מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דילמה רגשיתאפרת16/03/2007
אני בשנות ה-30 נשואה מעל 13 שנה +2 ילדים
לאחרונה עברנו במסגרת העבודה למקום חדש
ונוצר מצב שאני פוגשת את אקס נעורי כל יום ורואה אותו כל היום
מהמצב שנוצר אני כל כך מבולבלת
אם קודם שכחתי ממנו לחלוטין הרי שהיום אני לא מפסיקה לחשוב עליו
ומחכה להגיע לעבודה כדי לראות אותו
ומתנהגת כמו בת עשרה
אני מנסה לחזור לשגרת החיים שהיתה לי לפני שעברנו אך זה פשוט חזק ממני
אפילו שקלתי לעזוב את מקום העבודה
מה עושים,איך מתגברים???????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נידבקת ב"מחלת ההתאהבות"
דורית כהן17/03/2007היי אורית,
שמעת על הביטוי "חולה אהבה"?
נדבקת במחלת ההתאהבות, וזה הרי מלווה בתופעות גופניות, כימיות, המוח מוצף אנדורפינים, אנזימים שמגבירים תחושות של עונג, מרגישים ב"היי", הבטן מגיבה בעצבנות - "פרפרים" - והוי כמה זה נעים...מידי פעם אנחנו נידבקים במחלה הזאת, בעיקר כאשר פוגשים אובייקט הולם, והמוח מתחיל לייצר פנטזיות נעימות, ויחד איתו קורות כל התופעות הכימיות הללו, ורובד הפנטזיות מחזק את רובד הכימייה, והתחושות הגופניות הנעימות מחזקות את זרם המחשבות...קצת כמו התמכרות.
הבעייה שהמחשבות על אהוב פוטנציאלי גורמות לנו לא רק לעונג, אלא לדאגה שמא ניסחף לבגידה, שמא המשפחה תתפרק, אנחנו משווים עם בן הזוג המוכר והבלתי מפתיע, וכמובן שמגיעים לרגשות אשמה.
אילו יכולנו להסיר את הרגשות השליליים המתלווים לתופעה, להבין שזה משהו שקורה לרוב האנשים, מספר פעמים בחיים, ולא לקחת זאת כל כך ברצינות...מה דעתך להתיידד עם התופעה, להבין שמידי פעם בחיים זה אמור לקרות, במיוחד כאשר נכנסים לשיגרה ידועה ואולי משעממת של נישואין, וההתאהבות תפקידה להוציא אותנו מן השיגרה הזאת ולגרום לנו להרגיש יותר בחיים.
למה שלא תיהני מן התופעות, עד שזה יחלוף מעצמו... כי זה חולף, בעיקר אם לא עושים כלום בפועל אלא רק נהנים מן הגל...תיפסי את הגל ותיהני מן הרכיבה עליו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)