מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אדישות מצד בעלי-עזרה דחופהההההה:(שני02/05/2009
שלום רב,
אני נשואה מיזה חודשיים ומאז ומתמיד בעלי,לא היה מעניק לי חום ואהבה במקומות ציבוריים...לפני הנישואים תמיד אחרי כל אירוע היינו רבים על זה....כרגע זה מפריע לי ברמות שאני כבר מרגישה רע,אנחנו יוצאים למקומות בילוי,ורואים מסביבנו המון זוגות צעירים כמונו ..אך בניגוד אלינו ,הם מפגינים חיבה אחד כלפי השני ותשוקה.....
כשאני רומזת לו על כך ,אז הוא יותר מתקרב אליי ומחבק...אך עוד לפני שהספקתי להנות מיזה הוא בורח....
מה עושים במקרה כזה???האם זו אני שלא בסדר??קשה לי להתמודד עם זה ואני מרגישה ממש אנטי כלפיו כל פעם שאנחנו יוצאים עם חברים וזה קורה....
נ.ב:חשוב לי לציין שמלבד הבעיה הספציפית הזאת הוא בעל נפלא והיחסים ביננו טובים.
אך כשמגיעים לבעיה הנ"ל,יש ביננו חוסר תקשורת מוחלט
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני היקרה תשובה לשאלתך
מיטל03/05/2009שני היקרה,
לפי דבריך נשמע כי הנושא הנ"ל מטריד ומקשה עליך בהתנהלות הזוגית. לא ציינת איך הוא היה לפני החתונה? האם לפני כן הוא כן הראה חיבה ליד אנשים? איך זה שאתם לבד , האם הוא כן מחבק מנשק ....? וכמובן שציינת שחוץ מזה יש בינכם קשר טוב . האם יצא לך לנהל איתו שיחה ולהסביר לו איך את מרגישה? מה זה נותן לך להרגיש? מהם הצרכים שלך או שאת נותנת לו רק רמזים ומעדיפה שיקרא אותם לבד?
לפעמים אנחנו מאבדים אתל הזרימה הטבעית בחיינו וזה גורם לנו להרגיש תסכול או פספוס, ומשום מה אנחנו לא מצליחים לתקן את המעוות. מרבית בני האדם מנספים כל פעם מחדש את אותה הדרך כדי להגיע לתוצאה ההפוכה. האם ניסת לשנות דרך לפתור את הבעיה? או שבכל פעם מחדש מנסה שוב ושוב את אותה הדרך? לפעמים מפגש עם השונה (התנהגות שונה משלנו או איך שרצינו) גורם לבעיות בינזוגיות לכן חשוב לעשות התאמת צרכים שתעזור לשמור על הזוגיות. העניין המרכזי הוא להבין ולהיות מודע לנושא הצרכים. כל אחד מאיתנו בנוי ממערכת של צרכים שמניעים את ההתנהגות שלו, והם נובעים מתכונות האופי שלנו ומהרגשות שלנו כפי שאנחנו מגדירים אותם לעצמינו. וכאשר אדם מגדיר לעצמו מיהו ,כלומר מהם מכלול התכונות שהוא מאמין וחושב שמרכיבים אותו, הוא פועל מהמקום הזה, אך ייתכן כי בפועל אחרים קולטים אותו בצורה אחרת. כי הם מפרשים את ההתנהגות שלו מתוך עולם התוכן הפרטי האישי שלהם ולא מתוך עולם התוכן שלו ובעקבות כך המסר שמועבר לא נקלט באותו תדר ומכאן נובעים שיבושים בתקשורת, וכאשר התקשורת לא ברורה אז נכנסת מערכת שלמה של ספקולציות ופירושים לא מדויקים לגבי הצרכים של האחר, ולכן הצורך לא מסופק. בזוגיות הצרכים מהווים חלק חשוב בשפה הזוגית ואם המסרים לא מוגדרים וברורים התקשורת בין בני הזוג הופכת לשיח חירשים אילמים, ואף אחד מבני הזוג לא יוכל לענות על הצורך של העומד מולו. בני הזוג משקיעים המון אנרגיות בפירושים הלא נכונים של ההתנהגות , רגשות וצרכים של האחר, אבל בפועל שני בני הזוג מתוסכלים ולא מקבלים מענה לצרכים שלהם ומרגישים שלא מבינים אותם. מקור הבעיה לא נעוץ רק בקצר בתקשורת , אלא בעובדה שאדם לא מברר ומגדיר לעצמו בצורה ברורה מה הם צרכיו, מה שמוסיף לבילבול במסרים, וכשהדברים מוגדרים וברורים כל צד מבין את השני.
בהצלחה מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!!!!!!!!
שני03/05/2009תודה רבה!!!!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבינה לחלוטין
ליאת04/05/2009אני נשואה שנה וחצי עוד מעט...
ואני גם מרגישה בדיוק כמוך זה חור אונים מוחלט לחיות עם גבר קר
שלא יודע להעניק חום ואהבה..... זה כל כך חסר המילה החיבוק היחס החם ואהוב
במיוחד כשאני מעניקה ומרעיפה אהבה בלי סוף...
אז את לא לבד מאמי.... לצערי הגדול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)