מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בגידה באמוןשיר24/05/2009
אני ובעלי ביחד 5 שנים, מתוכם נשואים כשנתיים ואני בהריון ראשון.
לפני כ 4 חודשים גיליתי לתדהמתי שבעלי שמר על קשר (טלפוני ומיילים) עד לפני כמה חודשים עם אקסית שלו. מדובר על בחורה שרצתה להתחתן איתו ובתחילת יחסינו ידעתי שהם בקשר טלפוני שמאוד הפריע לי וביקשתי שיפסק. לאחר כמה פעמים ששמעתי שהם דיברו ורבנו על כך הוא נשבע לי שזה נגמר.
כמו שאמרתי לפני כמה חודשים נכנסתי לפייס בוק שלו וגליתי מייל שכתב לה לפני כשנה ובו הוא כותה לה שהוא מצא אותה בפייס בוק אבל "הוא לא יכול לאשר אותה בגלל שאשתו לא מרשה לו, אבל יש להם דרכים אחרות לשמור על קשר..." אני קיבלתי את שוק חיי, כששאלתי אותו מה פשר הענין הוא אמר שהוא סיים איתה את הקשר בערך בספטמבר השנה,ושאין לזה שום משמעות אבל הוא פחד לספר לי ששמר איתה על קשר טלפוני במשך כל התקופה כי ידע שאני אכעס ולא רצה להעציב אותי.
ימים ולילות לא הפסקתי לבכות, על הבגידה באמון, על ההשפלה במה שכתב, לא האמנתי שהוא מסוגל לשקר לי במשך כל כך הרבה זמן. דרשתי שיצלצל אליה בנוכחותי ויגיד שהשיחות נגמרות, והוא אכן עשה זאת. גם אני דיברתי איתה ואמרתי לה שזה לא מקובל עלי. היא לא הבינה על מה מדובר וטענה שמדובר בסך הכל בטלפון או מייל פעם בכמה חודשים ושהם בסך הכל ידידים.
מאז אותו יום אני מרגישה שחרב עלי עולמי, אין לי אמון בו, אני כל הזמן חושבת על זה, בודקת אותו, בוכה ומתפרצת עליו כל פעם מחדש, אני לא מסוגלת להבין איך הוא היה מסוגל לשקר לי במחיר של סיכון הזוגיות ביננו. הוא כל הזמן מצטער, ואומר שהוא אוהב אותי ושהסתיר זאת ממני רק בגלל שלא רצה לפגוע בי.
החודשים האחרונים קשים לי מאוד, אני שבורה. אני כועסת עליו מאוד על כך שהרס את התקופה הכי יפה שהייתה צריכה להיות לנו, הציפייה לילד משותף.
אני חסרת אונים, לא יודעת מה לעשות, אם לא ההריון הייתי לוקחת הפסקה בשביל לבדוק האם אני יכולה להמשיך לחיות איתו.
בגידה באמון מבחינתי היא בגידה לכל דבר. בבקשה תעזרו לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעגל קסמים: חשדנות מול הסתרות
דורית כהן24/05/2009שיר יקירתי, עלי להיות ישירה איתך. נכון שמבחינתך התנפץ כאן חלום רומנטי על יחסים אינטימיים ללא סודות האחד מפני השני, ואני מבינה שזו נפילה עבורך. אבל בעיני מה שקרה הוא חשוב, וטוב שקרה בצורה מזערית, ולא דראסטית יותר כמו בגידה, חס וחלילה.
את ודאי מופתעת ושואלת "חשוב???"
והתשובה היא כן!!!
כי אם תשובתו היתה שהוא לא רצה לפגוע בך, אז יש כאן דפוס לא בריא בטווח הרחוק בזוגיות שלכם: דפוס שהוא למד שיש דברים שהוא חייב להסתיר מפנייך אחרת את מגיבה בסערת רגשות (כמו שהגבת לארוע אותו תיארת לנו במייל הזה). הוא חושש מן התגובות שלך! הוא לא עומד בסערת הרגש ובעתיד, אם זה יימשך, תהיה לו נטייה להסתיר מפנייך יותר ויותר. זה כמו מעגל קסמים שלילי: ככל שאת חושדת יותר ובולשת יותר אחריו - כך הוא ירגיש את הצורך להסתיר יור מפנייך ולספר לך חלקי אמת, או להסתיר מפנייך חלקים מן העולם שלו.
וזה בדרך כלל מתחיל מכך שהוא לומד על בשרו מהן התגובות שלך, ואז לומד מה כן לשתף ומה לא.
אם את רוצה שישתף אותך - רסני את התגובות שלך, אל תבלשי אחריו, שחררי את החבל בו את כובלת אותו, כי כל עוד הוא מרגיש שאת כובלת אותו - יהיה לו דחף להשתחרר! הוא לא יודה בכך, ויבקש כל פעם את סליחתך, אבל הדחף הזה יגבר ככל שתתני לו פחות חופש. ככה זה. הפוך על הפוך...אם תתני לו חופש ורק תתענייני בחיים שלו ללא חשדנות וחקירות, ולא תשפטי אותו - הוא יתרווח בתוך היחסים וירגיש חופשי לשתף אותך - בתנאי שתקבלי שיש לו לפעמים צרכים שלא תמיד זהים לאלו שלך. לא הכל סימטרי וזהה.
אשמח לשמוע את דעתך. נתקלתי כבר בדפוס הזה אצל הרבה זוגות צעירים, וחשוב לעבוד על כך ביניכם ולשנות זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבגידה באמון
שיר26/05/2009תודה על תשובתך המהירה.
אני מבינה לגמרי את מה שכתבת. אולם קשה מאוד ליישם זאת, במיוחד אחרי שנכווים.
הצורך לבדוק אותו ואת מידת נאמנותו התגבר עוד יותר עכשיו אחרי שגיליתי שהוא שיקר לי במשך תקופה ארוכה.
הוא כל הזמן שואל אותי מה אני יכול לעשות כדי להחזיר לך את האמון בי? אני לא יודעת. אני מרגישה שנפערה תהום בינינו.
מהצד שלי תמיד סיפרתי לו כל דבר לטוב ולרע וציפיתי שגם הוא יעשה זאת.
עברנו המון ביחד, התגברנו על מכשולים רבים בדרך. אני לא מצליחה להבין את הצורך שלו לשמור על קשר עם מישהי שיצא איתה לפני שנים, עולות לי מחשבות זדוניות אולי הוא מתחרט שלא התחתן איתה, שאולי יחליט יום אחד לקום וללכת.. אני חושבת שזוגיות היא משהו אינטימי ופרטי וצריך להגן עליה בכל מחיר. אז למה להכניס לחיינו מישהי שאולי עד היום מצטערת על כך שהוא לא שלה? אני כועסת עליו שסיכן את הזוגיות בינינו בשבילה.
איך ניתן ל"שחרר את החבל" אחרי בגידה באמון? איך מחזירים את האמון לזוגיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)