מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעלי לא אוהב לבוא להוריישרון11/03/2009
שלום, בעלי ואני נשואים כשנה וחצי, לאחר שיצאנו 4 שנים. יש לי בעיה שאני מוכרחה לדעת איך נכון לטפל בה, מה נכון להגיד... אנו גרים ליד הורי בעלי, ופעם בחודש נוסעים לשישי שבת אצל הוריי. הבעיה היא שכמעט תמיד כשאנו אצל ההורים שלי, בעלי מראה סימני שיעמום בולטים, לא מדבר, לא מחייך. המשפחה שלי מאוד אוהבת אותו, אבל הם כבר מבינים שהוא לא אוהב להיות שם ואני מאוד פגועה מכך, בעיקר לאור העובדה שאני ממש לא מתנהגת כך אצל הוריו. אני קשורה מאוד למשפחתי ועד שאנו מגיעים אליהם, אני מעדיפה להיות בבית, לעזור לאמא שלי וכו'...(אנו לא נוסעים בשבת) הוא מבחינתו, איך שמגיעם בשישי-רוצה לצאת, הוא בכלל מעדיף להגיע רגע לפני שבת, אבל אני לא מסכימה לכך. אני מרגישה שבהתנהגותו הוא מרחיק אותי מהמשפחה שכ"כ יקרה לי ואני לא מבינה מה הבעיה להתאמץ קצת, לקרוא, או להעסיק את עצמו באיזושהיא דרך. זה כולה פעם בחודש וזה מאוד חשוב לי... לצערי הוא לא מקבל בקלות דברים שנאמרים לו... בקיצור, אני ממש מתוסכלת ורוצה לדעת מה לעשות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבלה
דורית כהן12/03/2009שרון היקרה, איכשהו נראה לי שלא יעזור שכנוע ולחץ במצב הזה. קבלי את היחס שלו כמו שהוא, כי נסיון לשנות רק עלול להגביר את ההתנגדות שלו.
אני מציעה לך ליהנות מן הביקור כמה שרק אפשר ולסמוך על בעלך שימצא מה לעשות.
את לא אחראית עליו ואם לא תרגישי אחריות - או תרגישי אשמה שהוא לא נהנה ואפלו סובל מן הביקור - אולי דווקא אז תצא לאור אפשרות עבורו למצוא בכוחות עצמו איך להעסיק את עצמו.
שחררי את דאגתך ותסמכי עליו, תני לגישה הזאת צ'אנס וקחי את הזמן שלך. אם הוא מקטר אמרי לו שהביקור חשוב לך ושזכותו לקטר אם כך הוא מרגיש. בלי ציניות. (זה לא אומר שאת צריכה להרגיש אשמה אם הוא מקטר - אבל תני לו להתבטא)
בתור "ילד גדול" כפי שאני מאמינה שהוא - הוא ימצא מה לעשות עם עצמו ויחפש עניין. כל עוד את קשובה וחרדה מפני ה"אנטי" שלו - הוא מכוון לשם את האנרגיות שלו. ברגע שתפסיקי לקחת זאת על עצמך ולהרגיש לא נוח בגללו - את תשחררי אותו לחפש עניין באופן טבעי, בקצב שלו.
מעניין אותי לשמוע מה דעתך על ההצעה, ואיך זה מתקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
שרון12/03/2009זו בהחלט דרך שנראית הגיונית, אנסה לנהוג לפיה בתקווה גדולה שאעמוד בכך. אני באמת מתייחסת לבעיה הזו יותר מידי, אולי אם לא אראה לו שאני מתרגשת מכך, הוא ירגע. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביקור אצל ההורים
עתליה15/03/2009אם זה כל כך כואב לך שווה לברר איתו בנחת. אמרי לו שיש משהו חשוב שהיית רוצה לשוחח עליו ודברי איתו. סיפור עם הורים הוא מספיק חשוב כדי לברר אותו בצורה יסודית. לקטר לך זה לא פתרון ולא - אין לו זכות להעכיר את מצב רוחך בקיטורים. אמרי לו שחשוב לך לבקר את הורייך ושחשוב לך לעשות זאת יחד איתו, כי זה חלק מה"יחד" שלכם. כשיהיו לכם ילדים זה עלול להיות יותר קריטי. בעלך צריך להבין שחלק מהזוגיות זה להיענות לצרכייך, וקשר עםהורייך הוא אחד הצרכים החשובים. הוא גם צריך להבין שסופי שבוע כאלה שהוא מנחית עלייך זה כרסום ביחסך אליו. בדיוק כפי שאת מכבדת את הפגישות עם הוריו, כך גם הוא צריך לכבד את הפגישות עם הורייך. אם משעמם לו - שיביא ספר ויקרא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)