מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קודם בא החתול ואחריו גם הכלב..אורי17/04/2009
שלום!
אני מתנצל מראש אם זה ישמע מצחיק,אבל אותי זה כבר ממש לא מצחיק.
אני גרוש בן 44 אב לשני ילדים,חברתי בת גילי גרושה ואם לילד.
אנחנו יוצאים 3 שנים,בתחילת הקשר היו קשיים רבים שהתגברנו עליהם יפה יחיד,הן ביננו ולאחר מכן עם הסובבים אותנו(הילדים)שלא היה פשוט.גם כל אחד מאיתנו אדם שונה באופי כך שג זה היה לא פשוט,אבל הצלחנו.
אחרי כמעט שנה היא בעצם כמעט לגמרי עברה לגור אצלי,הכמעט הזה נבע בעצם מהבעיות עם הבן שלה או יותר נכון עם הגרוש שלה שהיה כל היום רב עם הבן,וכשהיו רבים הבן היה נכנס למצבי רוח קשים שבגללם היה מבקש להישאר בבית(אצלה) ואז בעצם היו ימים או שבועות קצרים שכך היה.
לי יש כבר הרבה שנים שני כלבים גדולים,מאולפים מחונחים מאוד,אני מאוד קשור אליהם,אבל...יחד עם זה יש גבולות,הם לא ישנים במיטה שלי ולא יושבים על השולחן בזמן האוכל ועוד כל מיני תופעות כאלה.
לפני שנה,חברתי רכשה לעצמה חתולה,מיוחדת מאוד,חמודה מאוד,מצויין.החיבור בין החתולה לכלבים לא ממש הצליח...בלשון המטעה.כך נולד מצב חדש...שבעצם חברתי לא יכולה להביא את החתולה אלי ולא יכולה לעזוב אותה בבית לבד,אז יצא מצב שבו בעצם חזרנו אחורה והיינו נפגשים לרוב אצלה,ישנים לפחות,לאחרונה התווסף גם כלב קטן וחמוד לתמונה,מיוחד ונחמד.והיא שומרת עליו מכ משמר,כל היום בידיים(שיהיה,אין לי בעיה עם זה).
אבל,כשהיתה החתולה רק אז מידי פעם היתה מכניסה אותה למיטה איתנו,עכשיו עם הכלב הוא כל הזמן במיטה וגם החתולה.
שלא לדבר על העובדה שאי אפשר לישון,כי החתולה מזנקת מצד לצד כל הלילה,והכלב מיילל ומתבכיין ומסתובב ועוד כל מיני....
מעבר לכך שחברתי זה אדם שכל כך אוהב לישון ואותה להעיר בבוקר זה סיוט,כי כמה 15 דקות לפני שהיא צריכה לצאת לעבודה,כמה ברבע לשמונה בקושי,מאז הכלב(שצריך להוציא אותו לגינה....כי יש פיפי וקקי)היא מתעורר כל יום כמו שעון בשעה 5 וחצי-שש ויוצא לגינה איתו ומחזירה אותו למיטה.
מרוב התעסקות איתם אי אפשר לשבת בסלון ולדבר,לשבת לאכול בשקט ולדבר.כל היום היא מתרוצצת אחריהם.
אני יודע שיגידו לי שאני מקנא,אני לא.אני מאוד אוהב חיות,גם אותם אני אוהב,אבל זה באמת מוגזם וגם קיצוני,כי היא לא גידלה חיות עד לפני שנה,ופתאום להתנהג כך?
אני לא רוצה לפגוע בה או ברגשותיה,אבל אני פשוט כבר לא יכול לסבול את העניין הזה של החיות במיטה,שפרט קטן.....אי אפשר לישון,כל היתר זה....היתר.ניסיתי לדבר איתה על זה,טענתה שהם קטנים,גם בגיל וגם בגודל ואי אפשר לא לתת להם חום והגנה....כך היה עם החתולה בהתחלה וזה נמשך,כך עם הכלב,עכשיו גם הכלב וגם החתול לא יוצאים מהמיטה.
זה כבר נראה כאילו היא לא יכולה להיפרד מהם ולא הם ממנה.
אני יודע שיש אנשים שישנים עם חיות המחמד שלהם,בסדר,אני לא מקבל אבל בסדר.
מה עלי לעשות?מה לומר?איך להתנהג? כן אני אוהב אותה,אבל לא את החיות המיטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קודם בא החתול ואחריו גם הכלב..
יהודית ברגמן20/04/2009אורי יקר, לכל אחד מכם מאוויים ותפישה שונה לגבי גידול בעלי חיים בבית. אם לזוגתך חשוב שהכלב והחתול שלה יהיו סמוכים אליה כל הזמן, גם במיטתה זו בחירה שלה לאפשר זאת כשאינך נוכח. אבל אם נוכחותם מפריעה לך ותיקשרת זאת איתה, תעמוד על כך שהיא תכבד ותתחשב בך ותאפשר להוציאם מהחדר כשאתם יחד. בזוגיות יש ויתורים, והיא זו שתצטרך לשקול ולבחור אם ואיזה ויתור היא רוצה לעשות ולמען מי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)