מערכת יחסים שלט רחוק- עצה בבקשה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מערכת יחסים שלט רחוק- עצה בבקשה
    מישהי
    29/04/2009

אני במערכת יחסים שלט רחוק כבר שלוש שנים עם חברי שאינו יהודי וגר בארץ אחרת. אני מתגוררת בחו"ל גם כן. אני, בחורה רגישה בשנות העשרים לחיי שצריכה מגע פיזי וחיזוק ביטחון עצמי, מוצאת את עצמי במערכת יחסים שבה אני רואה את בן זוגי פעם בשבוע-שבועיים וגם כשמתראים, אני מרגישה בריחוק. יש בינינו דווקא תקשורת טובה ואנו מנהלים שיחות ארוכות מאוד, אבל כשזה מגיע לרגשות, בן זוגי לא אוהב להיפתח ולהיחשף יותר מדי. יש לנו מספר בעיות בקשר שהוא טוען שמקורן באשמתי. אחת היא העובדה שאני סטודנטית והוא שכיר והסיבה שאנו גרים הרחק אחד מהשני היא שאני עדיין סטודנטית ולא יכולה לבוא לעבוד לצידו. שנית, הוא טוען שאני לא יציבה ושזה מרתיע אותו כשהוא חושב על העתיד. הוא טוען גם כן שאני יותר מדי אמוציונאלית ושאני צריכה יותר ליזום במיטה (דבר שהתחלתי לאחרונה).
    קרה לי כבר יותר מפעם אחת שנישקתי גבר אחר במהלך המערכת היחסים הקיימת. זה קרה בתקופות שהרגשתי חוסר ביטחון ועצבות וזה קרה עם אנשים ששותפים יותר לרקע שלי (ישראלים.יהודים). לא סיפרתי לבן זוגי על שקרה, דבר שמפריע לי מאוד באופן יומיומי, אך אני כמעט בטוחה, שלמרות שבן זוגי אינו קנאי, הוא יאבד לחלוטין את אמונו בי אם יגלה.
    מאז שהתקריות האלה התחילו, קנאות עצומה התפשטה בי, מאחר והבנתי שאם אני מסוגלת לזאת, גם הוא מסוגל לזאת, ויתרה מזאת, שיש לו את האפשרות להחביא זאת בקלות, כמוני.
    יש לנו מערכת יחסים לא רגילה. אנחנו אוהבים לריב להתווכח ולהשלים. הוא בחור חכם ושאפתן. אנחנו צוחקים ביחד, מבשלים ומנקים ביחד, הוא תומך בי מאוד כשזה נוגע ללימודים או עבודה, ומאוד דוחק בי להצליח ולקבל עצמאות (אני עדיין נעזרת בהורים).
    אני מתגוררת בחו"ל כבר מספר שנים ומרגישה די בודדה. למרות היותי טיפוס חברותי, קשה לי מאוד למצוא חברים קרובים באמת, ואיכשהו יצא שבסופו של דבר התרחקתי מכולם. מהחברים בבית ומהמשפחה. אני במצב שאני תלויה רק בבן זוגי בעצם.
    דיברנו הרבה מאוד על חתונה וילדים ועתיד ביחד, אך העובדה שאף פעם לא גרנו ביחד נשארת ברקע, מאחר ואנו מודעים לעובדה שהיום יום יכול לגרום לקונפליקטים רבים שאנו לא מודעים להם כעת.
    אני בחורה שחיה בין העבר להווה והוא חי בין ההווה לעתיד. זה מורגש מאוד כאשר אנו מדברים על הקשר- הוא מדבר על כמה שיהיה לנו טוב ביחד, כשנגור ביחד סוף סוף, ואני מודאגת מכל הזמנים הקשים שעברנו עד עכשיו.

אני מרגישה אבודה מסיבות שונות ואין לי את ההרגשה שהקשר הזה מייצב אותי או מחזק אותי.
    אני אוהבת אותו ואפילו שניסיתי כבר פעם, אני לא מצליחה לסיים את הקשר ומשהו מושך אותי אליו בחזרה כל פעם מחדש.
    מה עלי לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציפיות לא ריאליות

דורית כהן
    01/05/2009

מישהי היקרה, אני חושבת שלא נכון לצפות שבן הזוג בו התאהבנו יהיה מסוגל לספק לנו את כל הצרכים הייחודיים שלנו. הציפייה הזאת היא המקור להמון אכזבות בתחילת הזוגיות. ממכתבך עולה דווקא שיש ביניכם חיבור חזק בכמה היבטים, למרות תחושת הריחוק שצריך מן הסתם להתגבר עליה כל פעם מחדש. הביאי בחשבון שזו תחושה שלך ולא בהכרח גם אצלו זה כך. יש לנו נטייה אנושית "להשליך" כלומר להניח שאם אנחנו מרגישים דבר מה - גם בן הזוג מרגיש אותו דבר, וזה בדרך כלל לא כך.
    את מעידה על עצמך שאת זקוקה להרבה מגע פיזי ולחיזוק הבטחון העצמי, ואני מנחשת שהצורך שלך במגע ובתשומת לב מוביל אותך להתחיל עם גברים בשביל ההקלה הזמנית שאת יכולה לחוש מתשומת הלב שלהם.
    אני מציעה לך -
    אחזי את חייך בידיים שלך ככל שאת יכולה. אם את מרגישה בודדה - התחילי לפעול בקשר לכך כבר בהווה, במקום לחכות ל"מחר-כך", ולקטר בהווה. את יכולה לקשור קשרים בהווה ולא לוותר מראש על היכרויות עם ידידים/ידידות פוטנציאליים רק בגלל שאינך רואה עצמך שם בטווח הרחוק. אני חושבת שיותר נכון לחיות את ההווה מתוך מה שחשוב לך בעתיד, ולא לתת לעבר המגביל להכתיב לך. זה מאוד חוסם חוויות חדשות והכרויות חדשות.
    את לא מרגישה שהקשר הזה מחזק אותך ומייצב אותך - אלו הן ציפיות לא בריאות מקשר! עלייך לצפות לדברים הללו מתוך עצמך! אני מציעה לך לחפש בו מה בתכונות שלו קוסם לך כאדם, כחבר, כמאהב, כי כאשר מצפים ממישהו שיתן לך בטחון ויציבות - את מפתחת בו תלות בהיבט הזה במקום להיות עצמאית ובלתי תלוייה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו