מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם אני לא בסדר?מאיה04/06/2009
הי דורית וכולם,
אנחנו נשואים שנתיים וחצי, בני 30, לפני כן יצאנו כשנה וסה"כ הזוגיות טובה. יש תקשורת נפלאה בינינו, כל אחד מביא את עצמו ואנחנו מאוד גלויים זה עם זה.
מאז ומתמיד היתה לנו משיכה עזה אחד כלפי השני. הוא מחמיא ומפרגן המון וההגדרה "בעל מושלם" נועדה לו.
אני חושבת שכבר מאז כמה חודשים אחרי ההיכרות, כשהתחלנו לשכב, ועד היום- כשאנחנו שוכבים אני נוטה לפנטז על כל מיני גברים אחרים. אם זה מישהו מהעבודה, שכן, שחקן, לא משנה מי. מאוד קשה לי לא לעשות את זה. אני נמשכת לבעלי, חושבת שהוא נראה טוב.. אבל אצלי משהו נדלק רק אחרי איזה חוסר שיגרה, אחרי משהו מלהיב מאוד, ובעיקר אחרי משחק מקדים טוב. כמובן, הוא לא תמיד בעיניין, בעיקר אם לא שכבנו כמה ימים והוא מאוד להוט. הוא פשוט ישר מגיע לשם בלי בעיה.. בלי הרבה חיזורים. הסברתי לו כמה זה חשוב לי, וזה עוזר לכמה דקות, אבל לא משהו שהרגשתי שהוא הפנים. איפשהו ירדתי מה"דרישה" הזאת אליו והסתפקתי במה שיש, כי גם מה שיש מספיק טוב. הבנתי שזה לא הוא ולא לחצתי. בסקס עצמו כיף לי איתו מאוד, אבל כדי להגיע לסיפוק אין מנוס והמחשבות על אחרים עולות.. גם על אחרים שלא קיימים אגב. אציין שהוא הראשון שלי.
אני מרגישה אשמה על כך שאם למשל יצא לי להכיר סתם מישהו בעבודה, וכמובן אף פעם אני לא משדרת משהו פרט לקורקטיות עם גברים אחרים, או אם יצא שיש איזה מישהו שמתחיל איתי, בסקס שיבוא לאחר מכן עם בעלי- אני אפנטז על הגבר ההוא, המפלרטט, המתחיל, המנסה וכו'. יש לציין שכשאני לבד עם עצמי, אני דווקא כן מפנטזת על הבעל, מה שקצת מוזר לי.
אני אדם שאוהב המון ריגושים (בכלל בחיים, אני שוברת שיגרה פעמים בות, משנה תסרוקות, משנה סגנון לבוש, משנה את הבית..), וקשר עם גברים באופן כללי נותן לי הרגשה טובה ומחמיאה (בעיקר כי שמרתי את עצמי כנראה), אבל לעולם לעולם לא אבגוד. אני אוהבת אותו ויותר מזה, יודעת שהוא האחד.. תרתי משמע. ז"א, הכל נשאר במחשבה, בפנטזיה, הדבר הלא אפשרי הזה מאוד מגרה את המחשבה שלי. אבל שם זה נשאר.. ואני לא יודעת האם זה מעיד משהו על הנישואים שלנו, על עצמי, אני חוששת שאפילו שהכל בדמיון, יש פה משהו שאצלי לא בסדר. סה"כ אנחנו נשואים מעט זמן ואני פוחדת שזה ישאר ככה תמיד, החוסר יכולת שלי לא לפנטז. אני אעדיף לא לפנטז! כי זה גורם לי להרגיש שאני לא בסדר..
אשמח לתגובות..
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את ממש בסדר גמור!
דורית כהן05/06/2009מאיה יקרה, תודה לך על המכתב הכנה, הפתוח!
נא להירגע: את בסדר גמור!!!
זכינו לשרות מיוחד מן המוח שלנו, שמסדר לנו "סרטים" בחינם בדמות פנטזיות...הן מעשירות את עוצמת התחושות שלנו, ועוזרות לנו להיכנס למצב הרוח המתאים, בונות את הגשר שנדרש לפעמים כאשר אין מספיק חיזור או משחק מקדים.
דבר נוסף שהן יוצרות - גיוון וריגוש ושונות מפעם לפעם.
עובדה שאת מספרת שמידי פעם את מחליפה את גיבור הפנטזיה שלך, ואני אומרת - זה על מנת שלא יהיה לך משעמם.
חמודה, יש לך מנגנון עזר ממש בריא של פנטזיות שתומך בחיי הסקס של שניכם ומאפשר להתגבר על בעיות שזוגות אחרים נתקעים איתן כמו קיצור המשחק המקדים, שיגרה וחוסר גיוון כללי.
אני יכולה להציע לך לבדוק בעדינות אולי גם לבן זוגך יש נטייה לפנטז, ואז אתם יכולים להפליג לעולם הפנטזיות יחד, לשלב פנטזיות, להמציא יחדיו עולם עשיר ומשתנה מידי פעם, ואולי אפילו להגיע למשחקי תפקידים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדורית!
מאיה05/06/2009המון תודה לך. קודם כל, ממש הרגעת אותי.. אבל ממש. :)
שנית, את צודקת, מאוד התחברתי למה שכתבת עליי. אני גם מרגישה שהרבה פעמים זה עוזר לי, ובעקיפין לנו, לא להיות מדוכאים מחיי מין שהם לא תמיד פרפקט. יצא לנו לממש פנטזיה של בעלי, וגם שלי, ואכן זה מהנה.. אני מניחה שעם השנים נלמד יותר להעלות אותן, כי בכל זאת דרוש המון אומץ להרים איזו אבן ומתחתיה לכי תדעי..
לא פעם אני מרגישה שאני אדם שהוא חי "על הקצה".. ז"א, הלגעת לא לגעת הזה בפנטזיה, לפעמים הפנטזיות כ"כ מנוגדות לאופי שלי, שאני חושבת האם זה באמת מעיד עליי משהו לא מודע. ז"א, אם יש לי פנטזיה על השכן, האם זה רמז לאופי בוגדני?.. אני מניחה שקצת קיצוני להסיק את זה בעקבות מה שכתבת לי. זה היה אחד החששות שלי.
אני שוב מודה לך על כל התמיכה בהודעתך.
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)