מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- במשבר וצריכה עזרהרחל22/08/2007
שלום לכולם!
אני בת 25. לאחרונה יצאתי עם בחור במשך חצי שנה. היה לי טוב איתו מאוד והייתי מאושרת. אני בעלת תואר אקדמאי והוא עובד עם אביו בירקות ובמקביל טוען שהוא לומד במכללה. במשך הזמן אמי סירבה לי שאני אצא איתו בטענה שהוא שקרן ואינו לומד מכיון שכל הזמן הוא עובד והוא אינו הולך ללימודים.הוא טוען שהוא לומד אך עשה הפסקה. אמי אילצה אותי להיפרד ממנו. מאז אני רק בוכה ואני שבורה,התפטרתי מהעבודה ואני לא מסוגלת לתפקד. הבחור ניגש לשוחח עם אמי אך זאת אינה מוכנה לשמוע על אפשרות של חזרה. היא טוענת שהוא "בוטה" ולא בשבילי.
אני לא יודעת מה לעשות. כי מצד אחד אני מאוד רוצה אותו, אך מצד שני אמי מתפרקת רק מלשמוע שאני רוצה לחזור אליו.
אני ביקשתי ממנו זמן על מנת לראות אם אני יכולה לסדר את המצב בבית. לבינתיים איני מדברת עם אמי מכיון שאילצה אותי להיפרד ממנו. חשוב לציין שאני בחורה מאוד לא עצמית ומאוד תלותית בהורים כך שאפשרות שלעזוב את הבית לא בחשבון בטח לא במשפחה מגובשת כמו שלי.
אני צריכה עזרה מה לעשות??
תודה רבה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרידה מחבר בעקבות התערבות האם
יהודית ברגמן22/08/2007רחל יקרה!
האם שוחחת עם חברך ובררת מדוע לקח הפסקה מהלימודים. יתכן שהוא נאלץ לחזור לעבוד עם אביו לפרק זמן קצוב בגלל בעיה תקציבית וכשיתאפשר לו - ישוב ללימודים. אני מניחה שאמך דואגת לך ורוצה בטובתך, ואולי יש שמץ מהאמת בחששותיה, או שמא היא נוהגת כך להתערב ולשלוט בחייך בדרך כלל. אבל בסופו של דבר, את ההחלטה עם מי להנשא רק את צריכה לקבל ולא היא או אדם אחר שרוצה שליטה על חייך. אין ספק שבנוסף לפתרון הבעיה שהצגת, עליך לטפל בנושא העצמאות והבטחון העצמי שלך אולי תתחילי לשפר באמצעות יעוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה
חסוי22/08/2007אוי ואבואי לך , לא מצאתי מילה אחרת להגיד לך.
אני מכירה בחור יפה תואר שהיה חלש אופי וקשור מאוד לאימו , הוא לא התחתן (בגללה) ולפני 5 שנים שהיא נפטרה הוא לקח את זה מאוד קשה.אגב עד היום לא הקים משפחה,הוא כבר מבוגר.
אמא כזאת היא יכולה להיות אמא אוהבת ותומכת אך מצד שני גם שתלטנית ...בצורה לא נורמלית.
הרבה הורים לפעמים הורסים לילדים שלהם את החיים או /ו מערכות יחסים ולא תמיד מרוע שוב ההפך מדאגה
אבל לא תמיד הם צודקים.זה מעגל אנחנו הרבה פעמים לדוגמה מ"אשימים" את ההורים שלנו בחינוך בנו, מעבירים עליהם בקורת וכשאנו הופכים להורים אנחנו גם הרבה פעמים טועים וגם הילדים שלנו יגדלו ויעבירו בקורת עלינו וזה גלגל שמסתובב.
לעינייננו: אני לא יודעת אם אמא שלך צודקת או טועה כי לפעמים גם לאמא יש איטואציות נכונות אני יכולה לספר לך גם ששמעתי סיפורים לא אחד ולא שתיים שההורים (זה תמיד יותר האמא)הזהירה כביכול ולא מצא חן בעיניה החתן והיא צדקה. בטח בלבלתי אותך אבל פשוט יש כאן 2 צדדים ולדעתי את צריכה לברר זאת עם גורם מקצועי.
בכול אופן שבי עם עצמך ותתעמקי ב מי את?מה את רוצה מבן זוג?האם היחסים בינך ובין ההורים הם נחשבים מצד אחד גם להרסניים, לדעתי את צריכה קודם את הגילוי העצמי ורכישת בטחון ולהגיע לבשלות רגשית בלי תלותיות שיכולה לפגוע בך גם אם תמצאי בן זוג אחר. השינוי חייב לבוא לך וקודם כול בך וזה לכול מהלך החיים שלך גם במישור האישי וגם חברתי.
נ.ב. השכלה אקדמאית לא תמיד מביאה אושר והצלחה צריך גם אנטלגציה רגשית.
מקווה שעזרתי ורשמתי מילות חוכמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת חיה את חייך ולא אימך
אניי (אניטה)01/09/2007אני מינה שדעת אימך נורא חשובה. אבל לא אימך יוצאת איתו לא אימך צריכה לבחור לה קשר!!!
עם כל הכבוד להורים (ןיש כבוד) הבחירה בסוף היא שלך!!!!! ומה עם אמך תמצא לך איזה פרופסור מלומד אדם מתוסכל גבר בן 60 אז מה תיתחתני איתי? כי אימך מעונינת בכך? ומה הלאה??? את צריכה לחיות את חייך ולא את חיי אימך. טוב לך איתו? אז קדימה!!!! אז מה עם הוא לא למד? אני מכירה הרבה זוגות עם מקרים דומים-אבל הקשר נהדר. זה לא ההשכלה עושה את הקשר זאת את!! איך את חושבת שהוא מרגיש? ועוד אחרי שבאה לדבר עם אימך? זה לא שאת ילדה בת 15 שצריכה את אישור אימך לצאת עם מישהו! אמך גם צריכה להבין שבשלב כלשהו אנחנו מתבגרות ובסופו של דבר אנחנו מחליטות עם מי להיות, כן היא רוצה בטובתן אבל זה מוגזם. שיחה עם אימך תעזור לך-תסבירי שגם לך יש דעה. גם לך צריך להקשיב.
בהצלחה.....
מקווה שלא פגעתי-ואם כן סורי... עדיף אמת כואבת משקר מתוק.
מקווה שעזרתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)