קנאה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קנאה
    יסמין
    05/06/2009

היי,
    בן זוגי ואני שנה יחד, מתוכה גרים יחד כחצי שנה (כחודש בישראל וכחצי שנה באירופה).
    אנחנו אוהבים מאוד. הוא מקסים, מפנק, כל הזמן אומר לי כמה שהוא אוהב אותי ושהוא בר מזל.
    הוא גרוש, ולפי השיחות שלנו, הוא אף פעם לא חווה קשר כל כך טוב ואהבה כזאת. לא הייתה לו אהבה עם גרושתו.
    אין לי ספק באהבה שלנו. אנחנו בני 29 בערך ומדברים כבר על חתונה וילדים.
    יש "תופעה" שמעצבנת אותי וגורמת לי לקנאה - דבר שלא חויתי בקשרים קודמים שלי:
    אנחנו גרים באירופה כפי שהזכרתי, וכאשר אנחנו נוסעים ברכבת התחתית, הוא "בוהה" באנשים שנמצאים מולנו, הוא ממש בוהה שניות ארוכות! (בשבילי אלו שניות ארוכות). אפשר לומר שצברתי ניסיון עם ה"תופעה" ואני כבר יכולה לפרטה: כל אדם שעומד או יושב מולנו, הוא "מעביר" עליו מבט ראשוני: לא משנה אם זה גבר או אישה. אם זה גבר ,או אישה לא מושכת במיוחד הוא מפסיק להסתכל. אך אם זו בחורה שנראית טוב, הוא ממש ממשיך לבהות בה, אפילו אם אני מסתכלת עליו בניסיון להראות לו שאני רואה על מי הוא מסתכל!! זה קורה רק במטרו... בדרך כלל אנחנו עומדים/יושבים ונוצר מצב שמולנו יש בנאדם או שניים כי אנו נוסעיפ בשעות לא עמוסות.
    יום אחד ישבה מולנו בחורה נחמדה והוא בהה בה כרגיל. בהתחלה היא החזירה מבטים ואפילו הסתכלה עלי, כאילו לראות אם אני שמה לב. אני עשיתי עצמי כאילו לא רואה והיא המשיכה עם המבטים המוזרים עליו ועלי, כאילו רצתה לומר לי "תראי איך הוא מסתכל עלי".
    באיזשהו שלב אמרתי לו "ממי, אתה בוהה. זה לא נעים.. אתה בוהה באנשים". נראה לי שהוא נמנע מלעשות זאת למשך כמה שבועות ואחר כך "חזר לסורו".
    יש לציין, שיש לי נטיה גם לבהות בנשים שנראות טוב, להשוותן אליי, לקבל השראה בנוגע לבגדים.. אבל ברור שאני מנסה לרסן עצמי ולא לבהות, זה לא מנומס ולא מתאים.
    מה לעשות? אני בוטחת בו במאה אחוז, אני יודעת שאלו "רק" מבטים אבל זה לא נוח לי. מה אפשר לומר לו? זאת זכותו להסתכל ואני לא אמורה לומר לו על מי מותר או אסור לו להביט.. אבל בכל זאת..
    המון תודה מראש על הייעוץ!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קנאה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אין מקום לקנאה, שימי פרשנות אחרת

דורית כהן
    06/06/2009

יסמין יקרה, אני ממש מאחלת לך שזאת תהיה הבעייה הכי גדולה שלכם, כי זה "כסף קטן", זה דבר של מה בכך. איש אינו מושלם, ואני מציעה לך לחפש את המצחיק והחיובי בתופעה הזאת, ולעזוב אותו לנפשו בנושא הזה. אם הוא ינעץ יותר מדי מבטים - מישהי כבר תחטיף לו פעם וזה יתן לו תמונת מציאות אם הוא מגזים.
    דבר נוסף: את מפרשת זאת כפגיעה בכבודך: כלומר - הוא איתך אז איך הוא מעז לנעוץ מבטים במישהי אחרת שנראית טוב?!
    יתכן שבן זוגך הוא מאוד "ויזואלי" כלומר מראה של דברים מאוד מרתק אותו, ויש לו הנאה אסתטית יותר מאחרים מלהסתכל על נשים יפות. טוב שאת מבינה זאת בעצמך - כי את כותבת שלפעמים גם את מסתכלת על מישהי שמרתקת אותך ויזואלית ובוחנת את סגנון הלבוש שלה, ללמוד ממנה. גירויים ויזואליים מושכים מאותנו, את כולנו, מי יותר ומי פחות, ולדעתי אין בכך סיבה לקנאה או לפגיעה בכבודך, אם את לא תפרשי זאת כך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה! יש צדק בדברייך :)

יסמין
    06/06/2009

את צודקת, בן זוגי הוא אכן בנאדם שמאוד נהנה מאסתטיקה : בגדים, רהיטים, אביזרים.. וגם נשים.
    אנסה לפרש בצורה זו. "צרות של עשירים" כמו שהזכרת, אני יודעת :)

תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו