זקוקה לעצה....

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• זקוקה לעצה....
    נ
    03/06/2009

היי דורית,
    אולי לפי הסיפור תכירי אותנו
    אני בשנות ה20 וחברתי בשנות ה40. היינו אצלך בטיפול מספר פעמים ובפעם האחרונה לפני כשנה וחצי כשאני העילתי חששות של בגידה והיא נסוגה נורא ממני אמרת שכנראה שאין מנוס ולמרות שאמרת שראית אצלנו אהבה שלא רואים אנחנו צריכות להיפרד.
    החלטנו- במשותף- לנסות להמשיך יחד.
    במהלך השנה וחצי הזו הקשר ידע עליות ומורדות. התחלתי ללמוד באוניברסיטה.
    הקשר השתנה, היום הוא הרבה יותר חברי מאשר אינטימי. יש לי הרגשה שהיא לא נמשכת אלי כמו פעם(אנחנו פעם בחודש או פחות ביחד) למרות שהיא אומרת שהיא לא רוצה בכלל סקס עם אף אחד וזה לא מכוון אלי.
    אם את כבר מזהה אותנו אז וודאי את זוכרת שסיפרתי לך שאני חולה.
    בתקופה האחרונה המחלה מאוד החמירה, אני מקבלת טיפולים מאוד קשים וומה שהבנתי בעקיפין מקריאה על הטיפולים שאני מקבלת, מאמרים רפואיים ושאר פורומים באינטרנט שלא צפוי לי יותר מידי עתיד, בלשון המעטה...
    כלומר, יש סיכוי שלא נשאר לי הרבה אם המחלה תמשיך באגרסיביות הזו ואם כן נשאר לי אז החיים יהיו לא קלים- הטיפולים שמקבלת היום הורסים כל חלקה טובה בגוף (הגוף שלי פיזיולוגית במצב מאוד מבוגר- מקבלת כדורים ללחץ דם, סטרואידים שהורסים אותו וכו').
    לא רציתי יותר מידי לשתף את חברתי במצבי כי כששיתפתי בפעם האחרונה היא רק ברחה כי היה קשה לה להתמודד.
    בשבועיים האחרונים היא חזרה להתקרב- חזרה לומר שאוהבת ומנסה להתמודד איתי.
    בשיחות שלנו, אקראיות, אני מבינה שהיא נפגשה עם שני גברים בבית קפה.
    כשניסיתי לשאול יותר שאלות הואשמתי בחקירה צולבת ובניתוקי טלפונים וכעס.
    אציין, שפחות מפריע לי העובדה שנפגשה איתם. מפריעים לי דברים אחרים:
    א. למה היא מסתירה ממני? אם אין מה להסתיר ואני באמת החברה הכי טובה כפי שהיא אומרת אז למה הכל בחשאיות ולמה היא כל כך כועסת כשאני שואלת?
    ב. אני כבר שבוע מדוכדכת ומבקשת ממנה לצאת איתי או לפחות להיפגש איתי אצלי או אצלה כי אני יודעת שזה יעזור לי לשפר את מצב הרוח. אבל היא כל הזמן טוענת שאין לה זמן, לא מרגישה טוב, או שיש לה עיסוקים אחרים. אז העלבון שלי הוא שהיא מצאה זמן להיפגש איתם ואני מקבלת תשובות שליליות.
    האם התנהגותה אלי עכשיו ונסיונה להתקרב נובע מחשש לאבד אותי? או שזה באמת מה שהיא מרגישה אלי?
    אני במצב בריאותי מאוד לא קל. היום חזר לנשור לי השיער... לא קל לקבל את זה שוב. ואני לא רוצה להיפגע. אני רוצה להנות, רוצה חברה טובה, אני כבר לא באה בדרישה לאינטימיות כלל. רק רוצה מישהו שיהיה שם בשבילי. שלא אפול.
    האם זו ציפיה גדולה מידי?
    אציין גם שאני בטיפול פסיכולוגי מזה חודשיים ואני כבר לא דבוקה אליה כמו פעם. פחות מתקשרת, פחות כותבת, לא לוחצת כמו פעם.
    בבקשה תעזרו לי כיצד אני צריכה לנהוג?
    האם היא רוצה לעזוב ופשוט מפחדת לומר את זה? כי אם כן, כמה שקשה לי אני אעשה זאת עבורה, אני לא רוצה שיהיו איתי בכוח ומרחמים גם אם לא נשאר לי הרבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לעצה....

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כותרות והבהרות

דורית כהן
    05/06/2009

נ יקירתי, כמובן שזיהיתי.... צר לי על המצב הבריאותי. מקווה שתעברי זאת בשלום ותחזרי לתפקוד טוב ושגופך יתגבר על הטיפולים האגרסיביים.
    לתחושתי, לאור מה שאת מתארת, הגיע הזמן לעבור לאיתה לפאזה של חברות טובות, אם את חושבת שזה אפשרי ונכון לשתיכן, ולהכריז על סיום הקשר הזוגי. כי אם תשנו את הכותרת המחייבת ההיא - זוג אוהבות - תוכלו לממש את האהבה והאיכפתיות ללא תחושות אשמה והאשמה וחקירות וחשדנות שנכנסות היום אל כל חלקה טובה שנותרה ביחסיכן.

את השתמשת בביטוי "החברה הכי טובה" - השאלה היא האם היא קונה את השינוי הזה ומאמינה שזו כוונתך האמיתית, ושלא תיפגעי מדברים שהיא תשתף אותך לגבי יחסים עם אחרים שיהיו לה. כי כל עוד היא חוששת לפגוע בך - היא תמשיך להתחמק מחברתך ולהסתיר מפנייך ולהרגיש נחקרת, וזה יעיב על יחסיכן.
    אז אולי תכתבי לה במייל את כוונותייך, ואת יודעת, חשוב מאוד לעשות זאת עם המון אהבה, ללא האשמות...דיברנו על כך. הסגנון כאן מאוד חשוב...חיבוק חזק לך, נ!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלות....

אני
    05/06/2009

היי דורית, קודם כל תודה על החיבוקים.... שולחת בחזרה....
    לצערי אני לא מאמינה שזה יצליח. אני חושבת שבמקרה שלנו זה או הכל או כלום. נכון שכל המפגשים שלנו ירדו משמעותית, וזה לא הקשר שהיה פעם אבל עדיין אני מרגשיה שאני לא יכולה להיות רק חברה שלה. מה גם, אם אחליט שזה מה שאני רוצה זה לא יגרום לה פחות להסתיר ממני או כן לשתף. כי היא כזאת, ממה שהספקת להכיר. תקני אותי אם אני טועה.
    מה שמצער אותי זה כשאני זקוקה לה היא לא שם. גם לא בתור חברה. אין לי כתף אצלה ואני לא יכולה להרגיש בנוח לקרוא לה כשאני מצוברחת וצריכה אותה כי היא לא תבוא ורק תכעס שאני לוחצת ומציקה.
    האם זו דרישה גדולה מצידי? אם לא, אז איך לגרום לה כן לבוא ושזה לא ישמע מציק. ואם זו דרישה גדולה מידי אז כנראה שאנחנו לא צריכות להיות בשום קשר שהוא, ואם כך הדבר, איך מנתקים קשר כ"כ אינטנסיבי ואהבה כזו גדולה כמו שיש לי אליה? כי אני לא רואה את החיים שלי בלעדיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להרפות ולשחרר

דורית כהן
    06/06/2009

צר לי נ, אין לי בשורות טובות...לא חושבת שהיא יכולה להשתנות. עליך ללמוד לקבל אותה כמו שהיא באמת. את כל הזמן משדרת לה כמה היא לא בסדר ולא נעים לה להיות במקום הזה אז היא מתחמקת מחברתך. היא לא תשתנה בשבילך, אלא רק תתרחק יותר ויותר. הלמידה שלך היא להרפות, לשחרר, ולקבל אותה כמו שהיא אם את רוצה אותה בחיים שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ..

אני
    06/06/2009

כואב מאוד לשמוע. אבל כנראה שאת צודקת.
    אני חושבת שהיא מחפשת אהבה אחרת, מרגשת ומסעירה. ומקומי לא שם גם אם אשחרר וארפה.
    איך מתמודדים עם הכאב והאובדן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו