הפרש גילים ניכר

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הפרש גילים ניכר
    דד
    06/03/2009

אני גרוש +1 בן 48 מאז הגרושים לא חסרו בנות זוג מקסימות אך משהו היה חסר, ביחוד היכולת שלי לשתף את הרגשות והמחשבות שלי עם בת הזוג לא מזמן הכרתי בו"ל בחורה מדהימה, הכל זרם נפלא והרגשתי שמצאתי את הנפש התאומה אחת שאני מסוגל להקשיב לכל דבר קטן ואפילו שטותי שהיא מספרת ואני יכוך לשתף אותה בכל דבר. אלא שבשלב מוקדם התברר כי היא בת 22 קראתי מאז מספיק מאמרים ומחקרים בנושא , ובכל זאת אני שואל לדעתכם בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרש גילים ניכר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התקשורת הטובה לרוב לא נשארת

דורית כהן
    08/03/2009

דד (איזה שם סמלי...) היקר, יש מצב שאתם מאוד מתאימים להיות בקשר עכשו, ברמות שונות: זה יכול להצליח מבחינת התקשורת כמו שאתה כותב, בסקס, ואולי בתחומים נוספים.
    אבל הבעיות יכולות להתעורר בשלב מאוחר יותר, בגלל ששניכם בשלבים כל כך שונים של החיים, ואז, בהמשך, זה עלול להזיק ולפגוע באהבה. כרגע אתם בשלב ההתאהבות, אבל כמעט תמיד שלב זה נגמר, (זה יכול לקחת מספר חודשים או מספר שנים) ואז מה שיותר קובע אלו המטרות המשותפות, ההערכה, תחומי עניין משותפים, תקשורת מוצלחת, תשוקה. אבל כבר ראיתי מקרים רבים - בעצם כמעט כל הזוגות שמגיעים אלי - זוגות ללא פער גילאים מיוחד) מספרים על תקשורת נהדרת בתחילת הקשר, שהולכת ונעלמת בהמשך. כי אחד הדברים שקורים בתקשורת הוא שאתה חושש לפגוע אם תספר על רצון או צורך שיש לך שאתה חושב שבן הזוג מתנגד אליו, על סמך נסיון העבר איתו, ואז אינך חופשי לשוחח על תחום זה, ולאט לאט מצטברים יותר תחומים כאלה, בהם לא רוצים לפגוע או חוששים מתגובת בן הזוג, ומשהו רע קורה לתקשורת הנהדרת והפתוחה. כי בתחילת ההיכרות, כאשר עדיין אין מחוייבות גדולה - הכל חופשי ובלי חשבון. ככל שהאדם נעשה עבורך יותר חשוב וללא תחליף - כך אתה רוצה יותר להיזהר לא לפגוע ולא להיפגע, ואז מתחילים להיזהר ומפסיקים לשתף בחופשיות. כלומר יש סכנה אמיתית לכל קשר באשר הוא -שזה יקרה. על אחת כמה וכמה בקשר שבו הבסיס הראשוני הוא בעייתי.
    אני מציעה גם שתדמיין איך זה הולך להיות בעוד 10, 20 ו 30 שנים - מבחינתך ומבחינתה. שוב - שלבים אחרים בחיים. בקיצור - צריכה להיות אהבה מאוד מיוחדת וחזקה כדי לעמוד במבחנים הרגילים של כל זוגיות ולהתגבר על המבחנים המיוחדים שיצוצו בגלל פער הגילים.
    דיברת על היכולת שלך לשתף את עצמך. תשקול שאולי אינך משתף נשים בנות גילך בצורה חופשייה בגלל שאתה חושש ממשהו, ואולי שווה לעבוד על כך דרך טיפול נפשי או סדנא לצמיחה אישית, לפני שאתה מבסס את הקשר הזה כי יותר קל לך להיות כרגע חופשי בחברת בחורה כה צעירה שהיא לא מאיימת עליך כמו נשים אחרות. זאת כמובן רק השערה ואני מקווה שלא פגעתי בך בנקודה הזו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

דד
    14/03/2009

תודה על תשובתך , אך יתכן שלא שאלתי נכון את שאלתי דבר ראשון לא ניפגעתי :-) ו דד אינו אלא ראשי התיבות של שמי ושם משפחתי ואין כאן כל משמעות חבויה לפעמים האמת היא מה שרואים !! על כל פנים הבעיה שלי היא הפרש הגילים, לזה שלא יצרתי קשר נפשי חזק עם בת זוג עד היום יש סיבות רבות ומגוונות למשל , תהליך ההבראה מגרושין ויתכן שדוקא עכשיו שאני מוכן סופסוף "נפלה" עלי אותה בחורה. זו היתה פגישה מקרית ולא יזומה, וזה התגלגל למצב של התאהבות, ואני מסכים איתך לא אהבה. (לפחות עדיין) מה שמטריד אותי כפי שאמרתי זה הפרש הגילים, לא מה שיגידו מסביב, אלא יותר מה האם זה דבר הגיוני?? מקווה לראות את התיחסותך ברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרא שוב את תשובתה של דורית

יעלי
    16/03/2009

סלח לי אבל אולי לא קראת עד הסוף את תשובתה של דורית אליך. היא התייחסה לפער הגילים. אגב, אני חושבת שזו תהיה טעות מצידך וגם מצידה להיכנס לזוגיות לטווח ארוך. אם זה רק פרשייה - אז למה לא?!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצלחנו בגדול

אליס
    20/03/2009

אדון היקר. אני בת 24 ובן זוגי בן 45+2, גרוש, הילדים לרוב גרים איתנו. בתחילת הקשר לא נתתי סיכוי קטן שזה יחזיק מעמד לחודש, אך חיפשתי אהבה בחיי, משהוא שירצה אותי כאותי ולא כגוף צעיר ופנים יפות, לא תמיד היה קל, אך עובדה, אנו גרים ביחד כבר יותר משנתיים, כולנו, משפחה אמימית, נהדרת, מקסימה. אני חולה על הבן זוג שללי, מעריכה אותו ודואגת לו בהכל. אני אוהבת אותו הכי הרבה בחיים ובטוחה, שוב בטוחה, ויודעת, ומרגישה שהוא, היקר שלי, מרגיש כלפי אותו דבר. רק רוצה לומר שעל תפחד, תן סיכוי ואם תואהבו - סיכוי רב שתצליחו. בנוסף, אני ישראלית-עולה חדשה, הוא ישראלי צבר-פולני. הצלחנו:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו