מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעייה עם בת הזוגאמיר15/05/2009
שלום,
יש לי חברה כשנה ואני נתקל בקושי רב להוצא לפועל כל מיני דברים שקשורים לטיולים או אירועים.
בל פעם שאני יוזם משהו היא מסרבת ומתרצת את זה בכל מיני דברים שלי בכל אופן לא נשמעים כל כך אמינים.
אני אתן כמה דוגמאות:
במידה ויש לאחד החברים שלי יום הולדת היא תחפש את כל הסיבות האפשריות כדי לא לבוא איתי,
כמו: יש שם עשן, לא בא לי מסעדה,ת"א זה רחוק(למרת שאני נוהג) ואם זה בבית של מישהו אז היא אומרת שלא נעים לה להכנס בשעה מאוחרת לבתים של אנשים שהיא לא מכירה (למרות שהיא מכירה טוב את כל החברים שלי)
גם במידה ויש אירוע כמו חתונה היא תמיד מנסה להתחמק מלהגיע, אני לא אוהבת ללכת לחתונות, אין לי מה ללבוש וכו'.....
ורוב הפעמים אני נאלץ ללכת לבד.
גם אם הצלחתי לשכנע אותה להתלוות אליי היא תמצא סיבה כדי לעזוב מוקם.
שמחפשים מה לעשות בסופ"ש אני מציע את כל האופציות האפשריות (למרות אני לא מעוניין בחלקן) העיקר שאמצא משהו שהיא תסכים לעשות, התשובות האופיניות הן: לא בא לי מסעדה, כבר ראינו סרט החודש,אין מה לעשות שם כל היום, לא בא לי על המסלול הזה, איפה שחברים שלך הולכים יש עשן.....
שאני שואל אותה "מה בא לך לעשות?" היא עונה ב: "לא יודעת, אבל אני לא רוצה להשאר בבית"
רוב הפעמים העניין נגמר בריב כי היא לא יודעת להגיד מה היא רוצה לעשות, ואני לא יודע לקרוא מחשבות.
אני מצידי נענה בחיוב ליוזמות שלה גם אם אני לא הכי רוצה או מעוניין לעשות את מה שהיא יוזמת מצידה אם זה חתונות, ארועים משפחתיים, טיולים, בילויים בסופ"ש
אשמח אם מישהו יכול ליעץ לי מה נתן לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי
SHIR.17/05/2009היי לכותב,
הייתי קודם כל מבררת - האם גם עם העולם הפרטי שלה מתנהגת ככה? ז"א, האם לא רוצה ללכת לחתונות ולאירועים גם כאשר הם לא קשורים אליך? האם אתה מזהה התבודדות או סגפנות בלי קשר אליך? אם כן, יש פה עיניין לדעתי של דימוי עצמי נמוך או אולי איזו חרדה מאנשים, מהמוניות וכו'.
אם זה כן קשור דווקא לקשר ביניכם, אתה צריך לברר מה מרגישה מולך- האם מתהביישת בקשר? האם פוחדת מה יגידו? האם יש משהו בך או בקשר שגורם לה לא לרצות להסתובב מול אנשים?
זה אכן נשמע תירוצים ומציאת סיבות לא להסתובב איתך בחברת אנשים, שווה שתברר את זה לעומק בשיחה רצינית. אני לא הייתי רוצה להרגיש דחויה מצד בן הזוג שלי, ולהרגיש שרע לו ליד הסביבה שלי. זה חלק מהקבלה שלו את העולם שלי ואת האנשים שסביבי, ולא הייתי רוצה לברגיש מסורסת על ידו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשליטה ביחסים
דורית כהן21/05/2009בהמשך לדברי שיר - זה נשמע שהיא מפתחת התנגדות לרצונות שלך, ולא מגלה התחשבות בצרכים שלך. מרוכזת בעצמה. גם יש כאן עניין של שליטה - מי יקבע מה עושים ועד כמה. כי אני מבינה מדבריך שהיא לא כזאת מתבודדת אלא יוצאת ולא אוהבת לשבת בבית, וכאשר היא כן יוזמת דברים שחשובים לה - היא יוצאת ונהנית.
אז יש מקום לבדק בית ביחסים שלכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)