ארוס אולי לשעבר

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ארוס אולי לשעבר
    ענבר
    14/08/2007

שלום,

יש לי חבר קרוב לארבע שנים. אני חייבת להודות שהשנים האלה לא עברו בצורה חלקה ונפרדנו כמה פענים טובות בזמן הקשר שלנו. הסיבה העיקרית הייתה ההורים שלי שעשו לו את המוות. הם קראו לו בשמות בפנים ואמרו לו (כשהיינו ביחד חצי שנה) שאני עוד צריכה להכיר עוד אנשים כשעלה הדיבור על חתונה. הוא לומד סיעוד ואמא שלי אף שאלה אותו אם הוא ינגב תחתים כל החיים. כל זה הגיע למצב הכי קיצוני שנה שעברה קצת אחרי המלחמה. הוא ואמא שלי דיברו על כך שנעבור לגור ביחד והיא התנגדה ואמרה שהוא משחק בי כבובת חוטים. אני אמרתי לא נכון, אך לא הרגשתי שאני יכולה להתערב יותר מזה בוויכוח (בכל זאת זה בין שני אנשים שאני מאוד אוהבת). אחרי הוויכוח הזה הוא עזב את ביתי ורצה שנפרד. אני גם עזבתי את הבית וחזרתי מאוד מאוחר לאחר שהדאגתי מאוד את כולם. אחר כך עזבתי את הבית ועברתי אליו יומיים וחצי ואף ישנתי אצל בת דודה שלי לילה אחד. התחלתי טיפול פסיכולוגי וישבתי איתם ודיברנו ובכינו. בסוף איכשהו זה הסתדר (אף שהוריי אף פעם לא התנצלו בפניו). הוא בא אליי אבל כל מילה שהם אומרים הוא חושב שזה נגדו ולוקח את זה בצורה הכי קשה. הוריי, מבחינתם, שינו את היחס שלהם כלפיו ומשתדלים לתת לו הרגשה טובה בבית. הוריי שונים מהוריו, אנחנו משפחה יותר "קרה" מהם וקשה לו להבין את זה שזה אופי שונה. הוא מצפה מהם דברים שהם לא ממש יודעים לתת ומפרש את זה כחוסר חיבה כלפיו. במרץ השנה הוא הציע לי נישואים ועל אף החשש מלספר להוריי, הם קיבלו את זה בשמחה ומאז רק מעודדים שנתכונן אליה. אתמול אחייניות שלו באו אליו ואני ירדתי למטה מהחדר שלו ובמקום להתנפל עליהן בנשיקות וחיבוקים- פשוט קפאתי. עמדתי ולא ידעתי איך לצאת מהקיפאון הזה. חבר שלי מאוד כעס על זה. ניסיתי להסביר לו שקשה לי מאוד ושזו אני (למרות שמאוד השתפרתי ואני משתדלת באמת להיות הכי חמה איתן שאפשר). לפני שירדנו מחדרו גם ביקשתי שיחכה לי כי זה נותן לי יותר אומץ והרגשה יותר בטוחה שאני יכולה לגשת אליהן. חשוב לי לציין שהקפאון נבע בעיקר מכך שאחותו (אימן) ואמו עמדו שם- דבר שקצת גרם לי להרגיש מודעת לעצמי יותר מדי. עלינו חזרה והוא מאוד התרגז עליי. לאחר זאת, עשיתי עוד מאמץ לצאת מזה, וירדתי וניסיתי להיות עם כולם אך זה עוד פעם לא הצליח, כי הוא הוציא אותי החוצה ואמר שזה לא בסדר שאני עומדת כמו "בול עץ". זה גרר הרבה בכי מצדי והרבה כעס משני הצדדים. בסופו של דבר הלכתי. ואז חזרתי וניסינו לנהל שיחות אך הוא היה עצבני מדי ואמר שאינו יכול להבין אותי בתחום הזה. הוא רצה להפרד ממני (גם בגלל שאנחנו רבים הרבה בזמן האחרון, אך חשוב לציין שאנחנו סטודנטים ועכשיו בתקופת מבחנים) ועשיתי לו סצנות ברחוב. ברחתי ממנו ובכיתי ואני מודעת לזה שלא נהגתי כמו שצריך. בסוף אמו התערבה ונכנסנו הביתה וניגשתי לאחייניות שלו וישבתי איתן ושיחקתי איתן. מבחינתו כבר הרסתי את היום שלו. עלינו בסוף לחדר וקיימנו שיחה, אך הייתה לי מיגרנה והייתי חייבת לישון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ארוס אולי לשעבר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בקשה טכנית: לקצר

דורית כהן
    14/08/2007

ענבר יקרה,
    יש לי בקשה טכנית: האם את מוכנה לסכם את מה שכתבת ולהשאיר רק את עיקר הדברים?

קשה היה לי לעקוב ולקלוט את כל מה שכתבת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקציר

ענבר
    14/08/2007

חבר שלי ואני בדרך כלל מסתדרים ואפילו טוב מאוד. אנחנו מאוד אוהבים אחד את השני אבל אנחנו קצת הפכים בחלק מן הדברים. הוא בא ממשפחה חמה עד מאוד ואני באה ממשפפחה פחות חמה. הןא מצפה ממני לסגל לעצמי את הדרך החמה. לי זה קצת קשה כי זה לא באופי שלי, אך אני משתדלת מאוד- בשבילו. אתמול הייתי אצלו ואחייניות שלו באו אלי. ביקשתי ממנו שיחכה לי ושנרד ביחד אליהם, אך הוא לא עשה זאת. דבר זה גרם לי לאבד קצת מהאומץ שלי ולא ניגשתי לאחייניות שלו בחיבוקים ונישוקים כמו שהוא רצה. דבר זה מאוד הרגיז אותו והוא כעס עליי מאוד ואמר שאני עומדת כמו "בול עץ". ניסיתי להסביר לו שזו לא הייתה כוונתי ושפשוט קפאתי, אך הוא לא היה מוכן לשמוע. מדבר זה התפתח ריב מאוד מאוד גדול שהתחיל בסביבות השעה 10 ונגמר (בערך) בשעה 15. הוא טען שהעלבתי את האחייניות שלו ואת כל המשפחה שלו. אנחנו רבים די הרבה בזמן האחרון (הוא הציע לי נישוין לפני כמה חודשים) אך אני חושבת שהסיבה היא המבחנים והתקופה הלחוצה שאנו עוברים- באמת לא יוצא לנו להתראות כמעט בכלל. עכשיו הוא אמר לי שהוא רוצה קצת זמן עם עצמו לחשוב, אך אני מכירה אותו ויודעת שהוא הולך להיפרד ממני. השאלה שלי היא אם אני יכולה לעשות משהו בנידון חוץ מלתת לו זמן? האם זה טבעי שרבים הרבה כשמתכננים חתונה? האם זה טבעי לריב הרבה כאשר יש תקופה לחוצה ובקושי מתראים? דבר נוסף: הוא אמר שעלה לו הלחץ דם ושברגע שעולה הלחץ דם אי אפשר להפטר מזה- האם זה נכון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריבים סביב החתונה - כמבחן

דורית כהן
    15/08/2007

ענבר היקרה, מן התיאור שלך עולה הרבה מאוד מתח, גם אצלך וגם אצלו. אצלך זה מתבטא בחוסר יכולת לתפקד בטבעיות ולהיות חופשייה בהתנהגותך בנוכחותו. את עושה מאמצים לרצות אותו וגם אז זה לא מצליח. ואילו הוא כל הזמן מאוכזב, ומתמלא ספקות, ועושה לך מבחנים, וכנראה מרגיש שהוא משלם מחיר יקר מדי על היחסים, כפי שזה מתבטא בעלייה בלחץ הדם שהוא סיפר עליה.

ההכנות לחתונה הן סוג של מבחן ליחסים, ואני חושבת שזהו מבחן חשוב ומשמעותי. הרבה זוגות לא ומעיזים לתת לעצמם דין וחשבון על משמעות הבעייה, ו"טומנים את ראשם בחול", כדי לא לדחות או לא לבטל את החתונה, אבל אם המריבות רק הולכות וגוברות, במקום שייפתרו ויחזקו את הקירבה - זה אור אדום לדעתי. אם אינכם יכולים היום לקחת את המריבות ואת הפערים ביניכם למקום טוב, להזדמנות של התקרבות זה לזו, ואת מנחמת את עצמך ואת האחרים: "מילא, כולם מבינים שזו תקופה קשה" - אני הייתי מציעה לך לעצור את הרכבת (אם הוא לא עצר אותה קודם), ולחשוב היטב האם אתם מתאימים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו