מפגש עם ההורים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מפגש עם ההורים
    נטע
    14/04/2009

יש לי חבר כחודשיים, שנינו סטודנטים ולא גרים בבית והקשר ביננו ממש טוב ואינטנסיבי, אנחנו מבלים המון זמן יחד.
    בגלל ששנינו לומדים רחוק מהבית של ההורים והבתים גם במרחק גדול בינהם אז חבר שלי פגש את המשפחה שלי רק לאחרונה ובגלל שהוא בחור מקסים הוא עשה על ההורים שלי רושם טוב הם היו מאוד מעיקים ומשתדלים כמו שרק הורים יכולים להיות.
    אנחנו מדברים המון וכל הזמן גם קובעים תוכניות משותפות ולכן חבר שלי סיפר לי שהוא חוזר לסופש הבייתה כי יש אירוע משפחתי. ולי בקרוב יש מבחן חשוב שאני חייבת ללמוד אליו.
    ופתאום למרות שהוא כבר הזכיר את האירוע הזה מספר פעמים הוא הזמין אותי להצטרף אליו וציין שהמשפחה תתאסף ושהוא ישמח אם אני אגיע, הוא יודע על המבחן והוא גם אמר שאני לא חייבת לבוא.
    אני ממש לחוצה מכל הענין, הורים בד"כ לא אוהבים אותי ואני גם נורא נבוכה ביישנית במצבים כאלה
    זה נשמע כאילו הוא סיפר דברים במשפחה ועדיף שאני אגיע, אני ממש לא יודעת איך להתנהג במצב הזה ואשמח לעצה.
    וגם האירוע המשפחתי זה יום הולדת של אבא שלו ואני לא ברור אם אני אמורה להביא משהו או לא, אפילו עוד לא פגשתי את הבן אדם ואנחנו גם לא כשה הרבה זמן יחד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מפגש עם ההורים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אם את עדיין לא מרגישה נוח

יוני
    15/04/2009

ושזה מוקדם מדי, שאת לא שלמה לגמרי שזה מתאים עכשיו- אל תעשי את זה ואל תילחצי. יהיו עוד הזדמנויות להתראות איתם כשאת פחות לחוצה, וגם בגלל המבחן שגם ככה מוסיף.

זה שהוא הרגיש נוח והגיע להורייך, לא תמיד אומר שחייבים להשוות מיד. קחי לך את הזמן, אתם יוצאים חודשיים, והכל בסדר, יהיו עוד הזדמנויות. עדי זאת כשתרגישי הכי טוב ובטוחה בעצמך.

בהצלחה.. (אשתו של יוני)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבוא עם סקרנות

דורית כהן
    16/04/2009

נטע היקרה, אני מצטרפת לדעתה של אישתו של יוני. את יכולה להרשות לעצמך להמתין קצת, להיות יותר בטוחה ביחסים עם החבר החדש. האם את יכולה לבדוק איתו למה זה חשוב לו שתגיעי לארוע? יכול להיות שהוא רוצה להגיע עם בת זוג...להשוויץ? ואולי משפחתו יותר קלילה, חברותית ופתוחה ממשפחות אחרות שאת מכירה (כמו שהוא עצמו נשמע לי קליל - במובן הטוב של המילה - ואין לו בעייה להכיר אנשים חדשים), והם לא במיוחד עושים עניין וטקס מבת זוג חדשה של הבן?
    נראה לי שאצלך זה יותר מסובך להכיר אנשים חדשים ואת מתהלכת עם הרגשה שאינך עושה רושם ראשוני טוב.
    אתן לך עצה בעניין הזה: במקום להיות מרוכזת במה חושבים עלייך ולהילחץ מזה, את יכולה להעביר את הפוקוס שלך מעצמך לאחרים. עשי עם עצמך תרגיל כזה ובו כאשר את מגיעה למקום חדש, אנשים חדשים, תנסי להגיע עם המון סקרנות, להתעניין בהם וללמוד אודותם כמה שיותר. כלומר לשים את הפוקוס בשיחה הראשונית עליהם, לא עלייך.
    מה טוב בכך? כמעט כל האנשים אוהבים שמתעניינים בהם, וכך את נותנת להם חווייה שנעימה להם, ו"על הדרך" את מפסיקה לחשוב על עצמך ולהימנע מן הדבר שמכניס אותך ללחץ.
    בהצלחה, מתי שזה לא יהיה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו