מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעל ביקורתילימור09/07/2009
שלום,
אני בת 37, נשואה 12 שנה +3 ילדים (הקטנה בת שנה). בחיי הנישואין היו עליות ומורדות. בעלי טיפוס עצבני מאוד, מתרגז מהר, הכעס שלו מופנה בעיקר כלפי (עם אנשים אחרים הוא מתנהג אחרת לגמרי-חברותי, נחמד, עוזר, מפרגן). יש לו כל הזמן טענות אלי, ביקורת על כל מה שאני עושה, איך שאני נראית, איך שאני מטפלת בילדים, תדירות יחסי המין ,טוען שאני מזניחה אותו, לא משקיעה מספיק בבית, אומר שהוא נשאר איתי רק בגלל שהילדים קטנים, אומר שלא מבין איך התחתן איתי. כשאנחנו נמצאים בחברה, הוא כל הזמן יורד עלי.
אני מנסה לא להגיב , כדי שלא יהיו פיצוצים והילדים לא יפגעו. מטבעי אני אדם יותר מופנם וסגור ואני פשוט מחזיקה הכל בבטן.
המצב הזה היה בעצם מתחילת הקשר בינינו אבל במינון הרבה יותר נמוך והיו הרבה תקופות טובות - הוא אבא נהדר, משקיע המון בבית ובילדים, הוא יודע לפנק, לחזר, יחסי המין טובים.
בתקופה האחרונה המצב הפך בלתי נסבל, אנחנו רבים על כל דבר – הוא מתפרץ על משהוא ואני כועסת ולא מדברת איתו כמה ימים, האווירה נרגעת, חוזרים לשגרה עד הפיצוץ הבאה.
איך משקמים את חיי הנישואין האלה? בעלי לא יסכים בשום אופן ללכת לייעוץ נישואין, מה אני יכולה לעשות לבד כדי לשנות את החיים האומללים האלה?
תודה מראש על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
מיכל09/07/2009אני קוראת את פנייתך, והיא באמת נוגעת ללב. את מתארת מצב של תסכול מתמשך ממערכת יחסים, מול זכרונות של חיים יפים ביחד, עם תקווה לשפר את היחסים הללו.
אז קודם כל, יפה שאת יכולה לראות את היחסים ביניכם גם על צדדיהם החיוביים, ולא רק השליליים, שאת יכולה לראות גם את הצדדים הטובים בבעל. ובעיקר -יפה שיש לך מטרה: לשקם את היחסים.
אינני יודעת מדוע אישך לא מעוניין בייעוץ. לעיתים ברוח של "דו קרב" בין בני זוג כל אחד מתבצר בעמדה שלו, ואז קשה לראות את הצד של האחר. זה קורה פעמים רבות כאשר התקשורת שבין השניים מתערערת.
באופן כללי, עד כמה שזה נשמע ברור מאליו, אתם צריכים למצא את הדרך לשבת ולעשות תיאום ציפיות מחודש שלכם מהזוגיות, ואחד מהשניה. זה לא קל, אבל זה שורש העניין, ובתקשורת נכונה ניתן ליצור זאת.(תקשורת שבה צד אחד מצליח להעביר לשני את התחושה שהוא מבין אותו, גם אם אינו מסכים לו בהכרח).
יש לי כמר רעיונות, אם בא לך, את יכולה לנסות:
א. סיפרת שלאחר ריב את לא מדברת עימו, עד חלוף הזעם ואז חוזרים לשגרה כאילו לא היה דבר (מקווה שהבנתי נכון). חשוב לנסות כן לשוחח על הדברים בדיעבד. יש לזה אפילו יתרנות: יש לנו זמן להירגע, ולאחר שאנו יותר רגועים -אנו יכולים להגיב בצורה שקולה יותר, ואפילו להבין גם קצת את הצד השני. העיקר לא לוותר ולא לטטא את הדברים מתחת לשטיח, כי אני בטוחה שכמו שאת נותרת מתוסכלת, גם הוא.
ב. יכול להיות שהוא חושש ללכת לטיפול זוגי , כי הוא חושש שיצלבו אותו , שיידרש ממנו להשתנות. נסי להביא את הנושא מחדש תוך שאת מציגה טיפול זוגי כדבר ששניכם זקוקים לו, כמו למשל: "שנינו זקוקים להדרכה, גם אתה וגם אני, איך לנהוג במצבי קונפליקט, איך לתקשר נכון אחד עם השני"..כך הוא עשוי להיות פתוח יותר, כשהוא רואה נכונות לשינוי גם ממך.
ג. אם כלו כל הקיצים והוא מסרב בכל תוקף לטיפול, את יכולה ללכת לבד. יש לזה שני יתרונות עיקריים: קודם כל, אם בן זוג אחד משנה את דרכיו, השני לא יוכל שלא לעשות שינוי (זה כמו משוואה מתמטית..), ושנית, יכול להיות שהוא יתרכך, ויחליט להצטרף אלייך...
ב ה צ ל ח ה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)