עצלנות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עצלנות
    ס
    20/08/2007

גדלתי בבית מלוכלך אף פעם לא קפלו אצלנו כביסה. הכביסה המלוכלכת העלתה עובש כי היתה זרוקה על הרצפה רטוב .כלים שטפנו רק ככלא היה כבר במה לאכול. אף פעם לא ניקו אבק וכו. כשהייתי קטנה הורי הכו אותי כדי שאנקה את הבית. כשגדלתי רדיתי באחיותי ואחי שהם ינקו. אמא היא עצלנית לא אוהבת לנקות לבשל כלום. אבא הוא "טרוריסט אלים" שאוהב נקיון אבל כפה עלינו לנקות
    הבטחתי לעצמי שלי זה לא יקרה. הבית שלי יהיה מבריק.אבל..היום אני נשואה ומוצאת את עצמי במצב די דומה למצב של בית הורי. לא ככ גרוע אבל גם לא טוב.קשה לי לנקות קשה לי לקפל כביסה. אני שונאת לבשל או לשטוף כלים. אבל לא כמו אימי גם שונאת לכלוך וכשהוא מתחיל להצטבר אני "חוטפת קריזה" ומנקה הכל.
    בעלי הו א בן אדם נקי. ולא מבין את המנהג שלי "לשים הכל על הרצפה" לא מבין איך הוא בא הביתה והבית לא מבריק. הוא לא רגיל לזה מבית הוריו. ולצערי אני חיבת להודות אני עצלנית. כמו אימי מעדיפה לנוח מאשר לנקות.
    אני מפחדת שבסוף זה מה שיהרוס את הנשואין שלנו. והגבר העדין והמתחשב שלי בסוף יעזוב כי ימאס לו.
    איך יוצאים מזה?
    חוץ מיעוץ כי אני גם מטופלת בילדים קטנים. ואין לי זמן לשבת שעות ולדלות מנבכי העבר
    אני רק צריכה פתרון מעשי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עצלנות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עקרת בית סוררת

יהודית ברגמן
    20/08/2007

נטלי יקרה!
    יש לי חדשות בשבילך: רובנו לא אוהבים את פעולות הניקיון וארגון הבית, אבל נאלצים לעשות זאת כי נעים לנו יותר לגור בבית ריחני נקי ומסודר ולא לכולנו יש אמצעים להעסיק עזרה. הבעיה שלך היא הרגלים. לא בעיה פסיכולוגית שתשכיב אותך על ספת הפסיכולוג לדלות מנבכי עבר, שהלא את עצם הבעיה את מכירה ומודעת למקורותיה ויודעת שהרגלים ניתן לשנות. בניגוד לאמך, את כן מעדיפה בית נקי ומסודר, אך לא היו הרגלי נקיון וסדר שיכולת לאמץ מבית הוריך. זה רק עניין של החלטה לשנות הרגלים ומבחינתך היא אפשרית ולא גוזלת יותר מידי זמן. לא נכון לך להכריז על עצמך כעל עצלנית ולהשתמט מאחריות. נסי לתכנן ולהחליט על יום קבוע בכל שבוע אותו תקדישי לנקיונות בסיסיים, דברי עם חברה מסודרת שתלמד אותך קיפול כביסה. זכרי שהרבה יותר נעים לנוח בבית מסודר ונקי. וחשוב לציין שילדים רואים הכל ולומדים ורצוי להקנות לילדייך הרגלים נכונים שמשפיעים על כל שאר תחומי החיים. תזכרי עד כמה את לא אהבת את הלכלוך והבלאגן בתור ילדה.
    במידה ותתמכרי לנקיונות, כתבי אלינו שוב :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו