מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הייאלמונית27/04/2009
שלום. אני בת 26 נשואה חודשיים, אני אוהבת אותו מאוד... אבל...
חסרים לי בו כ"כ הרבה דברים שאני מחפשת בגבר שלי... הגבר שלי אמור להיות דואג אכפתי דאגן מפנק... זהו! ובו אין אפילו אחת מהתכנות האלו. אנחנו חברים 4 שנים לפנ הנישואים ידעתי את כל הדברים האלו גם לפני רבתי עליהם התווכחתי הכל וכלום לא עוזר. הוא בא ממשפחה שכזאת שבה אם קורה משהו אז לא ממש אכפת, לא נכנסים ללחץ, שאם יש יומולדת אז לא קונים מתנה. מזכיר לי משפט שהוא אמר לי : "כולה יומולדת"...
אני פשוט הפוך מזה. אני כל הזמן דואגת שיהיה לו הכי טוב בעולם, שיהיה לו מה לאכול כשחוזר, שיהיה לו בגדים אחרי המקלחת, קונה לו את הדברים שהוא הכי אוהב. אם תשאלי אותו מה הדבר שהוא הכי אוהב אצלי הוא יגיד לך את הדאגה ואת האכפתיות שלי. אני בחורה שכל הזמן רק תתן לו ותפנק אותו. הוא יודע לאהוב רק בסקס, רק בסקס הוא יגיד לי אשתי, אני אוהב אותך ומילים יפות כאלה.
אני לא התעוררתי עכשיו אני ידעתי תמיד שהוא כזה, אבל היום היה השיא שבשיאים... יש לי איזשהוא חיידק בקיבה, אז הרופא פיקסס לי את התרופה שאני צריכה לקחת יחד עם שם החיידק. הסתכלתי באנטרנט מה זה החיידק הזה, ועלה לי שזה יכול לגרום חס וחלילה למשהו ממש רציני... אנ מעדפה לא לציין פה.
התקשרתי כמובן ואני מדגישה קודם כל לאמא שלי לספר לה (כי אמא שלי באה איתי לרופא, זה היה כאבים ממש ממש עזים בקיבה שלא אכלתי במשך 4 ימים כלום שבמהלכן כ"כ רציתי ללכת לביה"ח שהוא יתעקש שלא נלך בסוף אחרי ששכנעתי אותו הלכנו למוקד) אמא שלי נלחצה ועשתה בירורים דיברה עם הרופא וכאלה. התקשרתי אליו אחרי איזה חצי שעה הייתי חנטקה מדמעות סיפרתי לו התחלתי לבכות ואז לא יכלתי להמשך לדבר פשוט נחנקתי הוא אמר הלו הלו (באדישות) ונתקתי. הוא התקשר עניתי אמרתי לו שנתקתי כי הבוס שלי היה לידי.. ואז הוא אמר לי תכנסי לפורפורציות מה את כל דבר בודקת באנטרנט וכאלה... והוא לא יתקשר עד 4 שעות אחרי זה שהוא כבר היה צריך אותי למשהו.
הקיצר הגעתי הביתה הוא שואל אותי מה מה אמרת לי לא שמעתי אותך, הוא שמע אותי טוב מאוד! אז אמרתי לו עזוב כלום כלום. ואז אחי התקשר אליי ושאל אותי מה יש לך (אחרי שאמא שלי האלופה כבר עשתה בירורים וראתה שזה דבר שכיח ותרופות משכיחות את המחלה) אז אמרתי לאחי שהכל בסדר ורעדתי פשוט ככה אני מפחדת לחיות איתו את כל חיי שהוא לא ידאג לי בזקנה וכאלה... אפילו הגעתי לרמה שאמרתי לו את זה (לפני המון זמן לא עכשיו)...
פשוט קשה לי עם זה, אני זוכרת עוד המון קטעים שהוא עשה לי גם לפני ניתוח בברך שעשיתי שזה היה לפני 3 שנים...
אני עם דמעות ואני רושמת לך שחבל שהתחתנתי איתו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברוכה הבאה למועדון המאוכזבות
דורית כהן30/04/2009אלמונית היקרה, ברוכה הבאה ל"מועדון המאוכזבות"...אינני יודעת אם מה שאני אכתוב לך יכול להקל עלייך, אבל אעיז לעשות עכשו הכללה: רוב הגברים לא גדלו מילדותם עם היכולת לטפל, לטפח, לדאוג, לפנק, להחמיא! אם תחשבי על כך בהגיון - כל מה שרשמתי קודם אלו התנהגויות שנשים חזקות בהן, כי משחר ילדותן כך גידלו אותן: להזדהות עם ולחקות את אמא, לשחק ולטפל בבובות, ואילו את הבנים חינכו וגידלו בצורה אחרת לגמרי - להריץ מכוניות, לבנות לגו, לתקן מכשירים, לפתור בעיות...הרבה ספורט...כישורים שונים לגמרי...לא פלא שכל כך הרבה נשים מתלוננות על חסר בדאגה ובפינוק מצד בעליהן. אני חושבת שאת יכולה לשמוח שבזמן סקס הוא כן מבטא כל כך הרבה אהבה.
אני מציעה לך לא לצפות שזה יקרה מעצמו, וגם לא להתלונן. את יכולה לבקש ממנו בקשות ספציפיות לפינוקים ולתשומת לב, בצורה נחמדה ונעימה, כדי שזה לא יופיע לו בתור תלונה או ביקורת. זו הדרך היחידה לגרום לשינוי, ולהחמיא לו בכל פעם שהוא מצליח לעשות משהו שנעים לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדורית שלום
נטלי30/04/2009היי דורית תודה על תגובתך, סביר להניח שהבעיה היא יותר אצלי. את אומרת שרוב הגברים הם כאלה, אני פשוט מתקשה להבין ולסלוח. הנה מאז שרשמתי לך מה אני מרגישה אנחנו עדיין לא מדברים שנינו ביחד בבית ופשוט כלום. הוא גם כנראה לא מבין את הטעות שלו, וזה רק נהיה יותר ויתור מגעיל. הייתי רוצה באמת לדעת איך לסלוח איך להבין אותו, שהוא כזה וזהו. איך? איך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלמונית היקרה
מיטל03/05/2009אנחנו מתאהבים, נכנסים למערכת זוגית ויש לנו חלום, מודל אידיאלי רצוי לחיי הזוגיות שלנו.
את צריכה לשאול את עצמך:
עד כמה את מוצאת את עצמך רוצה שבן זוגך יעשה או יתנהג בצורה אחרת ביומיום?
עד כמה את אומרת לבן זוגך מה את מצפה ממנו?
עד כמה את מודעת לציפיות של מבן זוגך ממך?
עד כמה את מקיימת את הציפיות של בן זוגך ממך?
עד כמה היית יכולה ליישם את הציפיות שלך מבן זוגך על עצמך?
ציפיה -היא מצב שבו אנו ממתינים שדבר כלשהו יקרה, מבלי שנעשה מאמץ.
הציפיות הן במרכז החיים הזוגיים היומיומיים. כל אחד מבני הזוג מצפה מהשני שיבצע ויגשים לו דברים רבים, לעיתם אף בלתי מציאותיים. בני הזוג לעיתים לא מודעים לציפיות שלהם או של בן זוגם, אך מצואים את עצמם מאכזבים ומתוסכלים.
לכן עלינו להנמיך את רמת הציפיות מבן הזוג, לקחת אחריות ולבצע ולהגשים עבור עצמנו את חלומנו. הגברת המודעות והרגישות לציפיות של בן הזוג, יוביל להרמוניה ואיזון בין בני הזוג במקום לאכזבות.
בהצלחה מיטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)