מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מפחדת ללדתסוניה22/08/2007
שלום רב,
לא הייתי בטוחה היכן לפרסם את השאלה שלי ואני מקווה שכאן זה המקום המתאים.
בעלי ואני נשואים כבר כמה שנים, ובעלי מאוד רוצה ילדים וחולם על משפחה גדולה.
העניין הוא, שאני נורא חוששת מכל העניין.
זה לא שאני לא רוצה ילדים, (תמיד נהנתי לעבוד עם ילדים ואני אוהבת ילדים), זה פשוט שיש לי המון פחדים לגבי הנושא: שהנישואים שלנו וחיי המין יפגעו בעקבות הלידה (מה שקורה הרבה), שלא יהיה לנו זמן אחד לשני, שאני לא אהיה אמא מספיק טובה, שאני לא אצליח להתמודד עם הילדים ועוד הרבה פחדים דומים.
אלו הן מחשבות שבטח עולות במוחה של כל אחת, אבל במקרה שלי זה מונע ממני להכנס להריון- מהסיבה הפשוטה של מפחדת (אני לא אגזים אם אומר עד מוות) ואני לא יודעת איך להתמודד עם זה.
אני אוהבת מאוד את בעלי ויודעת שמשפחה זה אחד הדברים שהכי חשובים לו, ואני רוצה מאוד בשבילו ובשבילו להתגבר על הפחדים האלו.
חשבתי שאולי זה סוג של פוביה, זה הגיוני?
אני מתכננת לפנות לטיפול פסיכולגי, האם זה יעיל במקרה זה?
ובלי שום קשר, אהיה אסירת תודה אם תוכלי לעזור ולתת לי כמה טיפים של "עשה בעצמך" בנוגע לבעיה שהצגתי.
יש לך מושג ממה הפחדים האלו יכולים לנבוע?
תודה ענקית ענקית מראש,
סוניה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפחדת ללדת
יהודית ברגמן22/08/2007סוניה יקרה!
כמעט כל אדם שעומד לשנות משהו מאורחות חייו מתלבט ותוהה איך ומה יהיה ואיך יגיב... זהו חשש מהלא נודע. אבל קרוב לוודאי שעוצמת הפחדים שספגת גוברת על התשוקה ללדת ילדים. ממה הם נובעים ואיך להתגבר עליהם - כדאי שתגלי בעזרת איש מקצוע. וכפי שהגדרת - את רוצה מאוד משפחה וילדים בשבילו. האם לא את היא זו שבשֶלה ורוצה באמת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)