זוגיות וסודות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• זוגיות וסודות
    נוי
    22/08/2007

שלום,
    אני גרושה בת 40 ויש לי בן זוג בגילי מזה כשנתיים. היחסים ביננו טובים מאוד עם תקשורת פתוחה. לשנינו ילדים שמכירים זה את זה ומסתדרים היטב. המשפחה המורחבת (הורים) יודעת על הקשר ביננו ומפרגנת אך אין מפגשים או היכרות אישית, לפי בחירתנו.
    כאשר הכרנו, למדנו אחד את השני ופתחנו תיבות סגורות - הכל מלבד אחת - שלי!
    יש לי אח עם תסמונת דאון שאותו לא חשפתי בפני בן זוגי עד היום. אני מאוד אוהבת את אחי ולוקחת חלק פעיל בטיפול בו (הוא מעל 50 וסובל מבעיות בריאותיות).
    כעת המצב הוא שגם הורי חולים וגם הוא ואחיי ואני נרתמים לעזרתם - אנו עוברים ימים לא קלים אשר אני לצערי, לא יכולה לפרוק עם בן זוגי, כי הוא לא יודע.
    הסיבה שלא סיפרתי לו כבר בתחילת הקשר היא תגובה שהיתה לו לכתבה שראינו יחד בטלויזיה, "אוי ואבוי, שלא נדע" - האמת חשתתימהתגובה שלו וגם בימים של תחילת קשר לא הייתי בטוחה בו ולא היה לי צורך לשתף אותו.
    עכשיו שאנו יחד כל כך הרבה זמן, מחוברים היטב, אפילו המשפחות רוצות קשר ישיר - מה עושים? אני לא ישנה בלילות, חרדה מהתגובה שלו, לא על עצם העובדה שיש לי אח עם תסמונת דאון - אלא על העובדה שלא שיתפתי אותו, שלא בטחתי בו, שזה יפוגג את האמון שלו בי..... מה עושים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זוגיות וסודות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זוגיות ואמון

יהודית ברגמן
    22/08/2007

נוי יקרה!
    אהבה וזוגיות בריאה מושתתים על פתיחות, אמון ובטחון הדדי. אם את לא חפשייה לספר לבן זוגך על דברים כה מהותיים בחייך, הסודות רק יצברו תאוצה עד לפיצוץ וריחוק ביניכם. על כן עליך להקדים ולשתף אותו במצוקה שעוברת עליך ועל משפחתך ולגלות לו שהחשש לספר על אחיך החל בתחילת הקשר ביניכם ומאז לא אזרת אומץ לחשוף אותה. הוא יבין זאת ככל שתקדימי לספר. לא את קבעת את גורל אחיך. הסירי את האחריות לנטל הנפשי הזה מעליך. תגובתו לכתבה טבעית ביותר. ככל הנראה כאב את הסבל של הלוקים וסביבתם וכיוון שהנושא קרוב לליבך, הסקת בטעות מתגובתו כאילו הוא רואה את החריג באור שלילי. אף אחד לא מאחל לחברו עול שכזה ולכן ה: "אוי ואבוי, שלא נדע" . אני מסירה בפניך את הכובע על הכוחות והמסירות שיש בך להוריך ולאחיך הסובל מליקוי. חיזקי ואימצי!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני בהלם ממך....

לינה
    22/08/2007

אז מה אם בן זוגך יידע שיש לך עם תסמונת דאון לדעתי ומנסיון אישי לא צריך להתבייש בקרובי משפחה חולים אני בת 24 נשואה שנה אימי הייתה חולה במחלת נפש די קשה וסיפרתי על כך לבעלי ממש לא מתביישת....כולם אומרים שלא נדע שרואים חולים אבל איך אח שלך ירגיש אם יידע שאת מתבישת בו.....לדעתי קודם כל שומרים על כבוד המשפחה .....יש אנשים שנראה להם בושה לספר דברים כאלה אבל לא צריך להתבייש אף אחד לא יודע איזה מחלה תתקוף אותו או איזה נכות תהיה לו .......אם לבן זוגך מפריע מסיבה כלשהי מחלת אחיך את צריכה לשקול אם בכלל כדאי להיות איתו.....מקווה שעזרתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זוגיות וסודות

נוי
    22/08/2007

אסנת, תודה על התגובה הנמרצת משהו. את צודקת כמובן, אבל תגובה נמרצת שכזו מנעה ממני עד היום לספר... החשש לעיתים גובר על ההגיון. אני בוחרת לשאוב מתשובתך את הכוח ועל כך נתונה לך תודתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקיי...

לינה
    22/08/2007

מצטערת אם פגעת בך סורי....ואם עזרתי אני שמחה....בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו