מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לדורית בהמשך לפניה שלי על הבגידהמבולבלת03/05/2009
אני מאוד רוצה לשמוע את דעתך בנושא מסויים.
בשבוע האחרון כאשר אני מעלה את נושא האמון (שעדין לא לגמרי נמצא, אך בהחלט עובדת על זה) , בן זוגי התפרץ עלי בצורה מאוד קשה. עם הרבה כעס שנמאס לו שאני כל הזמן בודקת אותו ושואלת שאלות על מה שקרה. לי השאלות מאפשרות נשימה למקום אבל הבנתי שדחקתי לפינה ומאז אני ממש לו מעלה את זה ושומרת לי את הדברים לעשות איתם עבודה ומאז גם יש שקט בינינו.
לפני שנה הוא העלה בקשה שהוא היה רוצה שנפגש עם עוד זוג למשהו אירוטי/אינטימי. אני מאוד התנגדתי ולאט לאט אמרתי בסדר אבל רק בכוונה לכך ולא עשינו שום דבר. לטענתו אחת מהסיבות שבעת נסיעתו הוא היה עם הבחורה היהא זה כי הוא הדחיק את הרצונות והפטנטזיות שלו בשבילי, לגבולות שלנו ולא יכל יותר כי לא האמין לי שבאמת אעשה זאת.
מאז דברים השתנו. כשהוא נסע אני באמת חיפשתי מקומות ואפשרויות לממש משהו קליל ואירטוי שכזה כי הבנתי שגם בי זה קיים, אך כעת מאז שחזר עם הבגידה שברקע, אני לא מסוגלת להביא את עצמי למחשבה לעשות אירוע שכזה עבורנו כעת. בתחושה שלי, הוא כעת שוב לא מאמין לי.אבל כרגע אני באמת לא מסוגלת להביא את עצמי למקום שכזה עד שלא ארפא את הכאב שלי לגמרי.מעבר לכך שאני מתמודדת כעת אם הרבה דברים, גם עם המקום שלו שהוא פלרטטן וכשאנחנו הולכים למסיבה עם חברים ומכרים, אז הוא כל כולו ברידוק והפלרטוט עם הנשים ובכלל. כל מה שהוא רוצה זה לרקוד איתה ועם אחרת, וגם איתי אבל גם איתן..ואני, לא מאושרת מזה.זה גורם לי להרגיש קצת בצד.ואני צריכהלקבל את המקום הזה שהוא תמיד היה כזה גם כשהכרנו ותמיד יהיה.
איך אפשר להתגבר על כך? איך לאפשר לו להבין שהכאב שלי כרגע גדול מדי.ואין לכך כל קשר לאהבה שלי אליו כי אני מאוד אוהבת והעובדה גם שבחרתי להשאר בקשר הזוגי שלנו כי אני חושבת שאנחנו באמת חזקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקבל אותו כמו שהוא ולבטא גם את עצמך
דורית כהן05/05/2009מבולבלת יקרה, היחסים ביניכם עוברים "כור היתוך" לא קל עבור שניכם. רק מול דילמות כמו אלו שיש לכם - ניתן להוציא לאור כל אחד את הערכים שלו, את הצרכים הרגשיים שלו.
את יותר ויותר מבינה שבן זוגך הוא אדם עצמאי, שמפריע לו כאשר מצרים את צעדיו וחוקרים אותו ובולשים אחריו, וחשוב לו שתסמכי עליו.
אני חושבת שכדי לחיות לצד בן זוג בעל אישיות כה עצמאית, מישהו שאוהב להתנסות בריגושים חדשים, הדרך הנכונה היא לא להחזיק אותו קצר, אלא "לשחרר לו את הרצועה". אם הוא ירגיש שאת מעיקה עליו וחונקת אותו הוא במהרה יברח למקומות אחרים.
הוא יישאר איתך אם תתני לו את ההרגשה שיש לו חופש מכיוונך.
ולא יעזור לך, את תצטרכי להתמודד עם קנאה מידי פעם. נסי ליצור לעצמך מצבים "מזעריים" של קינאה ותראי איך את עומדת בהם, כמו ההתנהגות הפלרטטנית שלו במסיבות (שזה ודאי חלק מן הקסם שלו שמשך אותך אליו מלכתחילה, לא כן?) זה חלק ממנו מן הביטוי העצמי שלו - אפשרי לו להיות חופשי בהתנהגותו לידך, בלי לחשוש מתגובתך. ככל שתצליחי בכך יותר - כך הוא יראה בך את האחת והמיוחדת שמקבלת אותו כמו שהוא. לאדם שמקבל אותנו כמו שאנחנו - אנו כל הזמן רוצים להיות בקרבתו, כי זה כל כך נעים לנו שמקבלים אותנו. נסי גם את לבטא את עצמך בכיוונים שחשובים לך וראי איך הוא מגיב לכך. ראי אם את יכולה קצת לעורר את קנאתו הוא, שלא ירגיש שאת שלו בכל מצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמבולבלת היקר
מירי05/05/2009שתי פניותייך מאוד נגעו לליבי אך בשל העובדה שאינני אשת מקצוע בחרתי לא להגיב לפנייתך הראשונה אולם פנייתך השנייה לא הותירה מנוס מפנייה בחזרה אלייך בניסיון ולו זעום להקל על ליבך הכואב.
אני בחורה בת 30 - הייתה לי אהבה מטורפת במשך 3 וחצי שנים שרומאו ויוליה היו מקנאים בה- החל ממכתבי אהבה, פתקי ממו עם גינוני אהבה , זרי פרחים ללא סיבה וכלה במתנות וכסף בשפע.
אך הוא ב ג ד - מעל באמוני. אך הוא ניסה לעשות הכל אבל הכל בניסיון להשיב את האמון...בכה כמו ילד, ירד על ארבע, נישק את כפות רגליי (ואני לא מגזימה) ואני ביקשתי תקופה לחשוב ויום אחד במסגרת "השאלות וההבהרות" הוא התעצבן עליי וטען שאני חונקת אותו מרוב שאלות ואז עם כל האהבה והכאב, סובבתי את הגב והא לא שמע ממני במשך שנתיים תמימות -ברחתי לכמה חודשים מהעיר ושכבתי חודש שלם במיטה אך לא עניתי לטלפונים שלו , להודעות טקסט ולא למיילים ובכל פעם שניסה ליצור קשר, ניתקתי לו את הטלפון בפנים ולא נתתי לו הזדמנות לשמוע את קולי .
אני לא אלאה אותך- אני מנסה להסביר ו/או להבהיר כאשר מישהו בוגד אז הוא אמור לעשות הכל אבל הכל בניסיון להשיב את אמונך שלא לדבר על להתרפס כי זה בדיוק מה שאת היית עושה אם חלילה היית בוגדת . אני לא חושבת שהיית מעיזה להעלות את האפשרות של חוויה ארוטית שכוללת אנשים נוספים במיטה ועל זה יש לי רק לומר שהוא ח צ ו ף ברמות שלא ניתן לתאר . הוא עוד מפלרטט ?? מעיז לבקש ממך כאלה דברים ועוד להטיח בך האשמות כגון "לא מאמין לך יותר" ?? ואת בסופו של יום החוטאת והרעה ??? והכי אירוני ועצוב שאת באמת מתחילה להאמין שאת לא בסדר ואולי אפילו קצת "מאכזבת" את המסכן שמשתוקק לחוויות מיניות נוספות . הגיע הזמן יקירתי שתעמדי על רגליים אחוריות ולהגיד מספיק !!! מספיק להתייחס אלייך ברוע הזה !!! לא מגיע לך !! אני לא מצליחה לדמיין איזה סוג של טיפוס הוא עם כל אהבתך אליו- כיצד הוא יכול להכאיב לך ככה ?? הוא אמור לנשק את כפות רגלייך שבכלל היית מוכנה לשקול לחשוב לחזור לזרועותיו אך במקום זאת הוא מקבל אותך כמובנת מאליה ואת ברוב "תמימותך" מאפשרת לו זאת . אז תפסיקי ! אהבה זה לא הכל בחיים. אנו צריכים שיכבדו אותנו ויעריכו אותנו ובטח לא לקבל אותנו כדבר מובן מאליו . בן זוגך חי בסרט רציני שבו הוא הכוכב העיקרי וכל השאר ניצבים זוטרים. סלחי לי על הבוטות אך אני לא חושבת שהוא מספיק אוהב/מעריך /מוקיר וכאן המקום לציין שישנה אפשרות שהעובדה שאינך עומדת על רגליים אחוריות ומגיבה בחומרה למעשיו "ומעיפה אותו לעזאזל מהבית" עד שתשקלי להחזירו אולי זו שגורמת לו להתנהג באכזריות הזו. לצערנו, לעיתים גברים צריכים לראות שאת לא "פריארית" ולא "מתעסקים" איתך והדבר עשוי לגרום לרתיעה מסוימת לאבד אותך ואת יקירתי חביבתי זמינה ונגישה ואף שוקלת לממש לו פנטזיות ויתרה מכך, חוששת ממה שהוא עלול לחשוב עלייך אם לא תעשי זאת .קחי את עצמך בידיים ותבקשי פסק זמן לשקול לחזור אליו אם בכלל. קבלי חיבוק גדול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)