מה עושים כשנגמרת האהבה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מה עושים כשנגמרת האהבה?
    שומשום22
    29/06/2009

שלום לכן,
    בת 31 נשואה 6 שנים עם ילד בן 4,
    יום אחד קמתי בבוקר עם תחושת רייקנות כזאת של מה אני עושה בזוגיות הזאת.
    לא בטוחה אם זו שיגרה מעיקה או שאין כסף לצאת לאיזו חופשה טובה לנקות את הראש.
    ופשוט נמאס לי מהכל!
    וכשאני אומרת הכל זה כולל אנשים עבודה בעל וגם הילד שלי שאני מאד אוהבת אבל נגמרה לי הסבלנות לכל הדברים האלו.
    אני עצבנית,פגועה ולא יודעת על מה בדיוק אני רק יודעת שנורא בא לי לקום ולברוח רחוק ככל האפשר ולחיות קצת לבד רק עם עצמי.
    אבל אי אפשר...מה שעושה אותי יותר מתוסכלת אומללה וחסרת אונים.
    מה גם שבעלי מראה סימנים כאילו הוא גם במקום הזה שהוא לא יודע מה קורה כנראה בגללי.
    לא בא לי לשכב איתו ואני שוכבת כדי לא לפגוע ביחסים שלנו.
    בבקשה עיצה או כיוון מה אני עושה?
    ** אין לנו רכב ואנחנו לא יוצאים הרבה מהבית וזה נראה לי גם סיבה למצב שנקלעתי לו**
    אודה לכם מאד על כל תשובה שתראה לי אור בקצה המנהרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה עושים כשנגמרת האהבה?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מצב רוח דכאוני

דורית כהן
    01/07/2009

שומשום היקרה, הגדרת בצורה מדוייקת - מה עושים כשנגמרת האהבה.
    אני רוצה להתייחס למילה אהבה, כמו שאני קוראת את מכתבך:
    מכיוון שאת מדגישה עד כמה נמאס לך מהכל: אנשים, עבודה, בעל והילד אפילו - אני הייתי קוראת לכך שהאהבה שלך לחיים, ולעצמך - נחלשה עד מאוד. כאשר אדם אוהב את עצמו - נובעת ממנו גם אהבה לסביבתו.
    המסקנה היא שעלייך לחפש את הפתרון בתוך עצמך. אם ע"י פנייה לטיפול פסיכולוגי אישי, כי נכנסת למה שהפסיכולוגים מכנים דכאון. ככל שמצב הרוח הזה נמשך זמן רב יותר - כך זה מדאיג יותר. אם תצאי מן המצב הזה בכוחות עצמך ובמהרה - זה יעיד על כך שזה היה מצב רוח חולף ולא באמת דכאון.
    אם את רוצה כמה טיפים - שבי עם עצמך ועשי רשימה של דברים שאת אוהבת לעשות בחיים, כאלה שלא עולים הרבה כסף, בגלל המצב הכלכלי שאת מספרת עליו. עלייך להכניס כמה דברים כאלו לכל יום בשבוע. דוגמאות - שיחה עם חברה, פגישה עם מישהו אהוב - אמא, אחות.. יציאה לסרט, לריקוד. אני מאוד ממליצה על פעילות ספורטיבית קבועה (אני למשל עושה הליכה כל בוקר, בחוץ - זה לא עולה כסף). פעילות גופנית היא תרופה בדוקה לדכאון, כי היא מעלה את כמות הסרוטונין במוח - מה שאחראי על תחושות נעימות, על אושר.
    אם לא תצליחי לאמץ את הטיפים האלו, תצטרכי לפנות לטיפול נפשי, וצר לי - זה דווקא עולה הרבה כסף, אז אני ממליצה שתקחי עצמך בידיים ותיעזרי בטיפים האלו, ואני פונה לשאר הקוראים לתמוך ולהציע עוד רעיונות לשומשום - איך לצאת ממצב הרוח הדכאוני הזה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

הבעל
    08/07/2009

קודם כל חברים יכולים לעזור , לנסות לשפר את המצב רוח שלך.
    אני חושב שלא מעט מפעילויות הן דורשות איזו מידה של רצון עצמי להנות.
    לכן , דבר ראשון את צריכה להחליט שאולי הגוף אומר לך דיכאון אבל הראש אומר לך
    להנות , ותנסי דבר אחד או שניים או שלושה והדכאון שלך יעבור.
    אולי כדאי לך להתחיל בפעילויות שאת הכי אוהבת או הכי חלמת עליהן.
    אולי תתחילי בלקחת ערב חופשי איזה פעמיים בשבוע (תמיכה מבעלך) בשביל להתרכז
    בך בעצמך ובשיקום מצב רוחך.
    כל אחד ואחת עובר באיזה שלב משבר בחיים בשלב כזה או אחר , את לא שונה,
    פשוט צריך לתת זמן והשקעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו