לא מתגעגע

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לא מתגעגע
    עינת
    20/03/2009

שלום, שמי עינת ואני נמצאת במערכת יחסים רצינית עם גבר בן 27 מזה שנה וחצי. אציין שנפרדנו לתקופה של 4 חודשים וחזרנו אחד לשני לפני כחודש וחצי. הסיבה לפרידה הייתה עקב ריבים ממושכים שרובן היו חסרי תוכן ונבעו מתקופה מלחיצה של לימודים ולא מחוסר אהבה. כאשר חזרנו להיות בקשר, סיכמנו שדברים שלא היו טובים בעבר ישתנו, ושנפיק לקחים מהפרידה הקודמת ונאמץ גישה בריאה יותר. הבעיות שמבחינתו הפריעו לו מהקשר היו: הריבים המרובים, וחוסר המרחב ( היינו מתראים כל יום וזה הותיר לו פחות זמן עם עצמו, שנינו רצינו לראות אחד את השני ורק בתום הקשר הוא ציין שזה הפריע לו). החודש וחצי הנ"ל שאנחנו יחד היה מדהים, הוא התאהב בי מחדש, נתן לי את כולו, והרגשתי מאושרת מתמיד. גם אין כ"כ ריבים, ואני כן משתדלת לתת לו מרחב וכשהוא עייף אני אומרת לו שלא נתראה. אתמול הוא פנה אליי כשהוא מבולבל מאוד ושיתף אותי בבעיה שמאוד מטרידה אותו - ביומיים האחרונים שלא ראה אותי הוא לא חש געגוע אלא רצה פשוט להיות לבד עם עצמו, כמו כן ציין כי קרו מספר פעמים בהם ראה אותי והרגיש שמעדיף להיות לבד. הוא כן הדגיש שהוא אוהב אותי מאוד ושהחששות שלו נובעות מכך שבעבר כשהתחלנו את הקשר הרגיש שרוצה אותי איתו כל הזמן וכעת פתאום יש ימים שלא מרגיש ככה. הוא אומר שזה לא אופר לגביי כי אני לא מרגישה את התחושות האלו. אני אישית אמרתי לו שאני חושבת שזה נורמלי ושכל אחד צריך זמן לבד. אבל הוא פוחד שזה משקף משהו, כי בעבר לא הרגיש ככה, ומרגיש רע עם זה. האם התחושות שלו הן נורמליות או שמע זה אכן משקף שהוא לא כ"כ רוצה להיות איתי בקשר? מה הדרך הנכונה להתמודד עם מצב שכזה? מחכה לתשובתך, תודה, עינת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא מתגעגע

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התאהבות לעומת אהבה

דורית כהן
    23/03/2009

שלום עינת, נראה לי שחברך אכן מחפש את הריגוש המיוחד, הסוחף, את הפרפרים, את הרצון החזק להיות כל הזמן יחד - וכאשר זה לא קורה לו איתך הוא מסיק שהאהבה לא מספיק חזקה. מכיוון שהוא עדיין צעיר ולא הכי מנוסה, כך נדמה לי, אולי זה נכון מצידו לא להתפשר, וכן לחפש מערכת יחסים בה הוא מרגיש אהבה חזקה ויציבה.
    אני קולטת שהוא טיפוס שמאוד מסתמך על רגשותיו ונענה להם. כדאי שיידע מה קורה להתאהבות לאחר פרק זמן (שמשתנה אצל כל אחד ומשתנה מול בני זוג אחרים) - יש התרגלות, וכל הריגוש והגעגוע הזה הולך ויורד עם הזמן, וההתאהבות משתנה לאהבה יציבה במקרה הטוב או, במקרה הגרוע - אין אהבה כלל כאשר מתחילים להכיר היטב את בן הזוג, לאחר שהסינוור נעלם. האם הוא יודע זאת? את יכולה אולי לבדוק איתו. אנשים גם מאוד משווים מה שהיה להם בעבר עם מה שיש להם כיום, וגם זאת שאלה - מה הוא חווה בעבר.
    בסך הכל התחושה שלי היא לא כל כך אופטימית על פי מה שאת מתארת. הוא נראה לי פחות סגור על היחסים מאשר את, ואת יודעת, לא תמיד יש הדדיות כאשר מדובר באהבה, לצערנו...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו