בעיות בחיי הנישואין

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיות בחיי הנישואין
    קרן
    07/07/2009

שלום,
    אני נשואה כ-שנה, אחרי שנתיים זוגיות עם בעלי .
    העניין הוא שחיי הנישואין שלנו (לפני כן לא היה כך) פועלים כך : או שהכל ממש מעולה, פשוט גן עדן (גילויי אהבה, שיחות נפש, פרגון וכל מה שרק אפשר לבקש), אבל כשיש איזשהו חיכוך - גם הכי קטן בעולם - זו כבר מלחמת עולם. אין כמעט באמצע.
    אני לא מושלמת (מי כן ?), וכל מעידה שלי (מילה לא במקום וכו), הוא יכול להתחרפן ומבחינתו לגמור עם העניין. ולהזכיר לי את כל "תולדותינו" ואיפה הייתי לא בסדר ב- 3 שנים שאנחנו ביחד.
    בנוסף, בעלי עובר בקלות מקיצוניות אחת לשניה - מגילוי אהבה ללאמר שאינו יכול לסמוך עליי ושאנחנו לא מתאימים וכו'- זה יכול לקרות גם בהפרש של שעה !

האמת , אני מיואשת והאנרגיות אוזלות, גם שלי וגם שלו (כי כל דבר קטן הוא מלחמה וגם הפרשנות שלו למילים היא הרבה יותר חריפה מהכוונה עצמה...)

אודה לעצתכם. איך להתמודד עם העניין ?
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בחיי הנישואין

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לפנות בהקדם לטיפול

יהודית ברגמן
    07/07/2009

טליה יקרה,
    התנהגותו לא צפויה. ההקצנות והפרשנויות, ההתחשבנויות והפנקסנות שלו, המתח וחוסר היציבות קשה מאוד ולא בריאה גם לו וגם למי שחי לצידו. המתח שלו לא פועל טוב על היחסים ביניכם. בלתי אפשרי לעמוד כל הזמן על המשמר, לשקול מילים בכדי לא להגיע למצבים קיצוניים שכאלה. המתח והייאוש יגברו והאנרגיות של שניכם יאזלו ולא יהיה מנוס אלא להתמודד עם משבר קשה.
    מוטב שתיפנו בהקדם לייעוץ/טיפול מקצועי לפני שיהיה מאוחר מידי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצד שלו

הבעל
    07/07/2009

זה כמובן היה צד אחד.
    הבעיה האמיתית נמשכת כבר אפילו מלפני הנישואין. ובעצם "חוסר הסבלנות לשגיאות"
    הוא תוצאה של משהו גדול יותר.
    הגורמים העקריים הם:
    1) הצד השני בויכוח תופס צד כמו בבית משפט ולא מבין שלפעמים הערות כאלה ואחרות
    (בונות ולא הורסות) הם לטובת הכלל. כל מילה או טענה מלווים אחרי חמש דקות בהכחשה שהם קרו.
    2) חוסר זהירות מוחלט בחיי היום יום. הצד השני אינו מסוגל לקחת אחריות על בעיות
    או שגיאות בהתנהלות שלו , ומצד שני עושה הרבה שגיאות בהתנהלות שלו ולא שם לב
    כמעט לשום דבר , בטוענה ש"יהיה בסדר".
    3) הצד שני יודע לתת הערות אבל לקבל ביקורת הוא לא מסוגל לא ברגע המקרה ולא אחר כך.
    4) כל פעם שהצד השני עייף או טיפה חסר סבלנות הוא לא מסוגל לנהל דו שיח נורמלי אלא
    מתעלם ומסנן איזו הערה לא במקום.
    5) הצד השני אינו מסוגל לנהל דו שיח שאינו נגמר אחרי כמה משפטים בשורה תחתונה - חוסר סבלנות.
    וכהנה וכהנה.

יוסף לציין שאחרי ויכוח שמתקבלות מסקנות ושאמורים ליישם אותם אחר כך , כשהדברים
    קורים שוב ושוב ושוב כבר הספים משתנים וכבר חוסר הסבלנות הולך וגובר.

ללא ספק , מלכתחילה , שהיה צריך ביעוץ נישואין.
    או שזה יעזור או שלא. מה שבטוח שלא יתכן שלא תהיה הפקת לקחים ולימוד וקבלת פידבק
    והידברות הדדית שהן הבסיס של כל זוג להתמודדות עם דברים בחיים.
    חוץ מזה , בין אם מגיעים לפשרה לוגית מתאימה בין הצדדים או לא , שתי הצדדים צריכים
    להיות מרוצים בחלקם , כך שלגשר בין 2 דיעות זה דבר אחד , אבל לספק 2 דיעות זה דבר אחר.

הבעל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפנות בהקדם לייעוץ

יהודית ברגמן
    07/07/2009

בעל יקר,
    חייכת אותי. יודע למה? כי ככל הנראה אשתך היא גם המראה שלך. אצטט מדבריך : "...הצד השני בויכוח תופס צד כמו בבית משפט"... מהו ה"צד השני"? גורם זר? גוף שלישי? מי כתב בסגנון של עורך דין המציג טיעונים מסודרים לבית המשפט? ....תחשוב על זה ;)).
    מסר ודעות מתקבלים ב"צד השני" רק כשלא נזקקים לבנות חומות הגנה והוויכוח שקול ולא בכפייה כוחנית. די שאחד ה"צדדים" יוצא משליטה ומאבד כל פרופורציות בוויכוח/בריב – החטאתם את המטרה ומכאן אין יותר הקשבה אלא התנגדויות, התגוננות ובניית ביצורים.
    צדקת – נכון לכם ללכת בהקדם ליועצ/ת מקצועי וממנו/ה לקבל כלים לכבד להקשיב ותקשורת בונה.
    חבל להפסיד אהבה יפה בגלל עקרונות. תיזכרו בזו שהיתה לכם...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

הבעל
    07/07/2009

אני רואה את זה טיפה אחרת.
    אני חושב שבכל שיחה או ויכוח יש 2 צדדים.
    אני לא רואה סיבה להעלות טונים אם יש אוזן קשבת בצד השני.
    זה לא אומר שהצד השני צריך להסכים , אבל לשמוע ולכבד שיש דיעה שונה משלו ולהמשיך משם.
    כשאחד הצדדים בויכוח מגיב באטימות או זלזול נראה לי שהפועל היוצא הוא בעצם
    שמנסים עוד פעם רק יותר חזק. ואולי זה מה שגורם לטונים.
    בכל מצב , יש עליית טונים הדרגתית בשיחה ולא ישר קופצים למקסימום. אומנם היא די
    מהירה בגלל ההתיאשות מזה שזה לא נפתר אבל היא הדרגתית.
    וחוץ מזה אופיין כזה דווקא מצביע שאני מוביל את הויכוח ולא מובל , ובגלל שאני מנסה לפתור
    אני מרגיש שזה דורש ממני לנסות יותר חזק. אשמתי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפנות בהקדם לייעוץ

יהודית ברגמן
    07/07/2009

בעל יקר,
    טונים עולים כשמאבדים שליטה. אטימות וזלזול והפגנת חוסר כבוד - גם הם נסיון לשלוט באחר. אל לכם לנסות לשלוט ולשנות זה את זה ואל לכם להאשים ולחפש אשמים. זה לא קרב ולא בית משפט גבוה לצדק. מיצאו דרך להחליף את סגנון הוויכוח מדרך של הובלה וכיבוש לדרך של פתרון, הקשבה ותקשורת בונה.
    שובו לראות בזולת שותף לדרך, לתת ולקבל,
    לוותר על דפוסי התנהגות שלא עובדים יותר, תגשימו רצונות.
    גשו בהקדם לייעוץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו