מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- על סף גירושיםנורית22/08/2007
אני נשואה בערך שנה ולפני חודש נולדה לנו תינוקת מקסימה. אני ובעלי יצאנו כ-שנתיים לפני שהתחתנו וכל הזמן הזה לחצתי אליו שהגיע זמן להתחתן והוא היה אומר לי שהוא לא מרגיש שיש בינינו מספיק קרבה, והיו גם הרבה תקופות שהוא לא דבר איתי במשך כמה ימים כי לדעתו אמרתי לו משהו שמראה שאני לא אוהבת אותו מספיק. בסוף הוא בכל זאת הציע לי נשואים והתחתנו.
עכשיו כל כמה ימים אנחנו נמצאים על סף גירושים כי הוא אומר שאני מאוד קרה איתו והוא לא יכול לנמצא עם בן אדם שלא מפגין אהבה, ושהוא אפילו לא יכול להתמסר לתינוקת כי הוא פוחד שנתגרש ןהוא צריך להיות מוכן לזה שלא יחיה איתה. אני מנסה להשקיע יותר בקשר, ליזום סקס וכו, אבל זה מאוד קשה לי גם בגלל התינוקת וגם בגלל שאני באמת אדם די מופנם וסגור, וגם בגלל שהוא לא יכול להסתפק בקשר "ממוצע" לדבריו, כמו שיש לרוב האנשים, אלא הוא רוצה כל הזמן חיבוקים נשיקות ואהדה ותמיכה אינסופית וזה צריך להיות כל הזמן ולא רק כמה פעמים בשבוע.
אני מיואשת ולא יודעת מה לעשות כי כל הניסיונות שלי נגמרים בזה שהוא אומר שהוא עדיין לא מרגיש חום ושהוא לא יכול ככה יותר.
מה לעשות?
תודה, נורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להקדים ולפנות לייעוץ זוגי
דורית כהן22/08/2007היי נורית, מזל טוב לך!!!
לבעלך יש פנטזיה מסויימת איך האהבה צריכה להיראות, והפער בין המציאות לבין הפנטזיה מייאש אותו כל פעם מחדש. אני חושבת שיהיה לך מאוד קשה להדביק את הפער הזה, בייחוד שבאופייך אינך מתרפקת אלא סגורה ומופנמת. אני מציעה שאם היחסים האלו חשובים לך תמהרי לקחת ייעוץ זוגי, כי הצורך שלו באהבה לא יעבור, והוא במהרה עלול לחפש יחסים מחוץ לנישואין, ויגיד לעצמו שהוא צדק עוד בתחילת הדרך, כאשר היסס אם להתחתן איתך, הוא כבר מכין את הקרקע לא להתקשר רגשית לבת שלו.
מה שהוא לא מסוגל כנראה להבין, הוא שאהבה יכולה להתבטא בדרכים שונות מכפי שזה מעוצב בפנטזיה שלו. ייעוץ טוב יכול לפתוח לו את העיניים ולגרום לו למצוא את האהבה ביניכם בדרכים אחרות, ואולי גם אצלך יכול לחות שינוי בביטוי החיצוני ובפתיחות שלך. אני מקווה שהוא ייענה להצעה של ייעוץ.
רק השבוע פגשתי שני זוגות, בהם אחד מבני הזוג התחנן במשך כל שנות הנישואין - בוא/י נלך לייעוץ זוגי, ולא הלכו כי השני לא הסכים, ורק כאשר אותו בן זוג התייאש ודרש להתגרש - רק אז הסכים השני להגיע לייעוץ. אך בינתיים, ככל שהשנים חלפו, האהבה נשחקת ומאוד קשה כבר לשקם את היחסים.
לכן - חבל על כל רגע. אל תתפשרי, בלי עזרה חיצונית יהיה לכם מאוד קשה לבנות מערכת יחסים בריאה ואוהבת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)