מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נשואה ולא בטוחה בזהות המיניתמתלבטת12/08/2007
אני נשואה יותר מ-3 שנים ועד עכשיו הכל היה בסדר. ואז, יום אחד נפגשתי עם חברה טובה שהביאה עוד חברה שלה, שאחרי זה הסתבר לי שהיא לסבית, והיא פלירטטה איתי בעדינות. מפה לשם, בסוף התחלנו להתידד ויום אחד, כשישבתי אצלה בבית, היא נישקה אותי ומשם העניינים המשיכו... אני אוהבת את בעלי מאוד מאוד מאוד, אבל פתום אני כבר לא בטוחה בשום דבר, אני לא יודעת אם בגדתי בו או לא בגלל שזה לא היה עם גבר, אני לא יודעת מה לחשוב על עצמי, אם אני בכלל לסבית ולא ידעתי את זה כל השנים. הכל נורא מוזר לי ואין לי עם מי לדבר על זה כי אני פוחדת ממה שיחשבו עלי ומה יקרה אם בעלי ישמע על זה. אני לא רוצה לעזוב אותו אבל אני מרגישה שאני עושה לו עוול בזה שאני מסתירה ממנו והוא רואה שמשהו עובר עלי. מה כדאי לי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רצוי ללבן זאת לבדך עם איש מקצוע
דורית כהן12/08/2007מתלבטת יקרה,
אני מבינה שאת עוברת סערת רגשות מאוד גדולה. פתאום הכל נמצא תחת סימני שאלה, כל מה שבעברך נראה ידוע ומוכר - פתאום אינו ודאי יותר.
ראשית, את נשמעת לי צעירה ולא מאוד מנוסה מינית, האם אני צודקת?
חשוב שתדעי שההתנסות שהיתה לך עם הבחורה הלסבית, יתכן והיא אך ורק חווייה שמהווה חלק מן ההתפתחות המינית הנורמלית שלך. להרבה נשים היתה ותהיה התנסות לסבית בזמן זה או אחר של החיים. מרוב בהלה לגבי מה זה אומר על עצמך - אולי לא עיבדת את החווייה הזאת אל תוך עצמך בצורה נאותה.
תראי, יש אמנם אפשרות מסויימת שהחווייה הזאת חשפה בך צד לסבי שהיה חבוי. אבל אני נוטה לחשוב יותר שמה שזה היה הוא דווקא משהו צדדי ולא מהותי.
אבל מכיוון שאין לי מספיק אינפורמציה, אני מציעה לך להיפגש עם פסיכולוג/ית - מה שיותר נוח לך, וללבן איתה בדיסקרטיות את משמעות החווייה הזאת עבורך.
לגבי שאלת הבגידה - גם אם עושים זאת עם בן אותו המין ולא משתפים את בן הזוג - יש בכך פגיעה באמון, ויש גברים שעלולים להיפגע עוד יותר אם את עושה זאת עם אישה. זה עלול לאיים על הגבריות שלהם.
מצד שני, אם בדיעבד - לאחר הבירור עם הפסיכולוגית- את תראי שזאת היתה רק "טעימה", סוג של הרחבת הרפרטואר המיני, יותר קל לשתף בכך את בן הזוג ויש גברים שזה דווקא מדליק ומעורר אותם - לראות או לדמיין את בת זוגם עם אישה אחרת, כל עוד זה רק בגדר חווייה צדדית, ולא משהו מהותי.
בכל אופן, מה שלא תהיה התוצאה של התהליך אליו נכנסת - את אמורה להכיר את עצמך יותר לעומק בהמשך, וגם זו לטובה.
אנא, שתפי אותנו בהמשך, אני חושבת שההתלבטות שלך מעניינת הרבה מן המשתתפים כאן וכמובן גם אותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)