פחד מוות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פחד מוות
    זיוה
    19/08/2007

יש לי חבר נפלא ואנחנו מאוהבים עד מעל הראש אבל יש לי בעיה שאני לא מספרת לו עליה כי זה נשמע לי מוזר מדי. אני כל הזמן פוחדת שיקרה לו משהו רע, שהוא ימות או יחלה באיזו מחלה וכשאני חושבת על זה אני מרגישה שאני פשוט לא אוכל לחיות אחרי זה. המחשבות כ"כ מפחידות אותי שאני מתחילה לחשוב שאולי עדיף לי לא לאהוב אף פעם. אני יודעת שזה יכול לנבוע מזה שאבא שלי מת כשהייתי צעירה מאוד ואני אפילו לא זוכרת אותו, אבל זה לא גורם למחשבות ללכת. אני נורמלית או משתגעת? מה אני יכולה לעשות נגד המחשבות האלה? אני צריכה לספר לו את זה או להמשיך לסחוב את זה לבד (אף אחד לא יודע מזה וגם השם שלי כאן הוא סתם שם בדוי)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד מוות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סביר מאוד שזה קשור למות אביך

דורית כהן
    19/08/2007

זיוה היקרה,
    עוד לפני שקראתי מה שכתבת לגבי מות אביך חשבתי שמן הסתם איבדת מישהו מאוד אהוב עליך בגיל צעיר, והנה - לא טעיתי. הדברים קשורים מאוד זה לזה. כעוצמת האהבה כך גם עוצמת הפחד לאבד אותה ולסבול שוב. זה שאינך זוכרת אותו מחזק את המקום העמוק ממנו את מגיבה עכשו. היית כל כך קטנה ופגיעה כאשר זה קרה - וחווית את האבדן בלי שיכולת לעבד אותו אפילו במילים, והרגשת ברמה מסויימת גם איך זה מטלטל את מי שמסביבך, שוב - בלי היכולת לעבד זאת מילולית עם מישהו.
    החרדה והפחד שיקרה לחברך אסון עלולים להכניס את יחסיכם למתחים מיותרים. ספרי לו על כך, על מנת שיבין על איזה רקע קורה לך מה שקורה לך. הסבירי לו שזו בעייה שלך עם עצמך, וקחי על כך אחריות בכך שתיכנסי לטיפול פסיכולוגי שיאפשר לך למקם רגשית את תגובותייך אז לעומת תגובותייך היום. זה יכול מאוד להקל עליך. אל תדחי זאת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו