מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלהורדית07/04/2009
אני בחורה 23 יוצאת עם בחור בן 25 אשר מתחתנים בקרוב
נוצר בינינו ויכוח קטן שהפך לריב לא קטן: הלכנו אתמול לקניון ורציתי שנחזיק ידיים סתם מתוך חיבה וקירבה מצידי והבחור התנגד לכך עד כדי כך שהוא התעצבן ואמר לי שהוא לא אוהב לבלוט שזה פותח עין הרע,אני כמובן לא מבינה את המוזרות הזו ,אני כן אוהבת ללכת ולהחזיק ידיים כמו הרבה זוגות. אתמול אמרתי לו שייש הרבה זוגות שמחזיקים ידיים אז מה רע בזה? והוא כמובן התנגד לכך.
אמרתי לו שחברה של חבר שלו אמרה לי שייש לי חבר יבש ושחבר שלה לא כזה , וחבר שלי התעצבן ואמר לי שאני נשבעתי לא לעשות השוואות והוא קרא לי שקרנית ואמר לי שאם עוד פעם אחת אני מפרה את השבועה שלי בכך שאני עושה השוואות אז הוא יחשוב פעממים אם להתחתן איתי וזה נורא פגע בי כי לא חשבתי שהוא מסוגל להגיד דבר מכוער שכזה. אני כמובן אמרתי לו שהוא לא מאיים עלי אז הוא אמר לי שהוא גם יבצע . היום בבוקר הוא התקשר אלי ואמר לי שאני צריכה להבין אותו שאם הוא אמור שהוא לא רוצה להביא לי יד בציבור כולל ליד החברים שלו אז אני צריכה לכבד אותו ולהבין אותו,אבל זה מאוד מפריע לי שהוא מתנהג בצורה מוזרה שכזו,ועוד אנחנו לפני חתונה .
אני לא יודעת מה לעשות במיוחד שאנחנו לפני מיסוד קשר וכבר קבענו תאריך לחתונה אני לא יודעת למה הוא מתנגד לכך ? אני רוצה שהוא גם יבין אותי האם תוכלי לעזור לי ולנסות לכוון אותי איך להתנהג איתו ,יש לציין שאנחנו נגור עם הוריו אחרי החתונה מסיבות כלכליות ואני מפחדת מכך מה יהייה שנגור יחד עם הוריו כי הבנתי שזה לא ממש מומלץ.תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין בינכם יחסי אהבה. רק קושי.
יואב10/04/2009אל תמהרי להיתחתן איתו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי פנינה ובהמשך לכותבת השאלה
shir.12/04/2009התגובות שלך סובייקטיביות מאוד בעיניי, תגובות שמגיעות מעולמך שלך, ולא תמיד ממוקדות לשאלה.
לא בטוח שאין פה אהבה, בכלל לא, אלא מעין נושא שצריך לפתוח ולדבר עליו גלויות. אנחנו לא נוכל לדעת מה גורם לאחרים לנהוג כך או כך עד שלא נפתח ונהיה כנים זה עם זו. וזו עצתי לשואלת השאלה. אם יש תאריך חתונה סימן שכנראה יש אהבה, ויש על מה לבסס את הנישואין האלה. הייתי פשוט שמה הכל על השולחן ללא איומים (סביר להניח שהוא פשוט התעצבן ולפעמים נחמד לנו לאיים ובכך להרגיש מאוד גדולים ובעלי ערך.. ז"א, אני אפרד ממך= תראי כמה יהיה לך חסר בלעדיי, תראי כמה החיים שלך טובים איתי), פשוט צריך לנסות להבין מה הפער בעיניין של להראות כך או כך בציבור. בהחלט אני מכירה הרבה אנשים שלא רוצים להראות חיבה, להתנשק וכו' מכל מיני סיבות, ביניהן גם פחד שזה יביא לעין רעה. ובינינו, כשיש אהבה אמיתית לא צריך להוכיח לעולם שאנחנו אוהבים. מספיק שבחדרי חדרים אנחנו נאהב באמת ללא צורך להרשים. ייתכן וכותבת השאלה חוששת שהוא מתבייש בה או שההערה של החברה מאוד פגעה בה ונגעה בנקודה רגישה. ועל זה צריך לעבוד. אם יש תחושה ואפילו הקטנה ביותר שמישהו פה לא אוהב, מתבייש, לא בטוח- אין ספק שחתונה לא באה בחשבון כרגע. שכן לאחר הנישואין יהיה הרבה יותר קשה ומסובך ומורכב לטפל בבעיות כאלה.
מעבר לכך, אני גרתי עם בעלי אצל הוריי תקופת מה, וכן, זה קשה, וכן, זה לא מומלץ. הייתי מציעה לגור בשכירות נמוכה (אפילו דירת חדר, כן) או במלון דירות כדי לקבל את הפרטיות הדרושה לזוג צעיר וטרי. האמיני לי, זה לא משהו שאת רוצה לעבור מיד אחרי הנישואין. ואני עוד גרתי עם הוריי, חשבי כמה זה קשה היה לבעלי. הייתי אפילו דוחה חתונה במצב כזה, פשוט חוסכת חצי שנה, שנה,, מתחתנת ומהכסף שחסכתי הייתי שוכרת דירה קטנה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)