מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- משברסופי21/05/2009
שלום,
ברצוני להתייעץ בנושא זוגיות. אני נשואה שנה לבעל מקסים שאני נורא אוהבת אך ישנה בעייה בקשר שחוזרת על עצמה ואני לא יודעת איך לפתור אותה. אנחנו זוג דתי ולפני הנישואין לא קיימנו יחסי מין אך תמיד היה לנו להט וסיפקנו את זה במיזמוזים בתקופה הראשונה של הקשר הוא רצה את זה המון ולאחר תקופה של חצי שנה הרצון שלו דעך וחשבתי אז שהלהט יחזור אחרי החתונה, אך לצערי זה לא קרה. את הלילה הראשון אחרי החתונה בילינו מחובקים ללא יחסי מין נורא התאכזבתי אך ניסיתי להבין אותו אולי קצת נלחץ. בחצי השנה הראשונה לנישואין שלנו (ואולי יותר) היינו מקיימים יחסי מין בתדירות נמוכה מאוד זה היה יכול להיות חודשיים (ואפילו יותר) ללא קיום יחסי מין. דיברתי איתו כמה פעמים אך שום דבר לא השתנה הגעתי למצב דכאוני וחשבתי הרבה להפרד ממנו . אחרי חצי שנה המצב קצת השתפר והתדירות עלתה לפעם בשבועיים בממוצע לפעמים פעם בחודש ולפעמים פעם בשבוע והיו שבועות נדירים שקיימנו יחסי מין פעמיים בשבוע (זה היה בקושי שני מקרים כאלה) ובפעמיים הבודדות שאנחנו מקיימים יחסי מין אני זו שיוזמת זאת. אני כבר לא יכולה להבין שום תירוץ אנחנו רבים ללא הפסקה אני מסבירה לו את מה שאני מרגישה אך אין לו תשובות מספקות כל מה שהוא אומר לי "אני עייף את צריכה להבין אותי אני עובד קשה" אני לא עובדת מזה 3 חודשים בגלל שיש לי עומס בלימודים והוא כרגע המפרנס היחיד ולצערי הנטל עליו אך אין לי ברירה זו השנה האחרונה ללימודי אני גם משתדלת לקחת את כל האחריות של הבית עלי אני דואגת להכל מאוכל ועד ניקיון (הבית תמיד נקי ומסודר)ובנוסף אני לא באה אליו בדרישות כספיות. אני מבינה את העייפות שלו אך לא יכולה לקבל את זה כתירוץ מתמיד מה עלי לעשות? ואם לו יש חשק ואני עייפה אני עושה את זה איתו כדי לספק אותו כדי לעשות לו טוב אבל אני לא מרגישה שהוא מתאמץ כמוני ולא משקיע בזוגיות שלנו.
אני רוצה רק לציין שאני משתדלת להיות רעייה טובה נותנת לו את כל האהבה והתמיכה שאישה יכולה לתת. אני מטופחת ונראת טוב, כלומר לא מוצאת בעייה שניתן להצביע עליה.
תודה מראש
סופי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להיעזר בייעוץ מקצועי מתאים
דורית כהן24/05/2009סופי היקרה, מכיוון שהנושא מאוד מעסיק אותך ומציק לך, אני חושבת שרצוי לעשות בירור מהו הדבר שיוצר את הפער ביניכם. ישנן מספר אפשרויות:
מזג פיזיולוגי שונה - רמה בסיסית שונה של ליבידו
תקשורת: יתכן שקורה משהו בדקויות התקשורת המינית ביניכם שמכבה אותו או מכניס אותו לסוג של לחץ וחרדה, חרדת ביצוע אולי, וכאשר זה משתרש - ההתנהגות האופינית היא הימנעות מיחסי מין, כדי לא להגיע למקום ולמצב שמעורר בו חרדה ותחושת אי תפקוד.
לרוב מתגלה שזו הבעייה, ונדרש טיפול בתקשורת המינית שלכם - ע"י ייעוץ מתאים - או אצל סקסולוג או אצל מטפלים טנטריים.
עלי לציין שעל פי רוב מתגלה שהצד הבעייתי - זה שפחות רוצה סקס - הינו רגיש לביקורת, ואפילו דברים שבת הזוג לא חשבה שמהווים ביקורתיות - פוגעים בו בלי שהיא מודעת לכך. לכן חשוב שמישהו מנוסה וחיצוני יראה את התקשורת שלכם ויצביע על כיווני שינוי, וככל שעושים זאת מוקדם יותר - זה עדיף, על מנת שהדפוסים של ההימנעות לא יעמיקו.
כיוון אפשרי נוסף - שהוא לא מספיק נמשך אלייך, או שיש משהו שמכבה אותו פיזית אצלך. יש לברר - בתהליך הייעוץ - מה מדליק אותו ומה מכבה אותו, וכמעט לכל אדם - גבר או אישה - יש תנאים בסיסיים, תנאי סף, שצריכים להתקיים כדי לחוש עוררות מינית ותשוקה - ויש לבחון מה "עושה לו את זה"
אני מקווה שהועלתי לך במקצת, וקיבלת כמה כיוונים אפשריים.
מכיוון שאתם המורים של עצמכם, בתחום התפתחות המיניות, ניתן לראות את המשבר הזה כהזדמנות ללמוד דברים חדשים, ולא "כסוף העולם"...יש הרבה זוגות שמגיעים למצב הזה ומשאירים אותו כך מחוסר אומץ להיםתח לעזרה מקצועית, וחבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)