מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תדירות קיום יחסי מין אצל צעיריםמבולבלת16/04/2009
היי!
יש לי חבר מזה חודשיים.אנו בגילאי ה- 25.
יש לנו מחלוקת משמעותית לגבי תדירות קיום יחסי מין.אני מבחינתי חושבת שאם אנו מבלים יחד מספר ימים יחד בסופ"ש למשל או בכלל בזמן רגוע אחר זה לגיטימי שנשכב כל יום(בכל אחד מהימים של ה"חופש" ביחד).
הוא מבחינתו מסתפק בפעמיים או 3 בשבוע.
יש לנו הרבה ויכוחים על זה ואני לא כל כך יודעת מה לעשות בעניין.הוא אומר שזה לא קשור למשיכה אלא פשוט הצורך הפיזי שלו בסקס הוא יחסית נמוך.
איך ניתן לגשר על הפער ?האם זה נורמלי שזה הצורך בתחילתו של הקשר?
משיחות עם אנשים שונים קיבלתי את הרושם שגברים בדר"כ רוצים הרבה יותר מנשים ובתחילת הקשר יש צורך עז לקיים יחסי מין כל הזמן-מה שבהחלט לא קיים אצלנו.
אודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פערים בצורך בסקס
דורית כהן16/04/2009מבולבלת יקרה, זה לגמרי טבעי שיש פערים בצרכים המיניים בין שני בני זוג, ולדעתי רצוי לא להיכנס לויכוחים בעניין זה כי זהו נושא רגיש וסבוך ורוב האנשים מתקשים לתקשר בצורה פתוחה וגלוייה אודותיו. נכון, על פניו, שמה שאת מתארת הוא קצת יוצא דופן, ויש בו כדי ללמד על הייצריות של בן זוגך לעומת התנהגותו של הזכר "המצוי" בתחילת קשר.
ישנה תופעה בעייתית הנוצרת כאשר יש פער מסוג זה: בן הזוג שרוצה פחות סקס מתחיל להימנע ממצבים של חיבוקים והתכרבלויות וסתם נגיעות גופניות, מפני שהוא חושש שזה יתפתח לסקס בו הוא לא רוצה, ואז מתחיל להיווצר ריחוק גופני. ואז, כמו במעגל קסמים, בן הזוג שרוצה יותר סקס מתחיל להרגיש דחוי, כי כל פעם שהוא מנסה להתקרב גופנית יש כלפיו שדר בשפת הגוף - "לא מתאים לי עכשו". וכך מעמיסים על הפער הראשוני הזה בצרכים ובחשק המיני תחושות של דחייה, מתח, אשמה ותיסכול.
מתברר, כאשר משוחחים על התופעה הזאת עם זוגות, שחלק גדול מן הרצון לסקס מורכב מן הצורך במגע גופני, להרגיש זה את גופו של זה, חיבוק, ליטוף, לאו דווקא חדירה. האם את יכולה להפריד בין השניים, ולבחון איתו האם הוא גם לא אוהב שנוגעים בו ומחבקים אותו? האם את יכולה להעלות את הרעיון שהסברתי כאן מולו ולהגיד לו שלפעמים כל מה שאת רוצה הוא להרגיש את גופו ולא ממש סקס?
יחד עם זאת, אם את ממש רוצה סקס - ולא סתם חיבוקים - כל יום, והוא פחות, יהיה עלייך לקבל את השונות ביניכם, ובשום אופן לא לבוא עם ביקורת או טענות, כי גישה זו מכתימה את חוויית הסקס ברגשות אשמה, חוסר בטחון, וירידה נוספת בחשק, כאשר עושים זאת מתוך חובה או כדי לרצות את השני ולהשתיק את תלונותיו...
קחי אחריות על הצרכים המיניים שלך, וטפלי בעצמך ע"י אוננות או התאפקות, ואל תפעילי עליו לחץ, או אם את חושבת שהפער לא מתאים לך - הסיקי את המסקנות ומצאי מישהו יותר ייצרי ממנו. אשמח לתגובתך לתשובה שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך...יש מה להוסיף
מבולבלת16/04/2009קודם כל תודה על התשובה.זה היה ממש חשוב לי לשמוע דעה של גורם מקצועי מעבר לשיחות עם חברות בנושא.
ראשית:אני חושבת שלא תמיד אני באמת רוצה את הסקס עצמו אלא באמת את כל מה שמלווה את זה:שזה החיבוקים הנגיעות והנשיקות.לי למשל מאוד מאוד חשוב ה"פור פליי" כי לא החדירה היא זו שבאמת מכניסה אותי לעניינים.בעוד שבשבילו זה הרבה פחות משמעותי.
לגבי לא לבוא בטענות: אני חושבת שכבר מאוחר מדיי :) לצערי הנושא הזה הפך להיות נושא מרכזי בשיחות שלנו.כי כאשר אני מרגישה שהוא לא מעוניין זה ישר נופל אצלי על תחושות של דחייה ,חוסר משיכה מצידו וזה גורם לי להחמיץ פנים ולהרגיש ממש רע.כמובן שהוא רואה את זהעליי וכך שוב ושוב זה הופך לשיחה משמעותית.
אני חייבת לציין שלאחורנה הוא הגיע למסקנה (אחרי כמה פעמים של חוסר סיפוק שלי מהמצב) שהוא לא היה בסדר ועליו להתאמץ יותר בשבילי.ואכן חל שיפור בעניין באופן משמעותי.החשש שלי הוא שהשיפור הוא משהו זמני כדי לרצות אותי ובאמת לעזור לקשר שלנו ושעם חלוף הזמן זה יחזור למצב הרגיל.מה גם שזה שהתדירות עלתה לא הפך את העניין ליותר מרגש.אני מרגישה שאין אצלנו בסקס תשוקה כמו שאמורה להיות.
חשוב לי לציין-נראה לי אינפורמציה חשובה-שכן יש לו צורך בלגמור כל יום אבל פשוט לבד(אוננות)
בעוד שבסקס יש לו צורך הרבה הרבה פחות.
אשמח לתגובה שלך על האינפורמציה החדשה.
יש לך אולי כתובת מייל שאפשר לתקשר איתך על ידה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)