מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צריכה עצהדפנה07/05/2009
שלום.
אני ובן זוגי ביחד 3.5 שנים מתוכן גרים יחד שנתיים, אני ת 26 ואילו בן זוגי בן32, בשנה וחצי האחרונה אני ובן זוגי מרבים להיתווכח ולריב בעיקר סביב עבודתי ובעקבות המריבות וההעצבים גם על הרבה נושאים שוליים, אני עובדת כמלצרית מחצית מהשבוע אך מרוויחה אודות לטיפים כמו בן זוגי שעובד קצת יותר ממני (גם בעבודה זמנית), שנינו לא אקדמאים אך אני עתידה להתחיל את לימודי באוניברסיטה בשנה הקרבה. לקח לי זמן עד שהחלטתי ללמוד היות והיו לי הרבה לבטים במה אני אעסוק "כשהיה גדולה" והוא כל הזמן אמר שלא יכול להינשא למישהי שאין לה עדיין כיוון בחיים... כרגע בן זוגי עובד בעבודה שהיא זמנית מבחנתו עד אשר יחליט לאן פניו מועדות מבחינת עבודה (הוא עדיין לא החליט). כפי שציינתי רב הוויכוחים הם סביב זה שאני לא מספיק פעילה/ עובדת וכי אני משלמת פחות ממנו על הוצאות הבית אפילו שאני מרוויחה כמותו (אני משתתפת בכל הוצאות הבית אך בפועל בן זוגי משלם יותר בכ1000 ש"ח היות ולי יש הלוואה מהבנק שיורדת כל חודש) הוא כל הזמן דורש שאצא לעבוד בעוד משרה ואכסוך כסף ללימודים ולהוצאות הבית, ושהוא לא מתכוון לעזור לי בזמן הלימודים (אפילו שיש לו כסף אומנם לא עשיר אך מסודר כלכלית) כי יש לי עוד 3 ימים בשבוע שאני"לא עושה כלום". בימים שאני בבית אני מטפלת בבית מבחינת ניקיון, כביסות וכו', גם בן זוגי נוטל חלק בכך אך הרבה פחות ממני היות ולי יש יותר זמן. הסיבה שאינני לוקחת עוד משרה כי בעבר עבדתי המון כולל ספ"ש+ משמרות לילה והמריבות סבבו סביב זה שהתרחקנו מפאת קוצר זמן ושבספ"ש הוא לבד... כשאני אומרת לו למה את הסיבה הוא אומר קודם תעבדי ואז נראה.. הרבה דברים לקחתי לתשומת ליבי ושיפרתי נרשמתי ללימודים, אני מטפלת בבית (מה שבעבר לא עשיתי כמעט) פחות מתלהמת ובכלל יותר סבלנית ומשתדלת לפתור כל ויכוח בהיגיון ובנועם, עברו חודשיים מאז השיפור אך עכשיו עלה שוב הנושא שהזכרתי בתחילת המכתב (לעבוד יותר, ולשלם על הוצאות הבית חצי חצי)אמרתי לו שאני רוצה לדעת לאן פנינו מועדות היות ואנחנו כבר יוצאים הרבה זמן ואני רוצה למסד את הקשר אך תשובתו היא שחודשיים שיפור זה לא מספיק וצריך עוד זמן לבדוק אם אנחנו מתאימים וכרגע זה לא מרגיש לו נכון להיתחתן (תזכורת: אנחנו3.5 שנים יחד) היות ויש בנינו עדיין חילוקי דעות והוא מפחד להתחייב לי לאור הבעיות מהעבר.
חשוב לציין שמלבד זאת הוא אדם מקסים, חכם ורגיש שמחמיא ומפנק מאוד ושאני אוהבת אותו מאוד והוא אותי.
אני לא יודעת כיצד לנהוג היות והשנים עוברות אך חתונה באופק אין..
מצד אחד אני לא רוצה להלחיץ מצד שני כבר לא הגיע הזמן שיחליט יחסינו לאן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רציתי להוסיף ...
דפנה07/05/2009שאני מקבלת את בן זוגי ולא באה אליו בטענות ומענות למרות שעתידו לוט בערפל מבחינה מקצועית היות ואני סומכת עליו ועל חריצותו שימצא תחום שיסב לו עניין וסיפוק מקצועי ומפריע לי שהוא לא מקבל את מצבי ורב איתי למרות שהוא נמצא בדיוק באותו המצב ואף גרוע יותר אני הולכת ללמוד והוא עדיין לא יודע מה הוא עושה עם עצמו...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסובך למדי
דורית כהן12/05/2009חסויה יקרה, סליחה על העיכוב בתשובתי.
יש לי הרגשה שלבן זוגך קשה לקבל אצלך דווקא את הדברים שקשה לו לקבל אצל ע צ מ ו , וכאשר הוא רואה אותם אצל מישהו אחר - כלומר אצלך - זה מדאיג אותו כי זה "יושב" על הספקות העצמיים שיש לו, בנוגע לכיוון המקצועי שלו, ליציבות הכלכלית שלו, לתחושת הערך העצמי שלו שנראה לי שבזמן האחרון, בגלל שהוא עובד בעבודה זמנית, הוא לא מספיק מרגיש שהוא "שווה".
אני חושבת שאילו הוא היה יציב ודרכו המקצועית היתה ברורה לו, סביר מאוד שהיתה לו יותר סבלנות למצב שלך, ואולי בעתיד, אם זה יקרה, זה אכן ישתנה מן הכיוון שלו.
אבל מה שכרגע כתבתי לך זה לא משהו שאת יכולה לבוא ולהגיד לו כי אינני חושבת שהוא יכול להבין זאת. זה משהו שאולי יכול לעזור לך להירגע ולקבל את המצב כמו שהוא.
כי את כותבת כמה את אוהבת אותו, וכמה הוא יודע להעניק אהבה. אני מציעה לך להרפות מן הלחץ לגבי העתיד וההתמסדות והחתונה.
אני חושבת שבסתר ליבו הוא היה רוצה למצוא מישהי חזקה, קרייריסטית, שתתן לו בטחון בסיסי שיאפשר לו את חיפוש הדרך שהוא עצמו זקוק לו, ואת אינך כזאת. זה לא אומר שהרצון החבוי הזה הוא נכון עבורו, או שזה יעשה אותו מאושר. יכול להיות שאם ימצא מישהי כזאת זה דווקא ידכא אותו ברמה האישית, והוא ירגיש חסר ערך לידה.
אז הדברים שאת מתארת לא פשוטים...אין פתרון קסמים...מקווה שהועלתי לך לראות את המצב קצת יותר לעומק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)