מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עיזרו לי ! ! ! כל מי שיכול! דחוףJack25/06/2009
קשה לי לחיות כך יותר! לאשתי יש בעיה עם אנטימיות והבעת אהבה. היא חושבת שאין צורך בזה ואני האיש שלה יכול לחיות בלי זה - מבחינתה זהו צורך ילדותי, שילדים מצפים מאמא שלהם: תשומת לב, סימפטיה, חום.
והיא לא במצב של להודות שאולי היא שוגה, אולי היא צריכה לעבוד על האספקט הזה באישיותה - אני מרגיש שזה מאד מכביד עלי בחיי היום יום.
אני יודע שהיא מסוגלת ליותר, אחרת לא הייתי איתה.
הבעיה היא שגם אני וגם היא עברנו טיפול פסיכולוגי נפרד,- כל אחד עשה כברת דרך , עכשיו אנחנו בטיפול זוגי , ולמרות העבודה המשותפת אין דרך לשכנע אותה שיש לה בעיה עם אינטימיות - היא חושבת שבעיותינו נובעות מכעס הדדי שהזמן/טיפול ירפאו (?אולי) ואין לזה קשר להבעת אצפטיה אחד לשני - היא קוראת להבעת אמפטיה ואהבה "חיצוניות ורדידות"
היא לא לוקחת בחשבון שזה שהיא מתנהגת כמו ספרנית בריטית-צנון יבש למרות שהיא מסוגלת להרבה יותר מזה , הביא אותנו בין השאר למקום שאנחנו נמצאים.
אני גם מתחבר ועושה עבודה רבה על דברים באישיותי שגורמים לה חוסר-נחת.
איך גורמים לה להבין שהיא בעצם בורחת ?
איך גורמים לה להבין שאני לא יכול כך סתם לצאת ולקבל אהבה נשית במקום אחר?
איך גורמים לה להבין שיש לה בעיה שלמרות הטיפול שהיא עברה היא צריכה לא להתעלם ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי לך
מאיה25/06/2009קודם כל, כל הכבו על העבודה הקשה, הנפרדת והביחד, של שניכם. הרבה זוגות שקשה להם יעדיפו לא לעשות דרך כזאת קשה ולהתעלם..
כשקראתי את הודעתך עלתה בי תחושה שאתה לא מאוד מקבל את העמדה של אשתך, אתה מאמין שהיא יכולה יותר, אולי במילים אחרות- מצפה ממנה להמון. אולי בעבר היתה מסוגלת להעניק חום ואמפתיה, והיום זה נראה ל שיטחי ורדוד כי כשהביעה, קרה משהו שלא עשה לה טוב. אינני יודעת. אולי בשלב ראשון תעצור רגע, תנשום, ותגיד חעצמך שאתה מקבל את אשתך כמו שהיא, עם מגבלותיה הנוכחיות להביע רגש. אולי זה יפחית קצת את הלחץ של לנסות ולשנות כל הזמן את המצב.
נשמע שהיא במקום אחר קצת, שהיא בשלב כזה בו לא מסוגלת לתת מעבר למה שנותנת. שווה לנסות לקבל את זה, כרגע, ולהבין שגם היא עוברת (גם אם זה לא נראה)- עוברת תהליך לא קל עבורה.
בטיפול זוגי יש עבודה של שניים מן הסתם. אני סמוכה ובטוחה שאתה עושה עבודה רבה וניכר מהודעתך שאתה כ"כ רוצה שהזוגיות תעבוד וממש לא מעוניין להרוס או להיפרד חלילה. וזה נהדר.
אבל צריך שניים לטנגו. ולא תמיד הריקוד המשותף הזה באותו קצב. לפעמים דורכים זה על זו, לפעמים מתרחקים מדי, לפעמים מועדים.
הייית נכנסת איתה לעומק, בעיניין הכעס ההדדי שהיא מאמינה שטיפול וזמן ירפאו (וזאת אופטימיות כשלעצמה). אני מניחה שנגעתם בנושא, אבל אולי דרך שם, דרך התפייסות ודיבור "צפוף" מה שנקרא, על הכעסים ומה שקרה בשנים שאתם יחד, יוכל לפרק את זה לגורמים קטנים יותר, ולעבוד לאט, פרה פרה. אולי תזמין אותה לאיזו שיחה שבה תוכל לשים על השולחן מה בדיוק קורה לה שם, עם הכעס מולך. אבל מראש אתה חייב להגיע לשיחה כזאת בקבלה וביכולת לקבל ביקורת ואת דעתה, הכואבת ככל שתהיה.
יש בה איזושהי חסימה ואנטי לכל הנושא שחסר לך, וצריך לשאול למה חל השינוי הזה, ומה הביא אותה להיסגר ברמה הזאת ולחשוב שחום ואמפתיה שייכים לילדות..
אני מקווה שהארתי לך כמה פינות.. ומאחלת לך הרבה בהצלחה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתלונה מתמדת
דורית כהן25/06/2009לא כתבת כמה זמן אתם יחד, והאם יש לכם ילדים.
הייתי אז שואלת אותך איך היא עם הילדים? עם חברים קרובים? אם היא "צנון יבש" עם כולם - חבל לך על הטירחה, יש סיכוי מאוד קטן שזה ישתנה אצלה. יש אנשים שגדלו במשפחות קרירות שאינן מראות אהבה וחום, ומאוד קשה להם להשתנות.
הפסק ללחוץ עליה! יש לך תלונה מתמדת בנושא ועצם קיומה של התלונה הזאת יוצר מרחק עוד יותר גדול ביניכם, ומספק לך הוכחה "כמה אתה צודק" וכמה היא "לא בסדר".
האם היא מוכנה שאתה תרעיף עליה אהבה וחום? אם היא כן מוכנה לכך - אז התנהג איתה בחופשיות מבלי לצפות לדבר ממנה, מבלי לעשות אותה "לא בסדר", ואולי אז, ממקום של בחירה חופשית, בלי ביקורת וציפיות גבוהות - היא פה ושם תעניק משהו בחזרה.
ואם אינך מסוגל לכך - תדאג לעצמך ותבחר במישהי שמלכתחילה אתה בטוח שיודעת להעניק את מה שכל כך חשוב לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)