זקוקה להכוונה...

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• זקוקה להכוונה...
    מיכל
    10/07/2009

שלום,אני מיכל, בת 24, יוצאת עם בחור כ- 3 חודשים. מבחינת הזמן אנחנו אומנם עדיין נחשבים בתחילת הקשר אבל מבחינת איכות הקשר אנחנו ברמה הרבה יותר גבוהה ועמוקה מכך. בפגישות הראשונות היו מס' דברים שהפריעו לי. אם זה נתונים 'יבשים' (רמת השכלה, מראה חיצוני שלא בסגנון שלי, רמת זיקה לדת נמוכה יותר משלי וכו') ואם זה התנהגויות מסויימות שהפריעו לי ובעקרון עם כל בחור אחר הייתי חותכת בלי לחשוב פעמיים אבל אין לי הסבר לסיבה שהחלטתי להמשיך ולצאת איתו בכל זאת. למרות כל אלו, כל פגישה ביננו זרמה מאד ונמשכה בין 4 ל 6 שעות מבלי שהרגשנו. לאחר 2 פגישות הוא עשה לי שיחת "יחסינו לאן" ואמר לי שמבחינתו אני 'האחת' בשבילו. אני אמרתי לו שאני עוד לא סגורה אבל שאני רוצה להמשיך לצאת ולראות לאן זה הולך. היום הקשר ביננו מאד טוב בסה"כ. מבחינת ההתנהגויות שהפריעו לי-הן נעלמו לחלוטין וכשדיברתי איתו על זה ואמרתי לו מה היה הרושם הראשוני ממנו הוא הסביר את זה בכך שהוא מאד רצה אותי, ניסה לעשות רושם ויצא לו הפוך. אני יודעת שהוא מאד אוהב אותי, והוא מפרגן לי ודואג לי כל הזמן. הוא בחור טוב באמת יש לו נשמה מזהב ומהבחינה הזו לא יכולתי לבקש מישהו טוב יותר. אני יודעת שמבחינת עתיד-לטווח הרחוק הוא יהיה פרטנר מדהים ואבא מקסים ולפעמים אני חושבת שזה בסופו של דבר מה שחשוב לא?! אבל בכל זאת יש לי מס' ספקות. לפעמים אני מרגישה שאני אוהבת אותו ולפעמים אני לא מרגישה כלפיו כלום. כלומר, מלבד העובדה שיש לי חיבה מאד עמוקה אליו. 1. מצד אחד אני רוצה להרגיש את הפרפרים וההר געש שכולם מדברים עליהם אבל מצד שני זה בסופו של דבר עובר ונשארים עם הבנאדם והוא מה שחשוב ולא ההתרגשויות.2. מגיע לו מישהי שתאהב אותו באותה העוצמה שהוא אוהב-זה לא פייר כלפיו.3. אם אני אחליט להמשיך בקשר עוד קצת ואח"כ יחליט לחתוך אז עוצמת הרגשות שלו יכולה לגדול-ואז הוא ייפגע עוד יותר. 4. אם אני אחליט לחפש את ההתרגשות והפרפרים-אולי אני לא אמצא אותם ואז אני אשאר לבד או שאני אצטרך להתפשר יותר משאני מרגישה שאני מתפשרת כאן.
    אני מרגישה קצת פתטית בשאלה/ בקשה שלי, כי בסופו של דבר ברור לי שאף אחד לא יכול להחליט בשבילי. אבל אני אשמח אם תוכלו לתת לי הכוונה או נק' מבט חיצונית ומרעננת שאולי תוכל לסייע לי להחליט אם להישאר בקשר הזה או לא.
    תודה רבה,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה להכוונה...

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אשמח להתייחסות...בבקשה...

מיכל
    12/07/2009

הבחור רציני מאד בכוונתויו..מדבר על העתיד הרחוק...והיותר קרוב..כלומר, חתונה, ילדים וכו'..מצד אחד אני נרגשת ומצד שני נלחצת...אני מאד מאד אשמח לדעות חיצוניות...תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תנו ליחסיכם זמן. אל תחפזו

יהודית ברגמן
    13/07/2009

מיכל יקרה,
    התקשרות בנישואים היא לתקופת חיים, לכן צריך להיות שקולים ואסור להחפז תחת לחץ ולקבל החלטות בפזיזות.
    לאן אתם ממהרים? עברו 3 חודשים ואתם בסך הכל בני 24. לפני כל החלטה ובטח על יחסים לטווח הארוך של חיים שלמים. קחו את הזמן, תרגישו, תכירו יותר לעומק זה את זה. ואם מבחינה דתית משפחתית מסורתית מתאפשר לכם לעבור לגור יחד, עשו זאת. תחיו יחד תקופה משמעותית שבה תוכלו באמת להכיר אחד את השני בלי איפור ובלי מסכה ולא רק בשיחות לתוך הלילה. אחרי תקופה כזו שניכם תוכלו להחליט בצורה הרבה יותר מפוכחת אם אתם מתאימים ואם נועדתם זה לזו. מצורת הכתיבה שלך, את מאוד לוגית ומקטלגת . אבל כל חיים משותפים, בטח נישואים זה אוסף של פשרות שלא תדעו אם אתם יכולים לחיות אותם או לא עד שתתנסו. לכן, תנו ליחסיכם זמן ואל תיחפזו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה מה שאני רוצה...

מיכל
    13/07/2009

לתת לזה זמן..אבל הבעיה שלי היא שהוא מלחיץ אותי גם כשהוא לא מתכוון לעשות זאת. אמרתי לו שכל עניין החתונה או דיבור בסגנון מלחיץ אותי ושאני זקוקה לזמן..אז הוא הפסיק לדבר על זה באופן ישיר ועבר לדיבור עקיף..איכשהו הצלחתי להתגבר על הלחץ כשהוא דיבר על הנושא באופן עקיף והתפתח אצלי רגש כלפיו אבל אז הוא הרגיש בדבר ושוב חזר לדבר על הנושא..
    הוא בסה"כ מנסה להיות סבלני. הוא תמיד אומר שהוא מעדיף לחכות עוד קצת מאשר לאבד אותי לחלוטין..
    השאלה היא אם באמת אפשר לפתח אהבה אחרי תקופה מסויימת שיוצאים. נכון יש הבדל בין התאהבות לאהבה..אבל האם זה אומר שאפשר לוותר על ההתאהבות (כאן זה ההתרגשות והפרפרים?) ולהגיע ברגיעה אחרי תקופה ישר לאהבה (טוב, לא ישירה אבל הדרגתית ורגועה..)
    בנוגע לגיל..אני אומנם בת 24 אבל הוא מבוגר ממני..לא בהרבה..בן 28..ומבחינת מסורת..אצלי בבית לא מקובל לעבור לגור יחד לפני החתונה.אנחנו משתדלים להיות ביחד כמה שיותר ימים שלמים כי זה הכי הרבה שנוכל להגיע כדי להכיר אחד את השני במצבים שונים של היום.למזלנו זה יותר מתאפשר כי אני עדיין סטודנטית (בחופשת סמסטר) ועובדת רק במשרה חלקית והוא כרגע לא עובד (המצב בשוק) מבחינת גיל-זה נשמע אולי צעיר אבל אני מרגישה שזה הזמן שלי. ואיפשהו אני הרגשתי שזה הזמן שלי כבר תקופה מסויימת על אף גילי הצעיר.
    אבל בלי קשר, אני לא מתכננת להתחתן כ"כ מהר..ואמרתי לו את זה מראש! אני רוצה לצאת תקופה לפני החלטה כזו משמעותית..אני חושבת שקשה לו עם זה בגלל שהוא כ"כ בטוח שאני זו היא והוא פשוט רוצה את הרגיעה שבידיעה..
    נק' נוספת...ציינת שאני לוגית ושיש צורך בהרבה פשרות בזוגיות-אני לא חושבת שהעובדה שאני לוגית סותרת את העובדה שאני יכולה להתפשר..ואני חושבת שיש לי הרבה פשרות בקשר הזה..בין אם זה הנתונים ה'יבשים' שציינתי, ואם זה התנהגויות מסויימות/ תכונות אופי..הרי אין איש מושלם ובאמת שהוא איש מקסים..
    ותודה רבה על תגובתך הקודמת..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו