מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רומן עם גבר נשויאמא לשלושה29/06/2009
שלום רב,
אינני יודעת לאן עוד לפנות.
לפני כחצי שעה גיליתי שהבחור שעימו לאחותי יש רומן מתמשך (של כמה שנים) נשוי ואב לבן.
כל משפחתי מכירה אותו ואפילו היה בארוע משפחתי שלנו ולכן אני כ"כ המומה מזה.
גם אחותי היא "צדיקה " כזאת - תמיד משתדלת לפעול ועשות את הטוב , ומאוד עושה דברים עפ"י המסורת ו"מה שנכון " - כך שזה ממש הפתיע את כולנו.
יש לציין שלא דיברנו על זה מילה וגם הסכמנו שלא נדבר.
החברה הכי טובה שלה ניסתה לשכנע אותה אך נתקלה בהתנגדות כך שאנחנו כרגע לא יודעים מה לעשות.
היא כבר בת 33 ומאוד רוצה ילדים ומשפחה (מה שלא יקרה בסצנריו הזה .. מן הסתם)
אני רוצה לדעת מה אנחנו יכולים לעשות איתה ?
הצעתי כבר מזמן ללכת לטיפול כי לדעתי היא לא מנצלת את כל המשאבים שלה ועסוקה כל החיים בתחושת תסכול והחמצה ו"כמה דפקו אותי.." אבל היא לא מוכנה .
ניסיתי להפנות אותה לקואצ'ינג - אבל היא פשוט לא מוכנה ללכת .
מה יש לי לעשות? היא כל הזמן בודדה ולבד , אני מאוד רוצה לעזור לה!!!
תעזרו לי לעזור לה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כוחה ההרסני של הדאגה לזולת
דורית כהן01/07/2009שלום לך, אמא לשלושה. אני קולטת את הדאגה הרבה שמתרחשת מסביב לאחותך - כל המשפחה מודאגת מאי מימוש הפוטנציאל ומן ההסתבכות עם גבר נשוי.
מנסיוני - כאשר אדם בוגר נעטף בדאגת הסובבים כלפיו, יש משהו מעיק ומטריד בדאגה הזאת. אתם כאילו משדרים לה - אנחנו לא סומכים עלייך שתסתדרי בעצמך, אז אנחנו כל הזמן חושבים מה להציע לך, איך לשלוף אותך מזה. יש כאן גם היבט נוסף - של העברת האחריות מן האדם עליו מדובר - אחותך - לשאר בני המשפחה.
זה אולי נשמע לך ולאחרים כאן מוזר שאני רואה את מושג הדאגה כמשהו שלילי, כי מי שמוצא עצמו דואג - בטוח שזהו רגש נאצל וחיובי! אבל חשוב לי להעביר את המסר הזה:
כל עוד אחותך חשה את הדאגה הזאת - היא לא תרגיש חופשייה להתייעץ איתכם. היא תגיע לשיחה איתכם מלווה ברגשות אשמה וכשלון - "אני לא מספיק טובה, מוצלחת, אני גורמת לבני משפחתי האהובים דאגת יתר...", היא לא תוכל לספר לכם כל אשר על ליבה כדי להימנע מלהדאיג אתכם עוד יותר...היא גם מרגישה שאינכם סומכים עליה שתצליח לצאת מן הבעיות באופן עצמאי וזה מאוד מחליש. סוג של מעגל קסמים שלילי...
את גם כותבת - יש לציין שלא דיברנו על זה מילה וגם הסכמנו שלא לדבר: כלומר משהו בסגנון המשפחתי של השתקה אפילו עושה את העניין עוד יותר בעייתי.
אחותך כרגע משקיעה כנראה אנרגיות רבות בחסימת הדאגה הזאת, בהדיפתה ממנה והלאה.
לדעתי הכיוון הוא הפוך: לסמוך עליה שהיא תמצא את הדרך שתהיה נכונה לה בעצמה, בזמן שלה. למצוא את הדרך להגיד לה את המשפט הזה, כדי שתדע שעול הדאגה שלכם יורד ממנה. אז היא תמצא את האנרגיות ואת החוכמה לפתור את מצבה בחיים, ויכול להיות שבטווח הארוך היא בחרה נכון. אנחנו לא באמת יודעים אצל מי האמת והצדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)