עצות בבקשה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עצות בבקשה
    דגנית
    26/08/2007

אני (25) ובעלי (26) נשואים שנה וחצי ויש לנו ילדה קטנה בת 9 חודשים

אני חושבת שבעלי קשה מדיי, השנה הראשונה עברה טוב דווקא (ואולי בגלל שהייתי בהירון?)אבל אני שמה לב שהוא מתעצבן עליי הרבה, חושב שמגיע לו הכל והכי חמור - מדבר אליי לא יפה (גם ליד אחיו הקטנים) לדוגמא: "כוס אמק, נבלה, מטומטמת..." וכו'...

אני לא עונה לו כי אני לא חושבת שזה יפה ואני מנסה לא לרדת לרמה שלו אבל אני מתפוצצת איך הוא מעיז כל פעם מחדש... ואני כל פעם מבליגה (אלא מה להתגרש על כל דבר כזה?!) מכינה את האוכל, מסדרת את הבית, ואז יוצא שאנחנו מדברים על הילדה וככה חוזרים לדבר אבל מזה הוא לא לומד לקח - ככה זה פשוט חולף... וזה מעצבן

דיברתי איתו מס' פעמים והבהרתי לו שזה לא מנומס בייחוד לא לאוזני הילדה ואז הוא אומר לי שאני מעצבנת אותו...הסברתי לו שזה לא משנה עד כמה אני אעצבן אם אני יכולה לא לדבר ככה גם הוא יכול ואז בריב הבא שמגיע הוא אומר "את מבינה למה אני מדבר ככה"

יש לציין כי הוא אבא חם ואוהב לילדתנו, הוא מושיט יד בבית ושאנחנו משוחחים הוא מתנצל (אבל זה מעצבן שלהתנצל הוא יודע להגיד לי לבד - ולפגוע בי הוא עושה מול אחיו הקטנים) ושאנחנו לא בריב הכל זורם יופי, יש שיתופיות, יש חיבה וכו'...

אני חושבת שאנחנו עדיין בתחילת הדרך ויש פוטנציאל להסתדר ולהשתפר.

מה אני יכולה לעשות כדי להעמיד אותו במקום מבלי לפרק את הזוגיות?

ואל תייעצו לי טיפול זוגי כי זה לא יצא לפועל (הוא לא יהיה מוכן...)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עצות בבקשה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כבדי את עצמך ואל תאפשרי לו לרמוס

יהודית ברגמן
    26/08/2007

דגנית יקרה!
    שאלת מה לעשות כדי להעמיד אותו במקום מבלי לפרק את הזוגיות. השימוש באיום הפרידה מעט קיצוני. אבל עליך להגיב בחומרה ומיד בשעה שהוא מתייחס אליך בזילזול. כבדי את עצמך אם את רוצה שיכבד אותך ולעולם אל לך לספוג, להבליג או לשתוק ולא לחזור לסדר היום מבלי שיתקן את דרכיו. את חייבת להיות אסרטיבית ולהעמיד אותו מיד במקום. וגם כשאתם בחברת אחיו הקטנים או ביתכם הקטנה, להם הוא משמש דוגמא?! לעולם לא לאפשר לו שידבר אליך בגסות- לא בחברה ולא כשאתם לבד!. זה לא מגיע לך. צאי מהחדר אחרי שתאמרי לו שאינך מוכנה לשמוע מילים כאלה.
    אסור לך לוותר עכשיו בשום אופן! כי אם תוותרי עכשיו ותאפשרי לו לקלל אותך, הוא יזלזל בך יותר וזה יהיה לכל החיים ומי יודע, אולי יחמיר ואף יגיע להרמת ידיים. ובשיחה רגועה תבהירי לו שאם הוא לא מסוגל לשלוט בעצמו, שילך לאיש מקצוע לקבל טיפול. צריך להיות לו ברור שאם זה לא יפסק מייד לא יהיו ביניכם יחסים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו