מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איך מחזירים אהבה שנקטעה בגלל ניסיוןאורון14/03/2009
שלום, אני וחברתי לשעבר היינו ביחד כשנה וחודשיים. מבחינתה זו הייתה אהבה ממבט ראשון, ומבחינתי היא כבשה אותי בימים הראשונים. שנינו כיום בני 19, והיא הייתה החברה הראשונה שלי. אני הייתי החבר הרביעי שלה. היא אמרה לי שתמיד חשבה שלעולם לא תרצה להיות עם מישהו שלא היה לו נסיון, אבל כשהיא פגשה אותי היא הלכה על זה כי היא האמינה שאני "האחד". יש בינינו הבדל ניכר מבחינת הנסיון (למרות שבמבחינה מינית אין הבדל) וגם מבחינת היחס ל"להראות אהבה".... אני בחור שמאוד אוהב להחצין אהבה, לא באופן מוגזם אלא פשוט בלי להתבייש בציבור (כמובן לא בחוסר התחשבות בציבור, שלא מעוניין להכנס לחדרי חדרים..) והיא לעומת זאת כמעט קרה בציבור. היא גם לא הייתה נוטה להראות לי כמה היא מעריכה אותי אבל היו לנו המון שיחות אינטימיות ופתוחות מלאות בכי והתרגשות ושנינו ידענו שוב ושוב שאנחנו מרגישים אהבה עצומה ורוצים להלחם על זה... אני לעומתה הייתי מעט אובססיבי כי, שוב, זו הייתה אהבתי האמיתית הראשונה ולא נכוויתי מהאהבה, לעומתה.. כמה וכמה פעמים היו לנו "פרידות" אבל לאחר כמה ימים ההתרגשות שלנו אחד מהשניה התגברה על זה ולא יכולנו להיות אחד בלי השניה... לפני 4 חודשים היא החליטה סופית שנגמרה לה האנרגיה לנסות שוב ושוב, הפרש הניסיון בינינו קטן לאט מדי ו"האנרגיות" שלה אזלו.. היא הייתה אומרת זאת כמה וכמה פעמים.. וכמה שהייתי מנסה לשנות את זה, היינו רבים.. לשנינו היו מועקות כל הזמן... היא הייתה מרגישה ממש רע במשך המון זמן. נשארנו בקשר לא רומנטי עוד 4 חודשים (עד היום) והיא טוענת שהיא השלימה עם פרידתנו, למרות שאנחנו מתחבקים ומתנשקים בלחי באופן "רומנטי"... אתמול דיברנו על זה שאני עדיין מתרגש בבטן כשאני פוגש אותה והיא כבר לא.. התנשקנו, והיא התחילה לבכות כי היא הייתה בהלם עד כמה היא לא מרגישה כלום.. היא אומרת שהיא עדיין נמשכת אלי מאוד אבל שאין לה כוח לנסות יותר, שאנחנו חייבים לנסות לצאת עם אחרים, והיא עדיין אומרת שהיא מקווה שעוד כמה שנים ניפגש ונחזור... היא אומרת שהיא יודעת שלעולם לא תקבל אהבה כמו שלי, ושהיא חושבת שהיא תתחרט על הפרידה עמוק בלב תמיד.. היא מאוד רוצה לשמור איתי על קשר והיא אומרת שהיא אוהבת אותי מאוד כבן אדם ושאני אחד האנשים הכי חשובים בחייה. ההחלטה לנתק קשר לגמרי הייתה מצידי מפני שאני עדיין אוהב אותה מבחינה רומנטית ולא אוכל לעמוד בזה. אני מאמין שעדיין אפשר להחיות את מה שיש בינינו, ושאפשר ללמוד להיות ביחד גם אם לא אנסה זוגיות אחרת. לאורך יחסינו היא טענה שהיא לא רוצה לנסות יחסים אחרים אבל שוב, הפערים בינינו הרחיקו אותנו.. האם ניתן להחזיר אותה? האם ניתן להצית בה את האהבה והאמון בנו? האם החופש שאתן לה יגרום לה להתגעגע או להשכיח אותי? כמה חופש לתת לה? אני עקשן מבחינת האופי ואני יודע שאני יכול להשיג אותה, כי היא התעקשה עלי במשך שנה עד שאזלו כוחותיה, אבל לא יודע איך לעשות את זה היום...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוכמה סינית עתיקה:
שירית14/03/2009אם אתה אוהב מישהו - תן לו חופש. אם יחזור אליך - יהיה שלך לעד. אם לא יחזור - אזי מעולם לא היה שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)