריכים ייעוץ/ טיפול זוגי. אני פשוט לא יודעת איך להתעמת איתו מבלי שזה יגרום אצלו לתחושה של אנטי ורצון ללכת, אני מרגישה כל יום שאני עומדת להתפוצץ ולא רוצה שהדברים יחשפו בצורה של התפרצות. איך אני חושפת את מה שאני יודעת ומביאה אותו להסכמה שאנחנו זקוקים לייעוץ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בגידה

יהודית ברגמן
    05/03/2009

דברי מהלב, מיכל יקרה, בשקיפות, עם אמפטיה והמון אהבה, תיתוודי על התחושות והפחדים שלך מהפחתת הריגוש ביניכם,על כך שאת מאוד אוהבת ורוצה לשָמֵר את אהבתכם וחוששת שהביחד נשחק ומתמוסס, וכי בגלל פרידת ההורים והמשבר שהיה ביניכם בעבר, את זהירה וחוששת להעלות שיחה על דברים שמעיקים עליך והולכת כמו על קליפות ביצים כדי לא לגרום למשבר נוסף. את מאוד רוצה ללמוד לנהל שיחה בונה ביניכם בלי להרוס את הקיים. לכן את מבקשת ללכת ביחד איתו לשיחת יעוץ שתשביח את התקשורת ביניכם ותזכיר לכם מדוע בחרתם זה בזו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקיפות

דורית כהן
    06/03/2009

מיכל היקרה, ברור שצריך לשים את הדאגה שלך על השולחן, עם כל הקושי והחששות למה זה עלול לגרום. ראי, האפשרות השנייה היא להחניק את החששות, להדחיקם, אבל להיות כל הזמן בהיכון, בחקירה מתמדת ובילוש אחריו, ובחוסר בטחון.
    הרבה פעמים כאשר נוקטים בישירות, נכון שזה עלול להיות כרוך במשבר, בהתרחקות זמנית, אבל עליך להחליט מה יותר חשוב לך - להימנע מחיכוחים ולשמור על שקט תעשייתי למראית עין, או להתעמת ולשים דברים שחשובים לך ומכאיבים לך על השולחן. אני חושבת שלהיות נאמנה לעצמך זה חיוני בזוגיות, אחרת את עלולה לשלם מחיר נפשי יקר לאורך זמן, המחיר של לא להיות אותנטית איתו.
    אגב, העובדה שהוא מרגיש צורך להסתיר את התחום הזה מפנייך מעידה שגם הוא לא חופשי איתך וחושש לפתוח איתך דברים. ככל שתעיזי להתעמת עם כך מוקדם יותר - יש סיכוי שתצאו מן המשבר מחוזקים וקרובים יותר, אם תנהלו אותו נכון. כי ארוע כזה זו הזדמנות להקשיב זה לזו ולהבין מה חסר במערכת היחסים שדוחף אותו לאינטרנט ולהיכרויות, אבל יותר חשוב מכך - להבין מה עוצר את שניכם מלהיות פתוחים וחשופים - שקופים זה מול זו, כי יהיו בעתיד ארועים חשובים אצל כל אחד מכם והנטייה לא לשתף, במצב בו חוששים מתגובת בן הזוג היא הבעייתית.
    בדקי את עצמך - איך את נוטה להגיב על דברים שלא מוצאים חן בעינייך אצלו, כי אני יוצאת מן ההנחה שיש לו ציפייה, על סמך מקרים בעבר, לתגובות חריפות כמו כעס, בכי, ביקורת. תופעה זו אצל זוגות אינה יוצא דופן. זוגות רבים נמנעים לנגוע בנושאים רגישים על מנת להימנע ממתח וכעס, וזה לא טבעי ולא בריא ליחסים. זה חשוב להיות מסוגלים להתמודד עם חילוקי דעות, ועם רגשות קשים בתוך הזוגיות, והימנעות והדחקה לא מאפשרת להתאמן על פיתוח דרכי תקשורת יעילות למטרה זו.
    אני חושבת שאם את מביאה לשיחה את העקרון הזה, של בוא נראה מה עוצר אותנו מלשתף, ממה אנחנו פוחדים וחוששים שיקרה בשיחה - יש סיכוי שהוא יירתם ויצטרף אלייך ויישאר בשיחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו