מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פגועה ולא מצליחה לשכוחאני13/08/2007
דורית שלום
אני נשואה 10 חודשים היחסים ביני לבין בעלי טובים מאד יחסית אנחנו מסתדררים מצויין אין לנו בעיות רציניות מלבד ויכוחים שטוטיים נורמלים שקוראים לעיתים רחוקות .
הבעיה היא כזאת אני שומרת את טהרת המשפחה למרות שאנחנו לא זוג דתי אני מאד מאמינה וזה עושה לי ממש טוב אני לא מוככנה לוותר על זה
מה שכן בעלי לא ממש תומך בזה אך גם לא מפריע מה שיוצא שהחוויה הזאת שהייתה אמורה להעשות יחד נעשת רק על ידיי ללא הפרעה אך גם ללא תמיכה .
באחד מהימים חיפשתי תמונות במחשב וגיליתי קבצים רבים של פורנו שנוצרו יום לפני שאני טובלת
יש לציין שבאותו היום נעדרתי מהבית לארוע .
כמובן שהוא לא הודה שזה מהתקופה שהיינו יחד אך כשעשיתי אחד ועוד אחד והוכחתי לו לא הייתה לו ברירה אלא להתנצל ולהציג זאת כמעידה
בי זה נורא פגע שבעלי מצא לי תחליף כ"כ זול
במיוחד שאנחנו מנסים להיקלט להריון והזרע המרוכז הוא הכי טוב ולחשוב שהוא נשפך על פורנו
מאז אני לא מצליחה לשכוח את זה אני לא ישנה בלילות והתמונות האלו לא עוזבות אותי
אני מאד פגועה הרי טהרת המשפחה זה משהו שאמור לשמור על הזוגיות ובכל פעם שאני טובלת אני מברכת על בעלי שיהיה לו כל טוב ושלא ייתן עינו באחרת ויתן בי זרע בר קימא והאבסורד שהתוצאה היא הפוכה ואחרי הכל אני עדיין לא מוכנה לוותר על העניין של טהרת המשפחה זה חזק ממני אולי זה כבר עניין מצפוני
בקיצור מאז אנחנו כמעט ולא מדברים הוא שומע אותי מתעוררת בלילה ובוכה אך הוא לא מגיב הוא שולח לי הודעות לטלפון שהוא אוהב אותי והוא לא מתפקד והוא מצטער
אך עדיין אני מרגישה זוועה ולא יודעת מה לעשות תעזרו לי להחליט אני מרגישה נבגדת ושפלה
אני מתפקדת בבית כאישה מכל הבחינות דואגת לו להכל אישה מאד דומיננטית נראת טוב מבינה אוהבת מכבדת זה לא מגיע לי תעזרו לי לצאת מזה כשהוא ישן אני רוצה לחבק אותו ולסלוח לו אך אני ישר נזכרת ואז כבר לא יכולה להתקרב זה ברור שזה לא יכול להמשיך ככה תעזרי לי
תודה על הסבלנות אני................* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצת על הייצר המיני בהקשר הזה
דורית כהן13/08/2007אני היקרה, אני מבינה את הפגיעה שלך, כי את ראית ביחסים שלכם משהו מאוד מקודש ופרטי לשניכם, ופתאום חטפת סטירת לחי, בכך שהוא הפנה את תשומת לבו לאובייקטים מיניים אחרים ואת מרגישה בכך בגידה, וזה גם מגעיל אותך ופגע בך.
הנקודה היא שהוא כנראה מגיע מרקע ומחינוך שונה משלך, (אני מסיקה שזה כך משום שכתבת שהוא לא בעד שמירה על טהרת המשפחה ועל הנידה) שבו הוא נחשף לגירויים מיניים בצורה יותר פתוחה ממך, והנה בנישואיו לך הוא נאלץ לוותר על רמה מסויימת של חופש מיני, יחסית, שהוא היה רגיל אליו. עליך להבין שמאד קשה, בייחוד לגבר צעיר, לא לחשוב על יחסי מין ולהתעורר מינית כאשר הוא רואה את אישתו לנגד עיניו והיא אסורה עליו. זה מצב מתסכל, ואם תצליחי להבין שהשוטטות שלו לכיוון הפורנו במחשב לא היתה בגידה בך אלא מענה, כניעה, לייצר מיני חזק ומתוסכל - אולי תוכלי יותר בקלות לסלוח לו.
אגיד לך משהו יותר מכך, המיניות של האדם היא עולם שלם, מורכב ומתפתח. רצוי לפתח גישה יותר טבעית לייצר הזה, להתיידד איתו, להבין אותו, וזה יאפשר לבעלך לשתף אותך יותר בפנטזיות שלו. אם תהיי מבינה וסלחנית יותר כלפיו - הוא לא ירגיש צורך להסתיר מפנייך. בסך הכל הוא עשה דבר שכמעט כל בחור צעיר בימינו נוהג לעשות. זה ממש לא יוצא דופן. אלא שבשבילך זה היה כמו פצצה...
מה דעתך ללכת אחרי ליבך, האומר לך כמה את רוצה לחבק אותו? הוא לא באמת עשה משהו רע, אלא ביטא את הייצר המיני שלו בדרך שמקובלת וטבעית אצל רוב הגברים. את יכולה גם לשמוח שיש לו ייצר חזק ומשתוקק...שהוא לא אדיש... חבקי אותו ותסלחי לו, ותנסו לדבר על כך. בקשי ממנו שיספר לך איך הוא מרגיש בזמן הנידה, שישתף אותך. זה לא מחייב אותך לבוא לקראתו ולוותר על מה שחשוב לך, אבל זה ייתן לו לגיטימציה להרגיש את התסכול שלו, וזה ייצור ביניכם קירבה אם תצליחו להבין זה את עולמו של השני. זה גם יאפשר לו לא להסתיר ממך דברים שכרגע הוא מרגיש שמקוממים אותך אצלו.
אם למרות כל מה שכתבתי לך את עדיין תרגישי שזה קשה לך מדי, אני מציעה שתיקחו ייעוץ זוגי חד פעמי, כי בשיחה כזאת מישהו שלישי יכול לעזור לכם לשוחח על הפערים ביניכם וללמד אתכם ליצור תקשורת יותר פתוחה בנושא המיני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלך דורית המקסימה
אני14/08/2007קודם אודה לך מאד על ההתייחסות והתמיכה דעי לך שמאד ריככת אותי ועזרת לי ולבעלי מאד אין לך מושג עד כמה
דעי לך שזאת הפעם הראשונה שאני מתייעצת בפורום וזכיתי מצידך לתגובה כ"כ רצינית שעזרה לי להבין את בעלי ואת המקרה עצמו באמת שהרגשתי חסרת אונים היות ועל דבר כזה מאד קשה לדבר עם חברה במיוחד שבמקרה שלי הקרבתי את חיי החברה שלי למען בעלי מכורח המציאות עברתי עיר מגורים ויש לי פה חברות אבל עדיין זה לא אותו הדבר כמו חברות שגדלת איתם .
נכון שאני ובעלי באים ממציאות אחרת ויש בנינו פערים בעניין הדת וכל מה שכתבת נכון ממש כאלו את מכירה אותנו ואיך שהסברת את המקרה זה ממש הטענות של בעלי כשניסה להסביר לי למה זה קרה
סלחתי לו ודיברנו על הכול בשיחת נפש מאד עמוקה שנגעה גם בנקודות של חיי השיגרה שלפעמים צריך לנער אותה
נתת לנו התחלה חדשה של חיים פתוחים יותר והכי חשוב שעשית בנינו שלום בית ענקי
מאחלת לך את כל הטוב שבעולם תודה ענקיתתתתתתתתתתתתת
אני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה"אני" היקרה, מאוד שימחת אותי...תודה
דורית כהן14/08/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגופה עדיין לא התקררה
אני27/08/2007היי דורית
הנה עדיין לא עבר חודש לאחר המשבר שעברתי עם בעלי וסלחתי לו בעזרתך שוחחנו רבות וממש הרגשתי חיים אחרים
אך כנראה שטעיתי בעלי היקר לא נתן לגופה להתקרר והוציא אותה מהקבר ושוב אני בנידה ושוב אני מוצאת פורנו במחשב אומנם בחיפוש יותר מעמיק כי הוא חשב שהוא מוחק את כל העקבות
הרי הוא ידע כמה זה שבר אותי וכמה הוא ריססק אותי הוא התחנן שאני יסלח לו
למה הוא החזיר אותי לסרט הזה שוב ועדיין לא עבר חודש אני לא יכולה להסתכל עליו אני לא יודעת מה לעשות מבחינתי לקפל את הבסטה מבחינתי להתגרש אני כב רלא מאמינה לו אני בטוחה גם שהוא בוגד בי עם נשים אחרות אני כבר לא יודעת מה לחשוב ואיך להגיב היום אני צריכה לטבול במקווה אני יילך בשביל המצווה אבל לחזור אלייו אני לא יחזור אני שוקלת לעזוב את הבית
את לא מבינה איזה סמרטוט אני מרגישה זו ההרגשה הכי נוראה בחיים לגלות פתאום עם מי את באמת חיה ושזה לא סתם מעידה אלא הרגל בנוסף ראיתי שהוא צפה בתמונה של אחת העובדות במקום עבודתו שהיא עם בגד ים באותו היום תמונה שנמצאת במחשב עוד לפני קיומי בחייו אך ראיתי אותה במסמכים האחרונים שנפתחו וזה מה הביא אותי לחיפוש רציני במחשב
אין לי עוד מה להרחיב אני כבר שבורה ולא יודעת מה לעשות
אני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעכשו הפתעת אותי...
דורית כהן28/08/2007"אני" היקרה, תודה שאת מעדכנת אותנו.
האמת, עכשו התפתעת אותי, כי התגובה שלך היתה בדיוק אותו דבר כמו בפעם הראשונה. אני חשבתי שעברת תהליך של היפתחות מסויימת והבנה שההתעניינות וההתעסקות של בעלך בפורנוגרפיה הינה טבעית ואופיינית לגילו, ולרקע הפחות שמרני שיש לו.
אבל אולי לא הבנתי אותך כראוי, או אולי יכולת להעניק לו הבנה ברמה שכלית, אבל הרגשות שלך לא השתנו יחד עם התובנות, ואין ספק שאתמול הגבת ממקום לגמרי רגשי.
"אני", תראי אם את יכולה לקרוא שוב את תשובתי הראשונה אלייך. אם את עדיין מצפה שבעלך יישר קו איתך ועם העולם ממנו את הגעת - זה לא ריאלי. זה אולי יעבוד לזמן קצר אבל אי אפשר להחניק ולדכא את הצרכים הטבעיים. גם לא צריך.
אני מציעה שתפנו לייעוץ זוגי קצר מועד, כדי שהפער ביניכם לא יאמלל את שניכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא יודעת מה לעשות
אני08/09/2007היי דורית
אני באמתת כבר לא יודעת מה לעשות ולא מדובר עכשיו רק בפורנו אלא בדברים אחרים
כמובן שגם על הפעם השניה סלחתי והסברתי לו שמה שפוגע בי בעניין הזה זה שהוא מסתיר ממני את זה ולא עושה זאת בגלוי ולא נפתח אליי ולכן זה פוגע בי
אם היינו צופים בזה יחד והוא היה משתף אותי התמונה הייתה לגמרי אחרת
אבל כנראה שזאת לא הבעיה עיקרית אחרי הויכוח הנ"ל עלו הרבה נקודות כמו שהוא לא קליל וכל דבר לוקח בכבידות כמו זה שאנחנו לא יוצאים מהבית כמו זה שהחיים משעממים ושהוא לא תומך לא עוזר לא מפרגן ,הוא הבטיח שהוא ישתנה בכל הכח ושהוא מביין אותי ושהכל ישתנה לטובה ובאמת ראיתי שינוי יצאנו לסופ"ש לים המלח ומאד נהנינו אבל אחרי שבוע הכול חלף וחזר לקדמותו
ו אתמול הוא שבר את השיא
המצב הכלכלי לא פורח עד ה10 לחודש שיכנסו המשכורות אני לא יכולה למשוך אפילו לא שקל
ולבעלי היו בכיס 50 ש"ח ביום חמישי ביקשתי ממנו שנצא סיבוב נשתה משהו והוא לא רצה אמר ש50 ש"ח לא מספיקים ושיכנע אותי בזה שאין לו ביטחון לסתובב רק עם 50 ש"ח ביום ישיש ביקשתי ממנו שיילך לקנות קצת דברים לבית כי ממש לא היה לי כלום במקרר והוא גם לא רצה
מסתבר שהוא שמר את הכסף הזה בשביל ללכת יום שבת לקנות דגי נוי לאקווריום שלו
זה עצבן אותי וממש צרחתי עליו וקיללתי אותו
בערב התנצלתי שקיללתי אבל ציינתי שההתנצלות שלי לא פותרת את הבעיה ושהתנצלתי כי לא הייתי צריכה לקלל
אכלנו אצל אמא שלו והויכוח יצא שם ואז הוא קילל אותי ליד המשפחה שלו ואמר שהוא התחתן עם חולת נפש
כבר אין לי כח זה לא מה שמגיע לי אני כל יום קמה מוקדם מכינה לו כריכים וצדנית עמוסה עובדת ער חמש בערב חוזרת מבשלת ואח"כ מנקה היום שלי נגמר ב9 בלילה והוא לא נוקף אצבע וגם לא מעריך
אמרתי לו שמחר בבקר אנחנו הולכים לרבנות אני לא רוצה חיים כאלה הוא לקח לי את כל השמחת חייים והאושר שהיה לי ובמיוחד שאין לי בעיר הזאת כלום וואין לי לאן ללכת רק להיות תקועה עם הבן אדם הזה שאני כבר לא מכירה
בקיצור אני מאד אוהבת אותו אבל לא מוכנה לחיות חיים כאלו אני רק בת 23 ומרגישה כמו בת 40
אין לי כבר כח נראה לי שלהתגרש זזה הפיתרון כי להשתנות הוא בחיים לא ישתנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפקידם של הריבים
דורית כהן10/09/2007אני היקרה...עכשו התחלתם להיתקל בבעיות האופייניות לזוגיות צעירה, איך מנהלים ריבים, חילוקי דעות, כעסים, שוני ביניכם. טוב שאת מדברת ומעלה איתו את הדברים. אל תיבהלי שמתחיל להיווצר מרחק ואפילו עלבונות. ניתן להשתמש בכל ריב על מנת לחזק את הזוגיות ולהתקרב עוד יותר. יש לריבים הללו תפקיד מאוד חשוב. הם מחדדים את העובדה המאוד טבעית שאתם שני יצורים שונים שצריכים פתאום להפוך לשותפים בכל דבר ועניין, וזה לגמרי לא מובן מאליו. זה קל כאשר האהבה והתשוקה ההדדית בעיצומם, וזה נעשה קשה יותר כאשר ההתאהבות מתפוגגת תוך זמן מסויים - בין מספר חודשים ובין מספר שנים - ואז צריך לבנות את הזוגיות על יסודות אחרים, של הערכה, תקשורת, כבוד הדדי ועוד. ההבנה שאתם יצורים שונים עם צרכים שונים - באמצעות הריבים דווקא -מכינה אתכם לקראת תפקיד מאוד חשוב בחיים: להיות בעתיד הורים ליצור שלישי שהוא אחר, בעל צרכים משלו ואישיות משלו שצריך להסתגל גם אליו...אם אינכם מסתדרים עם המצב לבד, אל תהססו לקחת ייעוץ וללמוד. אני לא מקבלת ש"הוא בחיים לא ישתנה" - אין חיה כזאת!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אני10/09/2007תודה רבה לך דורית
אני מודה לך שאת מחכימה אותי שתבונתך
אפשר רק ללמוד ממך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי אני
שירלי13/08/2007אני מאוד מבינה אותך, את מרגישה שזאת בגידה ולכן את כועסת עליו כ"כ. לא רק זה הוא גם בגד בדבר המקודש לך ביחסים ביניכם ומזה את פגועה מאוד.
אני בניגוד אליך אני נשואה כבר כ-12 שנה ואנחנו ביחד כ-16 שנים.
בחיי נישואים את תלמדי לא כל מה שרוצים בא לידי יישום. אין מה לעשות, הבן-אדם איתו אנחנו מתחתנים ואותו אנחנו אוהבים גם לו יש צרכים בדיוק כמו שלך יש ואפילו שאנחנו אוהבים אחד מאוד את השני בחיי נישואים חובה להבין מאוד את בן הזוג איתו אנחנו חיים ואת הצרכים שלו גם אם הם לא עולים בקנה אחד עם הצרכים שלנו. להבין משמעו לכבד גם את צרכיו ורוצונותיו. את תלמדי שלא הכל וורוד, והלוואי שהיה ככה אז לא היו גירושים וריבים. אבל אלה הם החיים ופשוט צריך ללמוד לחיות עם וצריך גם ללמוד לקבל בסלחנות והבנה את הצדדים הפחות טובים והנעימים בחיים עם בן הזוג.
נכון שמבחינתך זאת בגידה, אבל את צריכה להבין אותו. נשים בניגוד לגברים לא צריכים את המיניות כפי שגברים צריכים את זה. ככה הם נולדו זה לא כ"כ בידיים שלהם זה צורך בדיוק כמו צורך לאכול. אם הם לא מקבלים את זה בדרך המקובלת אז הם ימצאו דרכים חלופיות. יש כאלה שיבגדו ויש כאלה שיעשו זאת באינטרנט/פורנו. אם תקבלי אותו ותביני אותו הוא בשימחה ישתף אותך ויסביר לך מדוע הוא עושה את זה. אבל אם תכעסי עליו הוא יסתיר את זה ממך. הוא לא יכול לוותר על זה כי זה גדול ממנו ואת זה את צריכה להבין גם אם את לא מסכימה.
אני יודעת שאת אוהבת אותו ואת רוצה לסלוח לו. אם תביני שהוא למעשה לא בגד בך ולא החליף אותך במשהו זול אלא מימש צורך שלו אז אולי יהיה לך יותר קל לסלוח לו. אם הי רוצה לבגוד אז היה הולך למישהי אחרת. זה שהוא עושה זאת בדרך זאת זה כדי לקבל את זה טלא לבגוד בך. כן, תתפלאי אבל לא ממש לא בגידה ! את צריכה וחייבת להבין שזה צורך עבורו והוא לא יכול לוותר עליו וזה פשוט לא קשור אליך !
אם את לא תסלחי לו הוא
א. או שישקר לך וימשיך עם זה ואת רק יותר תיפגעי כשתגלי את זה ותגרמי לשבר בחיי הנישואים.
ב. או שלא יהיה מוכן לוותר ואז תהרסו לעצמכם את חיי הנישואים.
בכל מקרה, את תצטרכי ללמוד שבנישואים צריכים להבין, לוותר ולסלוח אם זה לא מתרחש הנישואים נהרסים וחבל.
בנישואים אי אפשר לחיות לפי עקרונות של אחד אלא כל אחד צריך להבין את השני.
אם את אוהבת אותו ולא רוצה להרוס את חיי שניכם ואת נישואיכם עצתי לך שתדברי איתו על זה. אבל תנסי לראות את הצד שלו ולא רק תכעסי למה הוא לא מבין אותך.
תאמיני לי עוד כמה שנים את תביני על מה אני מדברת. אבל בחיים לכל דבר יש מחיר וגם לנישואים. ככה זה וצריך לחיות עם זה.
אז בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשירלי מתוקה
אני14/08/2007תודה על ההתייחסות ועל התגובה שלך מאד עזרת לי ונתת לי להבין הרבה מעבר
יום טוה וכל טוב מאמי נחמד מצידך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)