מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גבר קרוב-רחוקמירי02/04/2009
דורית שלום,
שמי יעל, יש לי חבר כבר 3 חודשים.
נעשיתי חולה לאחרונה, חום, שיעול וכו. ובימים האלה אני מרגישה שאני לא מקבלת מספיק יחס מבן הזוג.
התחושה היא שהוא מרוחק -מסור לעבודתו, נהנה לפגוש אותי בדרך כלל, אבל כשאני חולה הוא רק אומר - תגידי לי אם תצטרכי משהו. אבל לא מציע מעצמו (קשה לי ללכת והיה עוזר לי אם הוא היה קונה לי את התרופה שרשמו לי. לא ביקשתי כי חששתי שיעשה לי פרצוף).
הוא גם מתלונן שהתקפי השיעול שלי מפריעים לו. בפעם הראשונה שאמר את זה , אמרתי לו - גם לי זה מפריע. הייתי רוצה שיציע משהו, לאו דוקא את מה שאני זקוקה לו, אבל שיפגין יותר סימפטיה ורצון להקל עליי. אני הייתי עושה הרבה יותר למענו אם היה חולה.
בדרך כלל אני יודעת לדרוש כשאני מרגישה שאני לא מקבלת את מה שאני זקוקה לו.
עדיין לא דרשתי בעניין הזה. אני מתלבטת איך לנסח את הדרישה שלי שתהיה באופן חיובי ולא תגרור תגובה שלילית. (אני מאד נזהרת בדברים האלה)
אני רק תוהה אם ההתנהגות הזאת תהיה דפוס חוזר בעתיד.
מי ידאג לי כשנגור יחד ואהיה חולה? מי ידפוק על שולחנות חדר המיון במידה ולא יתיחסו אליי כשאגיע לשם (טפו טפו טפו)?
האם אפשר לראות בכך תכונת אופי לא ניתנת לשינוי, או שבעצם אני סתם עושה עניין מכלום?
אם כן, איך אוכל לגרום להיות יותר רגיש לצרכים שלי?
תודה רבה מראש
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשות ספציפיות במקום דרישות
דורית כהן02/04/2009יעל היקרה, תודה על מכתבך המאלף, אני בטוחה שרבות מזדהות (ואולי גם רבים, שיסלחו לי...) עם מה שאת מתארת. ראשית אאחל לך החלמה מהירה וקלה. שנית, אכן יש טיפוסים שזה לא התחום החזק שלהם - טיפול ותמיכה - פיזית ו/או רגשית. יתכן שיש להם תכונות אחרות מצויינות, ועלייך לעשות את השיקלול.
לגבי המושג דרישות: אין לך מושג כמה אני מתנגדת לדרישות בין בני זוג!!!
דרישה ישר מקפיצה פיוז של התנגדות ומרדנות, וכאשר בכל זאת מבצעים אותה אז למי שמקבל יש את ההרגשה שעשו בשבילו מתוך כניעה, ריצוי, ולא מאהבה.
לכן אני בעד לעבור ל"מוד" של ב ק ש ו ת ול א ד ר י ש ו ת. בקשה משמעותה לאפשר את החופש
(האמיתי - דיר באלאק!!!) לבן הזוג להגיד כן או לא לפי בחירתו. כי אז ה"כן" הוא מתוק מדבש...הוא בא ממקום של בחירה לעשולת משהו למעני מתוך אהבה ורצון לעשות אותי מאושרת. ואם אמרו לי "לא" - זה בגלל שממש לא התאים לו עכשו או בכלל. הגישה הזאת מאפשרת גם לדעת טוב יותר עם מי יש לך עסק. יחד עם זה - נא להרבות בבקשות ברורות, ספציפיות, כדי שהוא לא יצטרך לנחש. הביאי בחשבון שכמו שאת מצפה שיעשו בשבילך מה שאת נוהגת לעשות בשביל אחרים - אולי עבורו כאשר הוא חולה הוא הכי מעדיף שיעזבו אותו בשקט??? ומתוך התחשבות הוא עושה זאת למענך כי אין לו מושג שאת הפוכה???
הבריאי מהר, וכתבי לנו מה דעתך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה
מירי02/04/2009אני אבדוק את העניין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)