מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קריאה לעזרהמירי30/05/2009
שלום רב,
אשמח לקבל תשובה לשאלתי גם מאנשי המקצוע המכובדים המלווים אתר זה וגם מן האנשים הנחמדים הנמצאים בפורום זה.
ועכשיו לעניין: אני ובן זוגי נמצאים ביחד כ-3 שנים, במשך זמן של כשנה האחרונה ישנה מתיחות בלתי נסבלת, חוסר סבלנותת, חוסר איכפתיות ותשוקה מצדו של בן זוגי (בן ה-30) ואני שכבר ראיתי את חיינו הבוגרים ביחד, כולל חתונה פתאום מרגישה שאני עומדת מעל צוק, תהום וצריכה לקבל החלטות לגבי המשך הקשר. נראה לי אומנם מוזר ללכת לייעוץ זוגי (אפילו לבד) לפני שאנשים בכלל מתחתנים ובגיל כה צעיר שכן ניתן להקדם תרופה למכה ואולי הכתובת נמצאת על הקיר ואני לא מסכימה לקרוא אותה... אך אני רוצה להרגיש שעשיתי כל מה שאני יכלה בשביל שהקשר הזה יצליח... כיצד אוכל לשחרר אותו (את הקשר) או לחילופין לדעת שאני "בסביבה טובה" והסוגיה קורת גם אצל אחרים ולכן אני לא צריכה להתרגש... מיותר מלציין שאני לא מעוניינת להעביר את חיי ככה ולהתחתן כפי שהמצב נראה עכשיו... בנוסף, אני בחורה צעירה, מושכת ואני לא מעוניינת לבזבז את זמני אם אני צריכה לצאת לדרך חדשה... אודה לעזרת כולכם ותגובותכם הכנה והמהירה , אני באמת במצב לא משהו...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תגובות....:)
מירי30/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זו אהבה?
דורית כהן30/05/2009מירי היקרה, לי היה חסר משהו מאוד מרכזי במכתב שלך: כלל לא השתמע לי שאת אוהבת אותו. או שאת מצרה על כך אם לא תהיו יחד. נשמע לי שאת חוששת מכשלון -את אומרת "שאת רוצה לעשות הכל כדי שהקשר הזה יצליח" -- למה זה כל כך חשוב לך? האם בגלל שאת מאוד אוהבת אותו ולא רוצה להפסיד אותו או בגלל שאינך רוצה שיופיע "כשלון" בחיים שלך???
את שואלת האם יחס כזה מופיע אצל זוגות אחרים - אולי לרגעים או לימים אבל לא לאורך תקופה ארוכה, כמו השנה האחרונה. לי זה נראה כאילו בן זוגך כבר לא שם, אלא שאינו מעז לעשות בעצמו את הצעד ולהיפרד ממך, אז הוא מתנהג בצורה "מגעילה", כי עדיף לו לא לקחת אחריות על עשיית הצעד הראשון לניתוק.
בשורה התחתונה, גם מתוך מה שכתבת וגם ממה שחסר באופן ספונטני - צר לי...אני חושבת שהכתובת על הקיר כבר נמצאת שם מצידו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מירי31/05/2009דורית שלום,
ראשית אני מודה לך על ההתיחסות ומאוד מעריכה את דעתך.
אכן אני אוהבת את בן זוגי אבל כנראה שמשהו הלך לאיבוד בדרך... אולי הדבר שהכי מלחיץ אותי זה הסובבים אותי שמדברים איתי על כמה זה ברור שנהיה ביחד ונתחתן... ואני לא רואה זאת- מזה התחיל כל הלחץ. באותה נשימה אציין כי אני יכולה לראות את החיים שלנו ביחד...
אציין כי אני ובן זוגי עברנו הרבה ביחד ולכן חשוב לי לא לקום וללכת לפני שאדע בלב שלם שעשיתי הכל כדי להחזיר את הקשר למסלול..אני מבינה מן הכתוב שלדעתך אין כבר אפשרות לעשות כן... האם בכל זאת ידו ךף מנסיונך הרב מה ניתן לעשות? חשוב גם להבין מדוע את חושבת שהוא מסה להיפרד ממנ וכביכול "דוחף" אותי לעשות כן...
שוב המון תודה...
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת קטנה :)
מירי31/05/2009אני מצטערת שאני כותבת בחלקים.. אבל היה חשוב לי להוסיף דורית, שבן זוגי כל הזמן אומר לי שהוא לא מעוניין הפרד שהוא אוהב אותי ורואה את העתיד שלנו ביחד... כמובן שכשאומרים לך דבר כזה הרבה יותר קשה לקום וללכת... בקיצר אני בברוך מאוד רציני... זקוקה לעזרתך..
שוב המון תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשרויות שונות
דורית כהן02/06/2009מירי היקרה, נדמה לי שישנן שתי אפשרויות להסביר את המצב:
האחת - הוא כן אוהב אותך אבל אינו יודע להעניק אהבה, אינו יודע לחיות בשניים, ועליו ללמוד ולשפר את התקשורת הבין אישית שלו. יתכן שלא היה לו מודל מוצלח של זוגיות בבית ההורים.
השנייה - שהקשר אינו טוב עבורו - וזו הסיבה להתנהגויות ה"מגעילות" שלו, אבל הוא אינו מספיק מודע לכך שזה עושה לו לא טוב, ומכחיש זאת מפני עצמו. יתכן גם שיותר נוח לו להישאר במערכת המוכרת מאשר לעשות את הצעד - לקחת סיכון ואחריות ולהיפרד. האם את מכירה אותו בתור בן אדם שלוקח סיכונים? משנה באופן פעיל את מצבו בתחומים אחרים?
את שואלת האם ניתן לעשות משהו? תמיד ניתן לגשת לייעוץ חד פעמי ולקבל חוות דעת מקצועית שתאפשר לכם לבחון האם זה נכון להמשיך יחד ואם כן - מה חסר, מה ניתן ללמוד.
ועם כל זאת. עדיין יש לי הרגשה, אינטואיציה, שאת לא שלמה עם האהבה הזו מצידך כלפיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילמה
מירי02/06/2009דורית שלום,
ראשית אני חייבת לציין שהחלטתי לכתוב בפורום הנ"ל לא העלתי על דעתי שההתיחסיות היו כ"כ מחבקות, מקצועיות וכנות, דבר שחשוב מלי מאוד ואני מודה לך על כך...
לגופו של עניין, יש בינינו אהבה גדולה. בן זוגי הוא אדם מאוד מצליחן שלא מוכן להתפשר על רמת חיו, הסובבים אותו והוא אדם שבוחן את האנשם שעימו בקפידה, לכן אינני מאמינה שהוא נשאר עימי בשל הנוחות.. אני מאמינה שהוא אוהב אותי אך כנראה כפי שציינת קשה לו עם החיים בזוגיות.. אציין שבטרם נהיינו בני זוג היינו חברים טובים מאוד, דבר שתרם מאוד להצלחת הזוגיות שלנו בשנים הראשונות. כיום, לעניות דעתי הקשר נשחק מאירעי החיים והוא אינו אקטיבי מספיק בכדי להחיות את הקשר הזה, למען הגילוי הנאות אציין שגם לי כרגע אין כ"כ כוחות לעשות כן. עצם העובדה שאין לנו כוחות להרים את הקשר קצת מעציב אותי שכן זה נורא מוקדם בחיינו לא לרצות להשקיע..
מקווה שהדברים ישתנו, ישתפרו השאלה היא איך הדבר יקרה. האם את ממליצה י לדבר איתו? או לתת לדברים לזרום ולקרות מעצמם ולפי זה לפעול?
אודה להתייחסותך ושוב תודה על היחס החם...
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)