מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מריבות על ימי שישי אצל ההוריםלימור14/06/2009
אני בת 34 ובעלי בן 38 . נשואים שנה וחצי. אנחנו רבים הרבה, אני עברתי למקום מגוריו ובתחילת הקשר הייתי יותר פחדנית ופחות עומדת על שלי. במשך הזמן (הרבה בזכות טיפול שעדיין אני עוברת)
נהייתי יותר אסרטיבית ומודעת לרצונות שלי וגם אומרת אותם בקול.
הבעיה הרצינית היא שעברתי למקום מגוריו - כך שהמשפ' שלו קרובה והוא מתעקש שנלך יותר ימי שישי להוריו ופחות להורי בגלל שזה יותר קרוב. עד עכשיו הסכמתי - אבל עכשיו החלטתי שזה מפריע לי - מה עוד שאני מוותרת גם על "התורות" שלי לפעמים בגלל ארועים במשפחתו כמו ימי הולדת וכשזה הפוך אני צריכה תמיד להתווכח. בנוסף הוא נפגש הרבה עם אחיו ואני בבית לבד,
הוא גם לא מעריך את ההקרבה הזו שאני עושה למען משפחתו, ונראה לו כאילו אני לא עושה כלום...
אני חושבת שהוא כבר מקבל אותי כמובן מאליו, וגם את ההתנהלות עם המשפחות - הוא התרגל שהמשפחה שלו קודמת..
עכשיו הוא לא רוצה לשמוע על שבוע אצל הוריו-שבוע אצל הורי בטענה שאי אפשר לשנות את מה שכבר קבענו כי אני עושה לו את זה כדי לחנך אותו. ניסיתי להסביר לו שלא טוב לי עם ההסדר הזה אך הוא לא ממש מבין... יש לציין שככה זה בהרבה תחומים - הוא גורם לי להרגיש שהוא מחליט את ההחלטה האחרונה, ולי יש הרגשה שאין לי שותף אמיתי שמבין מה עובר עלי. קרו פעמים רבות שבכיתי מהמריבות שלנו והוא אפילו לא חיבק, פעם אחת אפילו בכל היחסים הוא לא ביקש סליחה אפילו אם ידע שהוא לא בסדר... אני דיי מיואשת כי אנחנו רבים די הרבה... הטיפול הפסיכולוגי שלי עזר אבל יש דברים שאני מרגישה שלא תלויים רק בי וגם שקשה לתקן את ההתרשמות הרשאונית שלו ממני - כי בהתחלה הייתי פחות עומדת על שלי והוא התרגל.......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחשבות לעומת כניעה
דורית כהן15/06/2009לימור היקרה, נראה לי שאת בקונפליקט: מצד אחד למדת דרך הטיפול הנפשי להיות אסרטיבית ולא לוותר על דברים שחשובים לך, ומצד שני האסרטיביות הזאת מביאה לויכוחים עם בעלך. אני מקווה שתצליחו לפתור בעצמכם את הויכוחים. לדעתי רצוי להגיע לעיקרון מסויים ששניכם מסכימים עליו, ואז לבחון כל אירוע מיוחד כגון יום הולדת או חגים לגופו ולהגמיש את העקרון. בכלל, גמישות והליכה לקראת זה הצד החיובי של "כניעה" ווותרנות". לא חייבים לראות כל הליכה לקראת השני כאילו זה כניעה, או הפסד.
אם את מרגישה שאתם נתקעים בנושא הזה, שהוא אגב נושא מחלוקת קלאסי אצל זוגות בתחילת הדרך הזוגית שלהם - לא יזיק אם תקחו קצת ייעוץ זוגי שיצייד אתכם בכלים יעילים להתמודדות עם כל מיני בעיות ומחלוקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
לימור15/06/2009תודה רבה דורית!
השאלה היא מה קורה כאשר רוב הזמן אני המתגמשת, וכשיש ארוע בשני הצדדים הוא אף פעם לא מוותר, ואיך ניתן להגיע לפתרון משותף כשהוא רוצה להיות אצל הוריו כל שבוע ואצל הורי כל שבועיים? איך ניתן לחיות עם מישהו שלא מוכן הוא להתגמש???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשיי התחלת הזוגיות
דורית כהן17/06/2009אני מסכימה איתך שיש כאן בעייה אם רק את מתגמשת ואילו הוא מתעקש. תשאלי אותו למשל, אילו זה היה ההיפך ואת היית דורשת להגיע אל הורייך כל שבוע ואל הוריו פעם בשבועיים - איך הוא היה רואה זאת?
יחד עם זאת, ניתן למצוא דרכים רכות לשכנע או להשפיע - ורצוי לא ללכת "ראש בראש".
אם הכל לא מצליח ואת ממשיכה להרגיש פראיירית - קחי אותו להליך קצר של ייעוץ זוגי. אני מקווה שהוא יסכים. הסבירי לו שזה סוג של קורס בתקשורת זוגית. שמלמד זוגות לשפר את התקשורת שלהם ואת בניית האינטימיות הרגשית שלהם בתחילת הדרך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אביה22/06/2009עזרת גם לי - לנו אותה הבעיה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)