מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שקרים ובגידה במערכת יחסיםטל31/05/2009
שלום,
עד לפני יומיים הייתי בזוגיות של 3 שנים.
אני מאוד אוהבת את בן זוגי לשעבר, אך לצערי הרב גיליתי לפני יומיים שהוא בגד בי עם בחורה אחרת- שכב איתה פעם אחת לפני שלושה שבועות.
כל המערכת יחסים שלנו היתה מערכת יחסים קשה, של חוסר אמון, הוא שיקר במצבים שבהם לא ידע כיצד להתמודד עימם, לא רק איתי, גם עם חבריו. יש לו בעיה.
לצערי הרב אני מאוד אוהבת אותו ולא יודעת מה לעשות, החלטתי שאני לא מסוגלת יותר לעמוד בזה ועזבתי. הוא צריך טיפול.
הוא טוען שהוא אוהב אותי ושהוא רואה את העתיד שלו איתי, שהוא נלחץ מהכיוון שהמערכת יחסים שלנו הולכת, עברנו לגור ביחד לפני חודש. וזאת הסיבה שהוא עשה את זה, הבלבול והפחד.
אני לא מצדיקה אותו לרגע ואני מפחדת להמשיך לחיות את החיים שלי בפחד.
השאלה האם טיפול יעזור לו, האם יש טיפול למקרים כאלו ובמידה ויעזור לו, האם לתת לו שוב צ'אנס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעגל קסמים של חשדנות והסתרות
דורית כהן02/06/2009טל היקרה, צר לי על מה שאת עוברת...
כואב לי לכתוב זאת, אבל ממה שאת מתארת נראה לי שיש אצלו הדפוס הזה של הסתרות ושקרים, ומאוד קשה לשנות זאת. כדי שזה ישתנה בטווח הרחוק - את צריכה להיות מאוד לא שיפוטית כלפיו, להיות מאוד מקבלת, כך שהוא ירגיש לאורך זמן שאם הוא משתף אותך במחשבות שלו וברגשות שלו - לטוב ולרע - את אינך נבהלת, נפגעת, כועסת עליו. רק אם הוא ירגיש מצידך בטחון - הוא יפסיק להסתיר ולשקר.
הבעייה היא שמאוד קשה לא להיות שיפוטיים במצב של בגידה!
כלומר, עם כל האהבה הזו עלייך להכין את עצמך לחיות לצד אדם שיש סיכוי גבוה שתמיד תחשדי בו ברמה זו או אחרת, וכל עוד את תהיי חשדנית - הוא ירגיש את הצורך להסתיר מפנייך דברים! מעגל קסמים של ממש...
עליך לבחון האם את רוצה לחיות ככה, כי מול הבעייה הזו ישנה אצלך המון אהבה כלפיו.
אם תחשבי על כך - אף אחד אינו מושלם. בכל אחד אחר שתתאהבי בו יימצא משהו שיפריע. כאן את כבר יודעת מה מפריע, ועלייך לבחון בינך לבי ןעצמך האם את מסוגלת לשלם את המחיר הספציפי הזה לאורך זמן, תמורת החיים במחיצת מישהו כל כך אהוב.
אני מאמינה שטיפול פסיכולוגי יכול לעזור, ואני ממליצה לחפש בכיוון התנהגותי קוגניטיבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמניסיון אל תאמיני לו
אלינור02/06/2009את צריכה לעזוב אותו ולהתרגל לחיות בלעדיו אם תעשי את הטעות ותישארי איתו הוא ישקר לך כל החיים מי שבוגד פעם אחת יבגוד תמיד מגיע לך מישהו יותר טוב ואת תימצאי נכון שעכשיו זה קשה אבל תיראי שעוד תכירי מישהו שיאהב אותך באמת לי היה חבר שנתיים שבגד ושיקר והסתיר וכשגיליתי לא ידעתי מה לעשות ניסיתי להמשיך את הקשר אך בסוף ניגעלתי ממנו ועזבתי אותו כעבור חודשיים הכרתי את אהבת חיי אהבה אמיתית אהבה עצומה שאי אפשר לתאר אחרי שנה התחתנו וכיום יש לנו שני ילדים אל תתפשרי על פחות מהטוב ביותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)