פרידה לאחר קשר קצר עם אפשרות לחזרה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פרידה לאחר קשר קצר עם אפשרות לחזרה?
    שני
    11/06/2009

אני בת 26. יצאתי עם בחור בן 30 במשך כחודשיים והייתה הרגשה נהדרת - שאנחנו מאד מאד מתאימים ודברים מתפתחים. אך אחרי כחודשיים הוא בא אלי ואמר שהוא מתקשה להמשיך הלאה כי נפרד מבת זוג של כחצי שנה מספר שבועות לפני שהתחלנו לצאת (למרות ששם הפרידה באה ממנו מפני שדברים לא העמיקו מבחינה רגשית), והוא התחיל בקשר רק כי מאד מאד מצאתי חן בעיניו, למרות שידע שזה מוקדם מדי עבורו. ואכן הוא אמר, כשהקשר התחיל להתפתח מעבר ל"דייטינג" הוא התקשה להמשיך הלאה. בפרידה עצמה הוא אמר שהתקשה מאד לקבל את ההחלטה להיפרד כי אני מדהימה בעיניו והוא יודע שהוא מפספס אבל מרגיש שהוא לא יכול להמשיך הלאה במצב הנתון, שהוא מבולבל והכל מוקדם ויותר מדי עבורו, והוא גם לא רוצה לפגוע בי. האמת שגם אני לא הייתי מסוגלת לחזור אליו כרגע במצב הנתון (לפני הפרידה הוא ביקש מס' ימים לחשוב - מעין הפסקה, וגם אני עשיתי חושבים והגעתי למסקנה שכרגע איני מסוגלת לחזור להיות איתו - אני צריכה מרווח של זמן מכל הסיפור כדי בכלל לשקול את המצב ומה אני מרגישה). הוא אמר שאינו יודע איך ירגיש בהמשך, אבל הוא מאד מאד ישמח אם לא אסגור בפניו את הדלת בעתיד ומאד מקווה שאוכל לשמור על ראש פתוח כלפיו, ושכן נישאר באיזשהו סוג של קשר (יותר טלפוני), ושזו הפעם השניה בלבד בחיים שהוא מרגיש כאילו שהוא מפספס דברים רק בגלל טיימינג ולא בגלל שום דבר שקשור אלי כבת זוג פוטנציאלית, ושהוא כן מעוניין לדעת שיש אופציה להמשך אם נרצה בכך בעתיד. מצד אחד, זה לא "עולה לי הרבה" להשאיר לו את הדלת פתוחה. מצד שני, זה מעט תוקע. האמת שאני מאד מאמינה לו שכך פני הדברים מפני שהיחסים ביננו היו מבוססים על משהו אמיתי וכנה ושאכן מדובר בקושי שנובע מהטיימינג. האם את חושבת שיש איזושהי אפשרות שדברים ישתנו או שמא אני משלה את עצמי? האם יש בכלל אפשרות לחזרה אחרי פרידה מסוג כזה אחרי פרק זמן כל כך קצר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ושכחתי להוסיף...

שני
    11/06/2009

שכשדיברנו ושאלתי אם הוא שוקל לחזור לקשר עם בת הזוג הקודמת הוא אמר שזה ממש ממש לא הכיוון, והוא בטוח בפרידה ממנה. שהוא היה רוצה להיות מסוגל איתי, אבל משהו שהוא עוד איננו בטוח מהו בדיוק שקשור לפרידה אינו מאפשר לו (ולא משהו שקשור אלי או אלינו).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי דניאלה!

שירית
    11/06/2009

אני עצמי עברתי לפני חודש את התסריט שתיארת רק שאצלי זה היה בגירסה מקוצרת מבחינת הזמן אבל היה מאוד עוצמתי מבחינה ריגשית. אבל בכללי זה אחד לאחד.
    קשה מאוד להבין את הלך המחשבה או הרגש המתחולל אצל גבר במצב זה, ואני החלטתי שאני לא מנסה להבין.
    מה שאני כן מייעצת לך הוא לשים את עצמך כרגע במקום הראשון. אני לא חושבת שלאפשר לו לשים אותך "על אש קטנה" , זה משהו שהוא לטובתך. טוב ונכון תעשי אם תאמרי לו שאת מבינה שהוא מבולבל כרגע ושאת משחחרת אותו ומעדיפה לנתק את הקשר לחלוטין. ואם יחליט ביום מן הימים שהוא מוכן לקשר איתך את בהחלט לא תיפסלי על הסף את האפשרות אם תהיי פנויה עדיין כמובן. הדבר הזה יאפשר לך להתרחק מהסצנה ולבחון גם את את ריגשותייך, לחיות את חייך בלעדיו ולהמשיך לאט לאט הלאה. וגם הוא יוכל לבדוק האם הוא מתגעגע וכו'.
    את שואלת האם אפשר לחזור לקשר אחרי קטע כזה והאמת היא שאי אפשר לדעת. אני מכירה זוגות שנפרדו על רקע כזה ואח"כ חזרו והיו כאלה שפשוט המשיכו הלאה.
    החיים רצופי הפתעות ואין לדעת מה טומן בחובו המחר.
    מקווה שעזרתי ולו במעט.
    חיבוק מאחת שמבינה לליבך עד מאוד...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאוד אהבתי תגובתך. מסכימה מאוד.

מאיה
    12/06/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה

דניאלה
    12/06/2009

מסכימה איתך לחלוטין. האמת שאני בסה"כ מתמודדת יפה מאד עם המצב ומרגישה מאד חזקה ושלמה עם עצמי. מבחינתי גם אין סיכוי שאיזשהו נסיון לקשר יבוא ממני. אם הוא רוצה להתקשר, או לחזר, או לדבר, הוא מוזמן. אני מצידי מאד זהירה. למרות ששאלתי אותו אם הוא מעוניין בקשר טלפוני, והוא אמר שהוא מאד ישמח, אני יודעת שאיני מסוגלת ליזום כרגע או בכלל שום סוג של קשר מצידי.
    אז מבחינת עוצמה פנימית, אני מרגישה במקום הנכון.
    מצד שני, השאלה שלי נגעה יותר לעצם האפשרות - מה הסיכוי שאם את משחררת מישהו בצורה כזו, ומאפשרת לו להמשיך להתבלבל עם עצמו, שהוא ירצה לחזור למקום שהרגיש בו מבולבל. גם אם זה לא בגללך? אולי עדיף מבחינתי לחשוב שאין אפילו שבריר של סיכוי. שאין קשר להתאמה או חוסר התאמה, או להתלהבות, אלא פשוט לעובדה שאין סיכוי לשום סוג של אינטראקציה לאחר שדברים התחילו כך. בעצם אולי זו תהיה פילוסופית או כללית וכל מקרה לגופו. אני חושבת אפילו שיש יותר סיכוי שאם זה היה הפוך ואני הייתי הצד שהיה אחרי פרידה היה יותר סיכוי שאחזור בי לאחר פרק זמן מסוים - ולעומת זאת אצל גברים דברים עובדים בצורה טיפה שונה.
    המון תודה שוב!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשורה התחתונה אנחנו ממש לא צריכות

שירית
    12/06/2009

גברים מבולבלים... (-:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו