מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התמודדות עם בגידהלילך22/04/2009
אנחנו נשואים 4 שנים (10 שנים ביחד) בזוגיות טובה, אני בהריון בחודש שמיני - ילד ראשון.
לאחרונה גיליתי כי בעלי מנהל רומן במקום עבודתו, הכולל גילויי ושירי אהבה אותם כתב. כשביקשתי הסברים הוא ביקש ממני להתעלם, להמשיך הלאה,"זה חסר משמעות", התלהבות ולא יותר. הוא התוודה שהתנהג כמו אידיוט שלא נעים לו לדבר על זה, הוא יפסיק עם זה ונמשיך הלאה. הענין הוא שזה כנראה לא נגמר, אלא ממשיך בהילוך נמוך יותר. אני גם מרגישה שהוא לא בדיוק "איתי" , לא מראה את אותם גילויי אהבה שהייתי רגילה אליהם, וכמעט לא אומר לי שהוא אוהב אותי.
בכל פעם שאני מעלה את הנושא הוא מקשיב לי, אבל לא מגיב. כששאלתי אם הוא רק מחכה שאלד ואז יעזוב הוא הכחיש, אבל נראה לי שזאת כוונתו.
אילו לא הייתי בהריון היית מבקשת ממנו שיעזוב היום את הבית, אבל המצב לא פשוט כל כך... מצד שני קשה לי לחיות לידו כשאני יודעת שהוא כנראה רוצה מישהי אחרת לצידו (למרות שמכחיש), האם לחכות עד אחרי הלידה? לגמור עם זה עכשיו?
אשמח לעזרתכם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ זוגי דחוף
דורית כהן22/04/2009לילך היקרה, צר לי על מה שאת עוברת בדיוק בתקופה כל כך חשובה בחייך, לפני הלידה הראשונה שלך...
אני מציעה לך לא לחכות, אלא להושיב אותו לשיחה רצינית, להגיד לו עד כמה את לא שקטה ולא סומכת כרגע, ועד כמה זה מעיב על מערכת היחסים ומכביד על מה שצפוי לכם. כי הלידה תדרוש משניכם לגייס את כל הכוחות החיוביים ואת כל התמיכה שאתם יכולים, ובייחוד את זקוקה לכך, גם ללידה עצמה וגם אחריה, לטיפול בילד ראשון, עם כל העייפות המצטברת, החרדות ווהחששות, הכרוכים בתינוק ראשון - אצל כל זוג, בכל מקרה.
הציעי לו לגשת איתך לייעוץ זוגי מהיר, כדי ששניכם תדעו איפה אתם עומדים. ואם הוא לא ממש איתך, עלייך לגייס עזרה ותמיכה מגורם אחר, כמו ההורים שלך, אחות, חברה טובה וכו'. כי להיות איתו כאשר מתח כזה ואי וודאות וחשדות עומדים ביניכם - זה מעיק עוד יותר, ואת לא צריכה את התעוקה הזאת עלייך בעת שכזאת.
אגב, יתכן שאת מגזימה בתחושותייך והוא לא באמת ממשיך בפרשייה. כבר נתקלתי בבגידות מסוג זה, שבאו על הרקע של חשש ממחוייבות דווקא נוכח הלידה המתקרבת. החשש לקחת אחריות על התינוק ועל התא המשפחתי המתרחב גורם לחלק מן הגברים לחפש לעצמם מערכת יחסים חדשה שבה אין מחוייבות, והם יכולים לקבל בה חום ותשומת לב, שאולי אינם ממש מקבלים כרגע מבת הזוג העסוקה בלידה המתקרבת.
בייעוץ הזוגי אפשר לנתח מה קרה, מה גרם לו לעשות זאת ומה חסר לו, וכמובן מה חסר לך, ולפעמים מספיקה ההבנה מה קרה כדי להחזיר את בני הזוג למסלול החיובי והאוהב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך המהירה
לילך22/04/2009מבחינתו אין פה על מה לדבר.... הכל בסדר. ממשיכים כרגיל.
אני מרגישה כי הוא לא איתי כבר, נמצא במקום אחר לגמרי. הרומן אכן ממשיך, בודאות. שיחה נוספת לא תעזור ולדעתי הוא יתנגד ללכת לשוחח עם מישהו חיצוני כי הרי אין על מה. הסברתי לו כמה זה כואב ופוגע, מה אני מרגישה אבל ההתנהגות שלו נשארת בעינה... אני די חוששת לערב מישהו קרוב לשנינו, ולהתייעץ איתו זה לא יפגע אחר כך במערכת היחסים ביניהם אם נכבס את הכביסה שלנו מחוץ לבית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)