מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם ניתן להתגבר על חוסר משיכה?roni30/04/2009
אנחנו נשואים 15 שנה. אני לא יכולה לשים את האצבע על מתי זה התחיל, אבל בערך לפני 8 שנים החלה ההתרחקות המינית, יחסי מין פעם בחודש בערך.
אני זוכרת את הפעם האחרונה, לפני 3 שנים שקיימנו יחסים בכלל מרצונו.
אחר כך היו לו בעיות בזקפה. היה לי נח להאמין שזה בגלל בעיות לחץ הדם הקשות שלו, וחיכיתי בסבלנות. ידעתי על אוסף הפורנו שלו ואמרתי לו כמה פעמים דברים על חוסר המיניות ביננו אבל בגדול- הזנחתי ודחיתי ופשעתי.
לפני שבוע גיליתי, בעקבות תחושה שלי שהוא התרחק , שהוא בוגד בי , מצאתי מייל מלא דברי אהבה עם מישהי מעברו הרחוק שפגש בפייסבוק, ולפי המייל היא רק מחכה לו שיעזוב את הבית .
הייתה לנו שיחה קשה, וכנה לשם שינוי,
אנחנו באמת אוהבים, אני יודעת שהוא אוהב אותי, אפילו מאוד, אנחנו מתחבקים המון וחברים טובים ותמידהרגשתי במקום הכי טוב איתו.
הוא טוען, שיש לו בעיה במשיכה אלי. שהוא מאוד אוהב אותי, אבל הוא רואה אותי יותר מידי כמשפחה ולא כאישה. אני מבינה מאיפה זה מגיע, נראה לי, האישה הנודניקית עם הילדים שמעסיקים אותה בבית, ושיהיו בריאים, יש לנו שני ילדים adhd ששואבים המון כח. למרות שכמובן אני לא מאשימה רק את זה.
השאלה הגדולה שלי, בשיחה הגענו להבנה שאנחנו אוהבים מאוד ולא רוצים לוותר עלינו עדיין, אבל גם לא נמשיך ללא עתיד מיני כי זה לא הוגן לאף אחד משנינו.(אני בהחלט נמשכת אליו)
בעלי מוכן ללכת לייעוץ מיני או זוגי ולנסות להפתח למשחקי תפקידים או כל מה שיציעו לנו וכמובן שהוא חתך את הקשר עם הבחורה ההיא.
האם יש לנו סיכוי?
האם אפשר להחזיר את המשיכה? (הילדים שלנו כבר גדלו קצת ואני כבר לא עסוקה סביבם כל היום, אנחנו גם פנויים ליציאות, בילויים ונסיעות).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוני היקרה תשובה לשאלתך
מיטל04/05/2009רוני היקרה,
לכל פעולה שמישהו עושה יש סיבה גם אם היא נראית לא הגיונית ולא ברורה לסובבים. בבסיס כל פעולה יש צורך לא מסופק שמהווה את הבסיס לעשייה הלא הגיונית.
הבגידה באה לבטא כאב ותסכול על צורך לא מסופק ומאפשרת לאלו שלא רוצים לפרק את נישואיהם גם למלא את החסר בחייהם וגם לשמור על הקשר. הרומן מחזיר את החיוניות שאבדה בנישואין, את הריגוש וההתרגשות, תחושת הערך, הסיפוק הרגשי והמיני והעניין המיוחדות.
הבגידה היא תוצאה של הימנעות בני הזוג מפתרון הסכסוכים והקונפליקטים שביניהם, הנובעת מקושי רב להתמודד עם המצב האמיתי במציאות, השלכותיו ותוצאות הקונפליטקט והעימות הישיר עם הבעיה.
הבגידה באה לצעוק במעשים את מה שלא יכול היה להיאמר בגלוי ובאופן ישיר במרחב היחסים ביניכם. עליך להבין ששניכם האחראים במשותף על מערכת היחסים שלכם.
את צריכה לשאול את עצמך: האם אני לוקחת אחריות על הזוגיות שטוב בזוגיות?
והאם אני יכולה לקחת אחריות על הזוגיות שלי גם כשמגיעים אתגרים ודברים פחות נעימים ?
לפי דבריך במכתב ניתן לשמוע את כאבך ואת הרצון שלך להחיות את הקשר.
חשוב שתדעי שגם אם יש הדרדרות במערכת הזוגית , הנתק הזוגי לא מחויב להיות במציאות ואפשרי בהחלט להחזיר את הגלגל לאחור, לחזק מחדש את הקשר הזוגי וגם להשביח אותו, הכל תלוי בבחירה של מה שאת מעוניינת שיקרה.
חשוב לדעת איך לקחת את המקרה ולראות איך ניתן שהוא ימנף אותנו למקום חזק יותר וטוב יותר.
בהצלחה מיטל
בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהחלט יש סיכוי לטיפול זוגי
דורית כהן05/05/2009רוני היקרה, אני מאמינה שיש מה לעשות במצב אותו את מתארת. דרך ייעוץ זוגי ואינטימי, שיתחיל מהבנה וניתוח מעמיקים של השתלשלות העניינים שהביאה לחוסר המשיכה ולהתקבעות המצב, על מנת להצליח לגרום לשינוי בהתנהגות הרגשית והמינית אצל שניכם. אני חושבת שהכתובת היא לא סקסולוג אלא יועץ זוגי, כי במערכת יחסים זוגית מתמשכת, כמו שהוא עצמו הסביר לך, אל תוך המשיכה המינית נכנסים גורמים מתערבים רבים הקשורים בתקשורת שלכם, בחלוקת התפקידים בבית, בדימוי העצמי של כל אחד מכם ובעוד גורמים עמוקים שיש לאתר אותם ולהעלותם על פני השטח ואז לראות איך משנים את מערך הכוחות ואת התקשורת. מאחלת לכם הצלחה, אל נא תרימו ידיים ללא התנסות רצינית בטיפול זוגי.
עם כל זאת אני גם מאוד ממליצה לשניכם לקרא את הספר של אסתר פרל - אינטליגנציה ארוטית - על התשוקה בחיי נישואין מתמשכים. ספר מדהים, קריא וחשוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)



.jpg)
.jpg)

