לא מצליחה להמשיך הלאה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לא מצליחה להמשיך הלאה
    רונית
    13/05/2009

שלום רב,

הייתי בזוגיות עם בחור במשך שנתיים וקצת, היינו מאורסים ותכננו חתונה. אהבתי אותו כל כך...עד כמה שזה נשמע קיטשי וטיפשי באמת ובתמים האמנתי שהוא אהבת חיי ושנהיה ביחד לנצח.
    היחסים שלנו נגמרו בערך לפני כחצי שנה לאחר שהוא נפרד ממני.
    לקחתי את הפרידה קשה מאוד.
    לא האמנתי שזה קרה לי ולא הצלחתי לדמיין את החיים שלי בלעדיו, בכיתי ימים שלמים כמעט בלי הפסקה, בקושי יצאתי מהבית...
    לאחר זמן מה הצלחתי איכשהו לעכל את העניין וחזרתי לתפקד ולחיות את החיים שלי, אבל גם אז וגם היום לא עובר יום בלי שאני חושבת עליו...במקום מסויים אני עדין מקווה שנחזור להיות ביחד למרות שאני יודעת שזה לא יקרה.
    ניסיתי להמשיך הלאה, הכרתי בחור מקסים, מצחיק, מתחשב, רגיש, חכם....בקיצור כל מה שרק אפשר לבקש, הוא מעוניין בי ורוצה קשר רציני.
    כאן מתחילה הבעיה...
    בכל פעם שאנחנו מגיעים למצב אינטימי אני מרגישה ממש לא נוח, לחוצה ותמונות שלי ושל האקס רצות לי מול העיניים.
    הגעתי למצב שאני מרגישה כאילו אני בוגדת באקס או עושה משהו לא בסדר. אני לא מצליחה להרגע.
    בנוסף, אני מפחדת נורא ומרגישה חרדה ממש לנוכח העובדה שאני צריכה להפתח שוב בפני מישהו ולהסתכן בפגיעה. אני מרגישה שאני נסגרת בפני הבחור החדש ולא נותנת לו להכיר את מי שאני באמת.
    במצב כזה אין סיכוי שיתפתח קשר ביני לבין הבחור....חוץ מזה שזה לא הוגן כלפיו או כלפיי.
    השאלה שלי היא איך אני יכולה להתמודד עם זה, אם בכלל?
    האם יש משהו שאני יכולה לעשות בשביל להצליח באמת להמשיך הלאה או שאין בעצם מה לעשות ושזה רק עניין של זמן ואני צריכה לחכות עוד עד לפיתוח קשר חדש?

תודה ענקית ענקית,
    שרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא מצליחה להמשיך הלאה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תובנות יפות

דורית כהן
    21/05/2009

רונית היקרה, את מתארת מאוד יפה ועם המון תובנות את מה שעובר עלייך. את נפגעת כל כך מעזיבת אהובך ועכשו את נשמרת לא להיקשר שוב כדי לא לכאוב שוב. מנגנון ההגנה שפיתחת עובד בצורה כזאת שאת נאחזת בזכרונות על האהוב הקודם ואלה חוצצים בפני אינטימיות רגשית וגופנית עם החדש. התובנות האלו הן חצי הדרך...
    אני מציעה לך עכשו לחפש טיפול פסיכולוגי קצר מועד, ממוקד, רצוי בכיוון קוגניטיבי, על מנת לשנות את "המעגלים שתוכנתו" אצלך לצורך ההגנה הזאת.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו