איך ממשיכים אחרי בגידה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• איך ממשיכים אחרי בגידה
    mimi
    11/06/2009

בתקופה האחרונה עלו אצלי חשדות שבעלי מנהל רומן. הטלפון הסלולרי שלו היה צמוד אליו כל הזמן כמו אינפוזיה והטלפון היה נעול בקוד סודי כך שלא היתה לי גישה אליו. כששאלתי הוא אמר שהוא קנאי לפרטיות שלו...
    לפני שבועיים הוא שכח את המכשיר בבית ובמקרה גם שכח לנעול אותו.
    נכנסתי להודעות ה- SMS שלו וגיליתי שהוא מנהל מערכת יחסים עם בחורה אחרת, תוכן הSMSים היה מאוד אינטימי. באותו יום התעמתתי איתו ורק ביום למחרת הוא הודה שהוא בקשר עם בחורה אחרת ב- 4 וחצי חודשים האחרונים. לטענתו (ואני מתקשה להאמין) הקשר התחיל בקשרי עבודה והמשיך לשיחות טלפון וSMSים. הוא אומר שמעולם לא היה ביניהם מגע פיזי ולא היו לו רגשות כלפיה...
    האינסטינקט הראשוני שלי היה להיפרד ממנו. הרי בוגד תמיד בוגד, והוא שיקר לי כל כך הרבה זמן שאני כבר לא יודעת מה אמיתי ומה לא.
    הוא מצידו אומר שהוא אוהב אותי, נמשך אלי והוא לא יודע להסביר למה הגיע למצב כזה - כנראה חיזוק לאגו. הוא גם טוען שברגע שגיליתי את זה הוא הפסיק להתקשר אליה והקשר ניתק מעצמו!
    אתמול הלכנו בפעם הראשונה ליועצת זוגית. היא הציעה לו, בשלב ראשון, בתור צעד בונה אמון, להתקשר אליה לידי ולומר לה שהכל נגמר ביניהם, שזו היתה היסחפות ושהוא רוצה לשקם את הנישואים שלו.
    הבוקר הוא עשה את זה - מצד אחד זה נתן לי הרגשה טובה, שהיה לו חשוב יותר לתת לי הרגשה טובה ולהחזיר את האמון, שחשובים לו רגשותיי יותר מאשר רגשותיה שלה. מצד שני, אני כל הזמן חושבת איך אפשר לסמוך על בנאדם שלא יודע להסביר את ההיסחפות הזו שלו (במיוחד לאור העובדה שהוא לא יודע להסביר את עצמו), אם זה היה בשביל האגו שלו, איך אני יכולה להיות בטוחה שהוא לא יצטרך חיזוק אגו בעוד שנתיים - שלוש - עשר שנים?
    למרות שהתחלנו בייעוץ זוגי, אני לא מסוגלת לנהל איתו זוגיות נורמלית מאז. אנחנו מתקשרים ברמה המשימתית או כשאני שואלת שאלות על הקשר שהיה ביניהם. הוא מוכן להיות סובלני ולתת לי את הזמן שצריך עד שהפצע יגליד. אבל... בינתיים אני כל הזמן חושבת על זה, לא ישנה טוב בלילה (עברתי לספה בסלון)...
    איך עוברים את זה???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך ממשיכים אחרי בגידה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא סוף העולם

דורית כהן
    15/06/2009

מימי היקרה, צר לי על מה שאת עוברת. יחד עם זאת יש לכם הזדמנות לאוורר את הזוגיות. צריך לעשות זאת מפעם לפעם, כי לרוב מצטברת הרבה "אבנית" שסותמת את התקשורת, ומורכבת מכל מיני ציפיות ואכזבות, ונותנת תחושה של תקיעות. אתם נמצאים במקום הנכון, נכנסתם לתהליך של טיפול זוגי, וכיום בעלך בונה את האמון מחדש.
    אין מה לעשות, ניצני החשדנות תמיד יישארו שם, בגלל מה שקרה פעם אחת. את זה אי אפשר למחוק. אבל תחשבי על כך שזוגות רבים עברו אירועי בגידה הרבה יותר חמורים ונשארו יחד. הוא פעם אחת הרשה לעצמו להתפרפר, להיסחף מבחינה רגשית, וזהו צורך של הרבה אנשים נשואים, לחוות שוב את הריגוש בהיכרות חדשה, דבר שכהבר לא יכול להיות להם בזוגיות המוכרת והשגרתית. זהו צורך קיים אצל רבים, אבל לא כולם מממשים אותו בפועל. יש סיכוי שהוא ילמד מן התגובות הקשות שלך עד כמה הוא הכאיב לך ועד כמה הוא סיכן את כל מה שיש לו כיום. לפעמים לא קולטים זאת עד שלא נמצאים במקום הזה, ועכשו הוא לגמרי מבין מה הוא עולל. לכן, יתכן והזכרון הזה של הכאב שהוא גרם לך והסיכון לכל מה שיקר לו - ירתיעו אותו בפעם הבאה שיהיה לו פיתוי
    מסוג זה.
    תהליך השיקום והחזרה לוקח את הזמן שלו, ועלייך להקשיב לעצמך ולהבחין בין הרצון שלך להעניש אותו לבין חוסר הרצון שלך להתקרב אליו. אלו שני דברים שונים.
    אני מאחלת לכם שתצוא מן המשבר מחוזקים וקרובים יותר ממה שהייתם קודם. אולי בסוף תגידי לו תודה על שזה קרה כי יש סיכוי שתמצאו את הזוגיות שלכם טובה יותר ממה שהיתה קודם. היה אצלי זוג צעיר, שלאחר מספר פגישות החלו לצחוק על הבגידה עצמה ולהזכיר אותה בבדיחות הדעת...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה זה מגיע לי למה?

אסתי
    19/08/2009

אני חייה עם בעלי 27 שנה של אושר ורוגע אהבה יחסים מאין כמותם בכל לא החסרתי דבר כל מה שרצה קיבל גידלתי לו שתי בנות מקסימות נתתי את כל נשמתי כמו גדולה כשהייתי רק בת 22 ילדה ,
    עבדתי איתם המון טיילתי איתם הייתי אימא לכל דבר עד שגדלו והיום נשואות ב"ה עם ילדים.
    היום לאחר שהבאתי 4 ילדים לתיפארת הגבר שלי ביום בהיר שוכח את הפון בבית כשהחיים שלנו מצויינים ב"ה ולתדהמתי אני רואה שתי שיחות בדיוק בהפסקה שלו חייגתי לאותו המספר ואני מגלה שמהצד השני בחורה .
    הבת הגיעה מהעבודה סיפרתי לה והבת התקשרה לשאול מי היא מה השם שלה וגילתי לתדהמתי שזאת האקסית מהרווקות שבעלה היה החבר טוב של בעלי רק פשוט כבר לא עובדים ביחד ונותק הקשר,
    הבעל חוזר מהעבודה ישר לפון הבן הקטן אומר לו אבא היו לך 2 שיחות ואז האבא אומר לו שששש
    ואת זה אני שמעתי מהמטבח והחום עלה לי ל40 מעלות כמעט התמוטטתי בבית וככה התחיל הסיפור... שאלתי אותו בנחותה בסלון ממי הפון אמר לי תמיד מחפשים איזה רב אחד ומכאן נגמרו לי החיים בעלי פשוט בוגד ומשקר לי בצרורות מבלי לדעת שאני כבר יודעת אני לא ילדה אני דיי חכמה ,
    ומכאן מעגל השקרים שלו מתחיל ולא רק זה הבעל עזר לי בכל עבודה בבית בכלללללל
    כבר הרגשתי לא נעים הגינה מהממת הבית מצוחצח מה קרה הכלים הזבל חשדתי בזה ,תמיד עזר אבל לא ככה.
    ואז המוח שלי התחיל לעבוד ידתי שיש כאן בגידה אינני יודעת אם גופנית אבל בפון כן ובטוח
    הגעתי עד לבעל בכיתי התרגשתי בן אדם זהב תמים עודד אותי המון ואמר שאין לי מה לדאוג אני אטפל בזה
    אמרתי לו הכל בבקשה בעדינות לא להרוס התחננתי הבטיח לי אבל כשהגיע הביתה הוא פשוט התפרץ בצעקות עליה .
    המשכנו לתקשר עוד קצת הוא רצה לדבר עם בעלי דיבר האמין לו
    אבל אני פשוט
    לא מסוגלת לסלוח לו הייתה בננו אהבה ואימון חזק ונתינה את כל חיי נתתי בשבילו ובשביל הבנות שלו ובסוף קיבלתי סטירה לכל החיים היום אני לא רוצה אף אחד מולי,
    גם לא את הנכדים ולא הילדים וגם לא אותו
    אנחנו חיים ככה בשביל הילדים בלבד נשיקה ושלום לעבודה.
    שקרן תמיד שקרן לא יעזור עם כל התחנונים שלו אין לי פינה בשבילו כבר השקעתי והכל סתם
    לאחד שלא מגיע לו חבל על המאמץ והכח שנתתי מעצמי לחינם.
    היום רק הילדים והעבודה לנגד עיני,
    כשאתרפא אמצא לי גבר שיתן לי אהבה וכוח להמשיך.
    לחיות איתו אני כבר לא רוצה נגעלת מרגישה הכי רע שבעולם
    למזלי הבנות הם הכח שלי היום נותנות לי את כל התמיכה והחיזקים תודה לאל שיש בנות.
    המלצה ...לא להיות תמימה בחיים להיות ביצ'ית הכי טוב ככה גברים אוהבים לצערי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בגידה מאותו סוג.

אסתי
    19/08/2009

קראתי את מכתבך ואני בדיוק באותה צרה כמוך מהיום שעליתי על הפון בדיוק כמוך כששכח את הפון בית חודש מאז ועד היום אני לא מסוגלת לגשת אליו למיטה הוא ניסה אבל אני פשוט נגעלת למרות שהוא אומר שזה רק קשר של טלפון בלבד בשבילי האדמה רועדת מתחתי ונשמטת אני לא מסוגלת לסלוח ,
    אני לא מסוגלת גם לעזוב בגלל הילדים המקסימים שיש לי ו יש לי עדיין רגש אליו ואולי זה הרגל הזה מקשה עלי
    אנחנו מנהלים שיחות בחוץ כמו ידידים בלבד נשיקה לעיני הילדים בכדי לא לפגוע בהם היום הם המקום הראשון בחיי.
    אני לא חושבת שיש מרפא וגם לא פסיכולוגית כי... הנפש נפגעה כל הכח ששאבתי כל החיים והאימון והרוגע שהיה התפוצץ לי ביום אחד בפרצוף זה התחיל מהשקר הראשון שלו שהיו רק 2 שיחות והיא טוענת 7 ובסוף התברר המון אולי שנה בערך לכי תדעי מה היה שם גם חקרתי לעומק עד שהגעתי לבעל אבל קשה מאוד הבעל שלה כנראה תמים מאוד נפגע ממה שהיא עושה אבל אין לו כנראה כוחות
    לדעתי הפתרון הוא בגלל הילדים אני אמשיך לחיות את החיים כמו שהם בשביל הילדים,
    ושכל אחד יעשה מה שטוב לו בחוץ מבלי לפגוע בילדים חלילה גם ככה קשה להם מהשמועה ומאוד מרחמים על האימא המלאכית שככה היה מכנה אותי הבעל הבוגד.
    עוד דבר להיות תמיד עסוקה בעבודה בבית בילדים להשקיע המוןןןןןןןןן,
    לצאת לבלות לא לשקוע אני בנתיים שקועה אבל ככה אני חושבת לעשות
    הסיפור שלך פשוט צמרר אותי הכל אותו הדבר זה מדהים ,
    התגובה שלו הכל זה רק מראה לך שכל הגברים שקרנים רוצים לבגוד ולשמור גם על הבית.
    שאלוהים יתן לנו את הכח אין לי כח להתפייסות כי החזקתי ממנו בן אדם אמין לחלוטין
    ומי שבוגד פעם יבגוד גם בשנית מי יודע אולי היו עוד ופשוט לא נתפס?
    תמיד זה ינקר עדיף להמשיך לחיות ולא לחפס.
    אשמח לתקשר איתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו