מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דורית שלום!שירית06/06/2009
ראשית אני רוצה להודות לך על העזרה הראשונה שנתת לי לפני כשבוע. אני מאפשרת לכאב להיות והוא אכן הולך וקטן אם כי לא נעלם לגמרי ולפעמים אף חוזר ומתעצם כאילו בא ואומר : הי, אני פה! עוד לא הלכתי. ואז אני שוב חווה אותו עד שהוא חולף. אבל, בגדול אני יכולה לומר שאני כבר אחרי המשבר החזק.
ועכשיו לשאלתי החדשה. אז כמו שסיפרתי פה, זה היה קשר מאוד עוצמתי ריגשית . משהו שלא חווים הרבה. גם אני וגם הוא. אלא שהוא כרגע צריך ורוצה להיות לבד ואני מכבדת את זה לגמרי. ונכון לעכשיו, אני יכולה לחיות בלי להיות בקשר איתו.
באיזשהו מקום הסיפור אצלי נשאר פתוח. לא מוצה. הפוטנציאל הריגשי עדיין קיים ,ואני מאמינה שגם אצלו. אני יודעת שיגיע הרגע שארצה וארגיש מוכנה לקשר חדש, אבל המחשבה שאולי משהו פוספס איתו, לא תתן לי לחיות בשלום.
האם את מציעה לי מתישהו , לנסות ולבדוק באיזה מקום הוא נמצא? האם הוא עדיין צריך את הלבד ? אם אקבל תשובה שלילית ,אקבל אישור להמשיך הלאה...
אני רוצה לציין שאני בעצמי עוד לא נמצאת במקום הזה של לבדוק.
כמובן,שהייתי רוצה שהיוזמה לחידוש הקשר תבוא ממנו. אבל, אני קצת מכירה אותו וגם גברים בכלל... הפחד מדחיה עוצר אותם והם מעדיפים להשאר במקום הבטוח ולא להפגע.
ולפעמים צריך קצת לעזור להם...
אשמח לשמוע את דעתך, תודה , שירית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוא לא פנוי רגשית, כנראה
דורית כהן06/06/2009שירית היקרה, תודה על הפידבק, זה חשוב לי לשמוע שהכיוון שלי עזר לך.
לגבי שאלתך: ההשערה שלי היא שמשהו אולי קורה בינו לבין הקשר הקודם שלו, שכמו שכתבת במכתב הראשון שלך היה עבורו מאוד משמעותי. יתכן שהיה נסיון נוסף שם והוא לא יכול היה לשתף אותך בכך.
התחושה שלי היא שמכיוון שאת הגבת על הניתוק מצידו בצורה מאוד מקבלת ומפרגנת, והשארת סוג של דלת פתוחה - אין תועלת בליצור איתו קשר ביוזמתך עכשו או אחר כך.
אני חושבת שאם הוא יהיה פנוי רגשית הוא יצור איתך שוב קשר ביוזמתו, בהנחה שמה שנוצר ביניכם נתפס גם בעיניו כמשהו מיוחד וטוב. אני יודעת שקשה להבין זאת. יש לנו נטייה לחשוב שמה שאנחנו מרגישים הוא דומה למה שהשני מרגיש. אבל, להערכתי הוא עדיין עמוק בקשר הקודם ולא השתחרר ממנו, ואילו את כבר היית מאוד בשלה לקשר נקי, חדש. ייקח לו עוד זמן להשתחרר, וואלי עוד כמה נסיונות, ועלייך להתאזר בסבלנות. קחי עוד זמן ואולי "תתקלי בו במקרה" ותראי מה יקרה. לא מציעה "לרדוף אחריו", כלומר - לא ליזום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה תודה תודה
שירית06/06/2009את נפלאה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת
שירית06/06/2009לגה ההנחה שלך שהוא מנסה עם בת זוגו הקודמת. לא נראה לי. הוא ברח משם בשאט נפש . מה גם שאני רואה אותו נכנס באופן יומיומי לאתר היכרות. מה שנראה לי, שהוא כרגע רוצה חופש. לבלוע את כל העולם, להשתולל. מה שלא היה לו הרבה זמן. ומהבחינה הזו הוא ,אכן, לא פנוי ריגשית.
אני בהחלט מתחברת להצעתך לא ליצור איתו שום קשר. הזמן יעשה את שלו ואם ירגיש שמאס בחיי ההוללות והוא מוכן לקשר ואם, יזכור לי את חסד נעוריי, הוא ידע איפה למצוא אותי. (ואולי אז אני כבר לא אהיה פנויה...)
אני אמשיך הלאה כשארגיש מוכנה, ללא קשר אליו (-:.
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)