בגידה והליך סליחה לא פשוט

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בגידה והליך סליחה לא פשוט
    מבולבלת
    19/04/2009

בעלי נסע לחול לצרכי עבודה למשך חודש ימים כמעט.
    כשחזר הדבר הראשון שסיפר לי היה שהוא היה במשך מספר פעמים עם מישהי שהכיר שם וקיים איתה יחסי מין.
    הדבר נפל עלי בהלם. הקשר שלנו חזק מאוד וטוב. אנחנו כבר שלוש שנים יחד.
    יחסי המין ביננו נפלאים. היינו בכמה סדנאות של זוגיות, הרצאות, אנחנו עושים דברים יחד, רואים גם סרטים כחולים יחד, מספרים על פנטזיות וכל מיני דברים כאלו ולכן ממש לא היה ברור לי מאיפה הגיע הבגידה הזו ומה אני עושה איתה.
    לאחר שבוע של כאב ובלבול הבנתי שאני חייבת להרים את עצמי והתחלתי להסתכל קדימה.
    הוא מצטער על שהיה כי הכאב שלי ממש הפתיע אותי.מבחינתו זה היה פלרטוט.
    אבל הוא לא מתחרט כי באותו הרגע זה מה שהיה נכון עבורו. הוא הרגיש שזה מה שהוא רוצה וזה מה שהוא עשה. לדבריו הוא חשב עלי תוך כדי ולכן גם לאחר מס' פעמים הפסיק כי הוא הרגיש שהוא לא שם(וגם ההיא חשה בכך).
    מאז אנחנו לא מפסיקים לריב. לא משהו גדול. דברים קטנים. החלטנו שננסה להפסיק לריב ולשים מאחור את שקרה.הוא טוען שמה שהיה גרם לו להבין שטוב לו איתי(ואני שואלת מה אתה עושה איתי 3 שנים אם לא טוב לך) ושאותי הוא רוצה ושגם נתחתן.
    אני מבולבלת.
    האהבה שלי אליו גדולה ואני בהחלט רוצה אותו איתי. אבל אני רוצה אותו לבד בלי כל מיני מסביב.
    אני מנסה לסלוח. אני יודעת שזה תהליך. אני מבינה שזה היה"רק" פיזי ולא רגשי שהיה אולי כואב יותר, אבל זה כואב מאוד.א יודעת אם בכלל אפשר למדוד כאב.
    בקשתי שיבטיח שלא יעשה זאת שוב והוא אומר שזה יהיה שקר. הוא לא יכול להבטיח לי ואני לא יכולה להבטיח לו. הוא אמר לי- "תבטיחי לי שמחר לא תעשי תאונה" את לא יכולה .
    הוא כן מוכן לומר שכל ההתכוונות שלו היא להיות איתי ולא לצאת מהקשר .אבל מצד שני זה גם מה שהיה קודם לכן והוא יצא אז מה ישתנה כעת?
    איך אני יוצרת בו אמון מחדש?
    לגבי יעוץ זוגי - הוא לא מאמין בזה כי יש לנו תקשורת מאוד פתוחה ואנו מדברים על הכל ומלבנים את הדברים בינננו.
    מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בגידה והליך סליחה לא פשוט

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה קורה פה?

גילה
    20/04/2009

עצם העובדה שבעלך לא מוכן להתחייב לא לבגוד בך אומרת שהוא יעשה זאת שוב. האם את מוכנה לקבל זאת? כל עוד אין לכם ילדים בתמונה (אני מקווה בשבילך) תברחי כל עוד נפשך בך. כיצד הוא יכול להשוות בין בגידה לתאונה , הוא בוגד בראש צלול בעוד בתאונה לא ניתן לשלוט!!!
    זאת גם לא היתה מעידה חד פעמית- מאחר והוא שכב עם אחרת מספר פעמים. האם את חושבת שתוכלי לסמוך עליו שוב? - לפי דעתי גם לא בעוד מליון שנה. כל פעם שיאחר מהעבודה, יצא עם חברים, או סתם יהיה לא זמין בפלאפון -את תאכלי סרטים ותדמייני שהוא עם אחרת.
    נראה לי שהוא לא מבין את עומק הכאב שהוא גרם לך , ועצם היותך מוכנה לסלוח - כנראה זה מה שמגיע לך...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא למהר לפרק. אהבה זה כואב...

דורית כהן
    21/04/2009

מבולבלת יקרה, מה שקרה לכם הוא זעזוע עמוק לזוגיות, ומעורר מחשבה רבה לגבי ההמשך. אבל יש גם צד חיובי לכל מה שקרה:
    מסתבר שבן זוגך מצד אחד מאוד שקוף ומשתף אותך ואינו מסתיר ממך דברים כמו הרבה גברים אחרים - וזו נקודה רצינית לטובתו, ומצד שני, הוא נאמן קודם כל לעצמו וגבולותיו פרוצים במידה מסויימת.
    אני כותבת "במידה מסויימת" מכיוון שלאחר שהוא התנסה ביחסים עם האחרת, הוא ראה שני דברים - האחד, שזה לא זה ולא משתווה ליחסים איתך, והשני - שזה מאוד פוגע בך וביחסים איתך.
    אני מאמינה שבפעם הבאה שיעמוד בפני פיתוי שכזה, (ויש להניח שיהיו כל הזמן פיתויים) - ייכנסו לתוך מערכת השיקולים שלו גם שני הדברים הנ"ל שציינתי, ואולי זה יהפוך להיות "החיסון" מפני אירוע נוסף מסוג זה.
    זוגיות נבנית ויכולה להעמיק דווקא ממשברים מסוג זה.
    עד שלא פוגעים עמוקות בבן הזוג - אינך יודע באמת מה פוגע בו.
    כאשר האהבה היא חזקה, בדרך כלל אתה תימנע מלעשות דברים שאתה יודע באופן ברור שיפגעו בבן הזוג.
    אבל, מבולבלת, אם תגובתך תהיה קשה, כועסת, מאיימת, עלולים לקרות שני דברים: הוא יפסיק לשתף אותך בדברים לגביהם הוא יחשוש מתגובתך, והוא ירגיש רצון עז לקחת לעצמו חופש מן השליטה שלך, להרגיש שהוא עצמאי ואוטונומי. אני חושבת שרק אם תשחררי לו ותסמכי עליו ועל אהבתו, ותשאירי לו להחליט - רק אז הוא יפתח את הגבולות שלו באופן עצמאי, לא ע"י כך שאת תשימי עליו את הגבולות שלך. אבל, אני מזהירה אותך מראש, אהבה זה כואב מאוד לפעמים, אבל זה גם מאוד כיף...
    אני דוקא מתרשמת שהיחסים שלכם פתוחים ובוגרים ואוהבים, וכלל לא הייתי ממהרת לפרק אותם!
    אשמח לקבל ממך תגובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצחיק שזה כואב..

מבולבלת
    21/04/2009

עולה בי כעס כבר כמה ימים והיום זה התפוצץ.
    הכאב כל כך חזק , העובדה שהוא היה שם עם הלב והקשיב לעצמו ולא רק עם המשיכה מקשה על העניין. זה מאוד לא פשוט עבורי.

אני משתדלת. אבל לא תמיד יוצא.
    היום דברתי על זה, האמת שאני כבר כמה ימים בחולשה ואז העלתי את זה בפניו והוא הקשיב אבל כשאמרתי שהאמון שלי התנפץ וקשה לי לחבר ולהאמין לו שזה שוב לא יקרה בנסיעה הבאה..הוא התפרץ עלי.
    הוא אמר שכבר אמר לי מליון פעם שזה לא מה שהוא רוצה שיקרה, ולומדים מטעויות והנה אנחנו גדלים( מה שנכון) אבל להבין שדווקא מזה גדלים...זה לא פשוט. לתת שוב אמון שעוד חודש הוא צריך אולי שוב לטוס לחודש...לא פשוט בכלל .

הוא אומר שבקצב הזה , אני מטריפה אותו ואני צריכה להבין שהוא זיין מישהי וזה מה שיהיה ומה שיש כעת זה שהוא פה איתי. ואני לא רואה את זה כל כך שחור לבן. נכון שזה מה שהיה ואין לי אפשרות אחרת אלא לקבל את זה , אבל האמון כל כך נשבר שקשה לי מאוד לחבר אותו שוב.
    אז אני מנסה . לאט. ויש ימים ככה, ויש ימים ככה. ולפני שבוע אמרתי לו כמה אני מאוהבת בו והנה השבוע אני כולי בכעס וחלשה ולא מוצאת בי שקט.
    והמצב הזה מטריף את שנינו. אני חייבת שקט. חייבת להאמין בו שוב והבנתי שאין נוסחת קסמים לזה ולכן זה מקשה יותר. כי הזמן הוא הקסם. והוא עושה את שלו. אבל בנתיים אני בחרדות. לעולם לא הייתי בחרדות פני כן...יש פחדים חדשים. יש אמון שמתנדנד בין האמון המלא ולבין חוסר ופחד.

טעויות אני לא רוצה לעשות ( למרות שזה שאני כל הזמן מעלה לו את זה זה בוודאי לא יעיל). הוא לא חושב על זה בכלל , מלבד הפעמים שאני מעלה.
    איך אני יכולה לעשות עם עצמי עבודה ולשחרר את עצמי מתוך הבלבול והמועקה הזו?

אני ראלית. אני יודעת כמה לא פשוט לקבל אהבה כל כך גדולה כמו שיש לנו. אני מודעת לכך שהוא הרבה יותר אמיתי ממני. אני גם קצת "ילדה טובה" יותר ממנו. זה גם מאזן ביננו.
    לכן אני פה. לא הולכת. אבל זה מרגיש שאני נלחמת. לא בו. בי. נלחמת בי להחזיר אמון שלי בו וזה כולל בתוכו הרבה קשיים שלי. זה מעלה מקומות שאני לא יכולה להשאר איתם לבד ואז משתפת אותו ושואלת את אותן השאלות שוב ושוב והכל רק בכדי לשמוע שוב את אותן התשובות של - אני פה.
    זה ממש מכביד עליו. איך אני יכולה לעשות זאת מבלי לערב אותו כל כך?
    הרי זו בחירה שלי בסופו של דבר כן להיות. כן לסלוח. כן לכאוב את הכאב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי..

shir.
    22/04/2009

הי יקירה.

לצערי אין לי פתרונות (גם לא חצי), ורק רציתי לכתוב לך שאני מחבקת אותך מרחוק. אני במצב כזה הייתי מגיבה בדיוק אותו דבר וגם לא הייתי מאוד מתלהבת מהתפרצויות או התנפלות עליי. הפוך, הייתי מצפה לחיזור ולנסיונות אמיתיים להחיות משהו חזרה.

אין לי מילים. זה מצב קשה מאוד, וגם אני, כמוך, מאוד מתקשה בלהחזיר אמון כשפוגעים בי. בעיקר כשיודעים מראש שזה יכול לפגוע.

יש נשים שהיו הופכות את המערכת לפתוחה והן היו גם "כולה מזיינות"מהצד ומרגישות נקמה מתוקה.

ויש שלא יוכלו.

אני לא יודעת. רק רוצה לכתוב לך כאן כמה אני מבינה ותומכת בך מרחוק.. אני גם סומכת עלייך ועל תחושות הבטן שלך שתתמודדי עם הדברים בצורה הכי טובה לך, והכי מפוקחת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תובילי אותו לגלות אמפתיה

יורם
    22/04/2009

יכול להיות שהבעיה המרכזית שלך היא ההתנכרות שלו מהכאב ומהתסכול שלך. אם הבנתי נכון את מסוגלת להבין את הצד שלו בבגידה ואפילו יש לך מידה של אמפתיה כלפיו. מצד שני הוא לא מוכן להשתתף בכאב ובתסכול שלך ומתעקש שהרגשות שלך אינם "בסדר". גם אם לדעתו הרגשות שלך אינם "מוצדקים" עליו לגלות אמפתיה ועלייך להרגיש שהוא יכול להיות שם איתך. אם תובילי אותו לגלות אמפתיה כלפייך החרדה שלך תפחת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהבה היא תנאי הכרחי אך לא מספיק!

sari
    24/04/2009

נורא נחמד שהוא אוהב אותך. נורא נחמד גם שהוא משתף אותך וכן כל כך.
    נורא לא נחמד שהוא עושה רציונאליזציה לבגידה שלו ומעז להשוות את זה לתאונה.
    אנחנו בני אדם. לא שלט של טלוויזיה שרק מגיב ללחיצות על כפתורים.
    אם הוא היה אומר שעשה טעות ושלעולם לא יחזור עליה - ניחא. אפשר להתגבר ואפילו לצמוח מזה וללמוד. אם הוא כבר מכין לעצמו פתח מילוט לבגידה הבאה בדמות "אני לא יכול לדעת אם אעשה זאת שוב" - מה את צריכה את המיטה החולה הזו?

ואני אגיד שוב - על בגידה ניתן להתגבר. על זה שאת לא מספיק חשובה לו כדי שהוא ימנע מלפגוע בך - איך אפשר?
    יש המון גברים מקסימים, נאמנים, שרק רוצים קשר, אהבה חום ויציבות. למה להסתפק באלה שמחפשים כל הזמן עניינים מהצד? ומה יקרה כשתהיו מבוגרים יותר? מה יקרה כשלא תהיי אטרקטיבית כמו היום ויתלבשו עליו כל מיני בחורות צעירות יותר? איך תוכלי אי פעם לסמוך עליו כשהוא לא סומך על עצמו?

אני מבינה את כאבך. אכן, אהבה זה כואב לפעמים. ויש כאבים שגדלים מהם. אך גם יש כאבים שאין בהם תוחלת. המחיר שתשלמי לדעתי על עזיבת הקשר הזה יהיה כאב לב גדול, תקופת משבר ואחר כך מציאת קשר אחר, יתכן וטוב יותר. המחיר שתשלמי על הישארות בקשר יהיה חוסר אמון, חשש תמידי ושחיקה גדולה.

מאחלת לך רק טוב, שהתקופה הרעה הזו תגמר כמה שיותר מהר ובעקבותיה יבוא אושר גדול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו