מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פחד ממחוייבות...מה עושים????לאטי06/07/2009
היי לכולם, קראתי חלק מההודעות שנכתבו והחלטתי לא להסתגר לי עם הבעיה שלי...בא נגיד שניסיתי למצוא תשובות בהודעות הקיימות...אך לשווא.
אני בת 26 ויש לי חבר בן 30 כבר 9 חודשים שלא מוכן לדבר על שום דבר שקשור לקשר שלנו, ללעבור לגור יחד או לקדם את יחסינו אפילו חצי צעד קדימה. הוא מיד מתקפל לו ונסגר.
אני כבר בשלה לקיים מערכת יחסים מחייבת ואף מעוניינת בזה עם החבר הנכחי.
אני כבר ממש אובדת עצות... מה לא ניסיתי... לא להלחיץ אותו בדיבורים רבים על העניין... וכל מה שהרגשתי שיוסיף עוד לפחד הזה שיש לו ממחוייבות.
הוא מודה שהוא מפחד.. אבל לא מסוגל להתגבר על הפחד.
הוא אוהב אותי מאוד ואני אותו. מה עושים? אין גבול לסבל..
בבקשה, אם יש למישהו רעיון או עצה בשבילי, אהיה אסירת תודה.
לאטי האבודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד ממחוייבות
יהודית ברגמן06/07/2009לאטי יקרה,
דומה שאינכם באותו מקום של בשלות לקיום מערכת יחסים מחייבת. הסיבות יכולות להיות שונות. אולי זו שאלה של בגרות נפשית של לקיחת שליטה ואחריות על חייו בכלל, הפחד להתבגר, להיות עצמאי, להתאמץ עבור המטרות של עצמו גם בשטחים אחרים.
אינך יודעת מהו הרקע האישי שלו ובאם יש לו השפעה על היכולת והרצון שלו להתחייב ולהתמסד. כי סיפור משפחתי של זוגיות פגועה ורעועה, עלול ליצור מודל של נישואין קשים ולעורר פחד מפני התחייבות בכלל. אולי הוא פוחד שהאהבה אינה אינסופית, מפחיד להיות/להיכבל עם אותו אדם "עד שהמוות יפריד ביננו". כי כשהוא מתחייב לאדם אחד, נדמה שהוא מפסיד משהו/מישהי. שההתחייבות תצמצם או תשלול ממנו את תחושת החופש. או כמו הימור על הסוס הלא נכון, לא בטוח כי הינך מי שהוא ירצה להתחייב אליה. מגורים משותפים ללא התחייבות של זמן יכולה להקל. השאלה אם הפחד ממחויבות, ספציפית אליך. אם יש אינטימיות ואמון בקשר שלכם, צרי שיחה כנה אמיתית ורגועה מהלב אל הלב. הציגי את מאווייך שלך ובלי לחץ שעשוי לדחות ולהרחיק ותבררו יחד מה מטריד אותו ואם שווה לך להמתין. אולי הוא עדיין לא חש בצורך להתמסד ואולי הוא זקוק ליותר זמן ממך בכדי לבחון אם זו אהבת אמת ואם אתם מתאימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)