מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מבולבלת- אשמח לתשובה מהירה!תמי24/05/2009
שלום רב,
אני ובן זוגי חברים כשלוש שנים כשמתוכן גרים כשנה יחד. כבר הרבה זמן שאיני יודעת האם הקשר הזה מתאים והולך באמת לכיוון נישואים והקמת משפחה. אני מסורתית (באה מבית דתי) והוא חילוני ולעיתים נוצרים קשיים בשל כך. לדוגמא כשאנו נוסעים לשבת לאחד ההורים אז זה תמיד "ברגע האחרון" וזה גורם תמיד לאותו וויכוח כי אני רוצה להגיע לפני השבת (חצי שעה קודם לפחות, מה שלא קורה) ולו זה לא כזה חשוב וניראה שהוא לא מתאמץ בשבילי בזה ולכן נוצרים כל פעם ריבים עד כדי אי נוחות במהלך הנסיעה וארוחת שבת עצמה.. אני משתדלת לא לחפות עליו שום דבר דתי או להאמין במה שאני כן (אין לי בעיה שידליק מחשב ומוצרי חשמל חוץ ממוזיקה וטלויזיה שמפריעים לי כי הם בפרהסיה), והוא מצידו תמיד הסכים, בעיקר בתחילת הקשר, שיכבד אותי ויקיים ארוחת שבת או לא ידליק טלויזיה (מה שגם ככה לא מענייניו) וכד'. נוסף על כך, אני מרגישה שהקשר לא מתחזק וניבנה ושום דבר לא קורה.. בן זוגי איש עבודה מסור מאוד וכשהוא חוזר מהעבודה בשעות מאוחרות (לא לפני 20:00 בערב) אין כמעט בינינו תקשורת. הוא ישר פונה לעניניו ונדבק למחשב ואני אוהבת לצפות בטלויזיה ולנוח בסלון. ניסינו בעבר לעשות ארוחות ערב משותפות וזה עובד לעיתים רחוקות כי אני מגיעה הביתה קודם וכבר רעבה. ואם כבר זה קורה, אז כל אחד אוכל לבד מול המחשב/הטלויזיה או שיושבים בפינת אוכל אבל הארוחה עוברת מהר ולא ממש מדברים. עניין נוסף הוא שבן זוגי לא מסודר ועניין הניקיונות בבית לא ממש מדאיג אותו ויזום דרכו. תמיד אני אומרת מה יש לנקות ושננקה יחד ביום קבוע בשבוע אך הוא אומר שלא תמיד זה מתאים לו ושאני יותר מידי מודדת לו מה הוא עושה ורק מבקרת אותו ובסופו של דבר אם זה כ"כ חשוב לי לנקות כל דבר קטן אז שאני אעשה זאת. מפריע לי שהוא לא מנקה אחריו ושכל הזמן אני צריכה לנדנד לו ולהרגיש נג'סית.. ניסיתי גם את השיטה של לא לעשות מה שהוא צריך בניקיונות אך זה צובר לכלוך רב של הרבה זמן ואני לא רוצה בית כזה וחשוב לי ניקיון וסדר מינמלי. רק לאחר שאני עושה לו פרצופים וכועסת עליו אז הוא מנקה וגם אז- ברגע האחרון או מאוחר בלילה, ולא קודם כשאני מדברת איתו על זה וקובעת איתו כי יש לנו נסיעה או משהו אחר. תמיד חשבתי שחשוב יותר להסתכל עם האדם שמולי, ויש לבן זוגי באמת הרבה ערכים טובים והוא נערץ מאוד בקרב משפחתי וחבריי אך לפעמים אני חושבת שאולי היה יותר קל עם אדם יותר דומה לי, גם מבחינה השקפת עולם (אמונה דתית יותר) וגם מבחינת תחומי התעניינות ויותר התלהבות בקשר ולא ששנינו נהיה פסיבים. אני חושבת הלאה לעתיד משפחה ואני מפחדת שלא תהיה יציבות מבחינת השקפת עולם בפאן המעשי יותר כי מבחינה חינוכית אי אפשר להגיד לילד קטן לבחור. אני מתלבטת כבר הרבה זמן אם לעשות את הצעד ולהפרד אך אני תמיד חושבת שזו עלולה להיות החמצה ושלא תהיה דרך חזרה..
אשמח לכל תשובה שתעזור לי בהחלטתי.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרבה פערים
דורית כהן24/05/2009תילי היקרה, הבעייה אותה את מתארת היא בראש וראשונה בעיית תקשורת. כי אתם מאוד שונים ברקע, בצרכים, בהרגלים, במטרות, ואת השונות הזאת חייבים לתקשר וכאשר מבינים אותה - לבנות גשרים שמתאימים לשניכם.
נכון שגם הפער בתחום הדתי מוסיף לבעייתיות. בטווח הארוך תחום זה עלול להיות יותר ויותר בעייתי. כי כל עוד יש אהבה חזקה - היא מחפה על הבדלים ומולידה התחשבויות הדדיות, אבל עם הזמן - ההתאהבות פוחתת, והצרכים האישיים, ההרגלים - גוברים.
יחד עם זה יתכן שאינכם מתאימים במזג לחיים משותפים, ויידרש מכם להשתנות יותר מדי על מנת להתאים זה לזו, ורק מקריאת מכתבך - אינני מאמינה שיש מישהו שיהיה מוכן לתת לך תשובה רצינית לכאן או לכאן.
נסו לעבוד על התקשורת שלכם, ללכת לייעוץ קצר מועד, לקבל קצת כלים, ולראות אם חל שינוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)